শেল-থুম মন্ত্রালয়
৮.২৭% জি.এস. ২০২০গী পুন্না শিংদোকপা – প্রেস কম্যুনিক্কী ওইবা ইসু
13 MAY 2020 6:05PM by PIB Imphal
মখাদা পীরিবা অকুপ্পা মরোলশিং অসিগী মতুং ইন্না সরকারগী সেক্যুরিতীগী শিংগৎকদবা ৱাৎলিবশিং অদুদি :
তেবল: জুন ০৯, ২০২০দা মপুং ফাবা ভারত সরকারগী সেক্যুরিতীগী অকুপ্পা মরোল
সি. নং.
সেক্যুরিতীগী মমিং
শিংদোক্নবগী লেপ্নখিবা অকক্নবা মতম
শিংদোকপগী ওইগদবাঅশেংবা নুমিৎ
শিংদোক্নবগী লেপ‌নখিবা অকক্নবা মতমদগী শেন্দোই কারকখিদবা
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
১.
৮.২৭% জি.এস. ২০২০
জুন ০৯, ২০২০
(লৈবাকপোকপা)
জুন ০৯, ২০২০
(লৈবাকপোকপা)
জুন ০৯, ২০২০
(লৈবাকপোকপা)
‘৮.২৭% সরকারগী সেক্যুরিতী ২০২০’গী মখাদা লৈহৌবা অহেনবা শেনফম অদু মথক্কী তেবল অসিগী কলম ৪দা উৎখ্রিবা অসিগী মতুং ইন্না শিংদোকপগী ওইগদবা অশেংবা নুমিত্তা পীবা য়াগনি। হায়রিবা শিংদোক্নবগী পীরিবা নুমিৎ অসি সুতি লাউথোকখিবা থোক্লবদি রাজ্য সরকার অমহেক্তনা নেগোসিয়েবল ইন্সত্রুমেন্ত এক্ত, ১৮৮১গী মখাদা লোনশিং অদুবু থবক শুরিবা মমাংগী নুমিৎ অদুদা রাজ্য অদুদা লৈরিবা পেয়িং ওফিসশিংনা পীগনি।
গোভর্মেন্ত সেক্যুরিতীজ রিগুলেসন্স, ২০০৭গী সব-রিগুলেসন ২৪(২) অমসুং ২৪(৩)গী মতুং ইন্না মেচ্যোরিতী পীবা অসি সবসিদ্যরী জেনরেল লেজর নত্ত্রগা কন্সতিত্বেন্ত সবসিদ্যরী জেনরেল লেদজর একাউন্ত নত্ত্রগা স্তোক সর্তিফিকেৎকী মওংদা সরকারগী সেক্যুরিতীগী রেজিস্তর তৌদুনা পাইরিবা মীশক অদুদা মহাক্কী বেঙ্ক একাউন্তকী মরু ওইবা চে-চাংশিং য়াওরবা পে ওর্দর নত্ত্রগা ইলেক্তোনিক্কী ওইবা পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা শেন্থংশিং ফংবা য়াবগী খুদোংচাবা লৈবা বেঙ্ক অমহেক্তগী মীশক অদুনা লৈরিবা একাউন্ততা হাপচিল্লকনি। সেক্যুরিতিশিং পীবগী মতাংদা, অসিগুম্বা সেক্যুরিতীশিং পাইরিবা অশেংবা মীশক নত্ত্রগা মতুং তাথরকপদা পাইরিবা মীশক অদুনা মাংজৌননা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তকী মরু ওইবা চে-চাংশিং অদু থাজিনগনি। অদুবু, পীখ্রিবা মতম অদুদা লোন শিংগৎপদা খুদোংচানবা বেঙ্ক একাউন্তকী মরু ওইবা চে-চাংশিং/ ইলেক্ত্রোনিক্কী ওইবা পাম্বৈশিংগী খুত্থাংদা শেন্থংশিং ফংনবগী মেন্দেৎ য়াওদবা তারবদি পাইরিবশিং অদুনা ত্রেজরীশিং/সব-ত্রেজরীশিং অমসুং স্তেৎ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী ব্রান্ছশিং (মখোয়না শেন্দোই থিনবগীদমক্তা চে-চাংশিং থনম্লিবা/রেজিস্তর তৌরম্লিবা ) অদুগী পব্লিক দেব্ত ওফিস্তা থাদোকখ্রিবা সেক্যুরিতীশিং অদু শিংগৎপগীদমক্তা পীরিবা নুমিৎ অদুগী মাংজৌননা নুমিৎ ২০গী মমাংদা পীখৎকদবনি।
দিসচার্জ ভেল্যু ফংনবগীদমক্তা ওইবা থৌওংশিংগী আকুপ্পা মরোল পুম্নমক মমাংদা পনখিবা পেয়িং ওফিসরশিংদগী ফংবীগনি।

Ministry of Finance
Repayment of 8.27% GS2020- Issue of Press Communiqué
13 MAY 2020 6:05PM by PIB Delhi
The repayment of Government securityis due as per details given below:
Table: Details of GoI Security maturing on June 09, 2020
Sl. No.
Name of Security
Scheduled Date of Repayment
Effective date of Repayment
No Interest Accrual from scheduled date of Repayment
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
1.
8.27% GS 2020
June 09, 2020
(Tuesday)
June 09, 2020
(Tuesday)
June 09, 2020
(Tuesday)
The outstanding balance under ’8.27% Government Security 2020’ will be repayable on the effective date of repayment as indicated in column 4 of above table.In the event of a holiday being declared on effective day of repayment by any State Government under the Negotiable Instruments Act, 1881, the Loan/s will be repaid by the paying offices in that State on the previous working day.
As per sub-regulations 24(2) and 24(3) of Government Securities Regulations, 2007 payment of maturity proceeds to the registered holder of Government Security held in the form of Subsidiary General Ledger or Constituent Subsidiary General Ledger account or Stock Certificate shall be made by a pay order incorporating the relevant particulars of his bank account or by credit to the account of the holder in any bank having facility of receipt of funds through electronic means. For the purpose of making payment in respect of the securities, the original subscriber or the subsequent holders of such Government Securities, shall submit the relevant particulars of their bank account well in advance.However, in the absence of relevant particulars of bank account/mandate for receipt of funds through electronic means, to facilitate repayment of the Loan on the due date, holders may tender the securities, duly discharged, at the Public Debt Offices, Treasuries/Sub-Treasuries and branches of State Bank of India (at which they are enfaced / registered for payment of interest) 20 days in advance of the due date for repayment.
Full details of the procedure for receiving the discharge value may be obtained from any of the aforesaid paying offices.