প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং মোরিসস্কী প্রধান মন্ত্রীগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানবা
23 MAY 2020 2:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মোরিসস্কী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ জুগনৌথকা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
নোংলৈ নুংশিৎ অম্ফান্না ভারত্তা অমাং-অতা থোকহনখিবা অদুদা প্রধান মন্ত্রী জুগনৌথনা মহাক্কী অৱাবা ফোংদোকখি। ‘ওপরেসন সাগর’গী শরুক অমা ওইনাকোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা মোরিসসকী হেল্থ ওথোরিতিশিংদা মতেং পাংনবা মীওই ১৪গী মেদিকেল কাংবু অমা অমসুং হিদাক-লাংথকশিং পুবা ভারত নেভিগী জহাজ ‘কেসারি’ থারকপগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি।
ভারত অমসুং মোরিসস অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মীয়ামগী অখন্নবা মরী অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না নিংশিংখি অমসুং হৌজিক অৱাবা তারবা মতম অসিদা লৈবাক অসিগী মরুপশিং মতেং পাংবা অসি ভারতগী তৌফম থোকপা মথৌনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রী জুগনৌথকী লুচিং মখাদা মোরিসসনা কোবিদ-১৯ মপুং ফানা থেংনদুনা চয়োল কয়া অনৌবা কেস অমতা লাকহন্দবা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি। হকশেলগী অৱাবা তারকপা মতমদা, অতোপ্পা লৈবাকশিং মরুওইনা ইথৎ লৈবাকশিংদা মতেং পাংনবা মোরিসসনা লৈবাক অদুদা পায়খৎলিবা খ্বাইদগী ফবা লায়েং-কাংলোনশিং চেকশিন্না থমজিন্নবা মহাক্না পাউতাক পীখি।
মোরিসসকী শেন-থুমগী লমদা মতেং পাংনবা অমসুং মাউরসিয়সকী নহারোলশিং অয়ুর্বেদিক মেদিসিন তম্বা য়াহনবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মতে পাংনবা হেনগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা ৱা তানখি।
মোরিসসকী মীয়াম হকচাং ফনা অমসুং নুংঙাইনা লৈনবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা অখন্নবা মরী অসি তুংকোইনা থম্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between PM and Prime Minister of Mauritius.
23 MAY 2020 2:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Pravind Jugnauth, Prime Minister of Mauritius.
Prime Minister Jugnauth conveyed his condolences for the losses caused in India by Cyclone Amphan. He thanked PM for sending the Indian Naval Ship 'Kesari' to Mauritius as part of 'Operation Sagar', with a consignment of medicines and a 14-member medical team to help the Mauritian health authorities fight the COVID-19 pandemic.
Prime Minister recalled the special people-to-people ties between India and Mauritius and said that India is duty-bound to support its friends during this time of crisis.
Prime Minister conveyed his appreciation for the effective COVID-19 response mounted by Mauritius under Prime Minister Jugnauth's leadership, which has resulted in no new cases being reported for several weeks. He suggested that Mauritius could document its best practices, which would be helpful for other countries, especially island countries, in dealing with similar health crises.
The two leaders discussed enhancing cooperation in various areas including measures aimed at supporting the financial sector of Mauritius, and enabling Mauritian youth to study Ayurvedic medicine.
Prime Minister conveyed his best wishes for the health and well-being of the Mauritian people, and for maintenance of the uniquely warm relations between the two countries.