ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বি.আর.ও.না অরুনাচল প্রদেশতা লৈবা লাল্লোংগী য়াম্না মরু ওইবা মফমশিং শম্নরিবা য়াম্না মরু ওইরবা লম্বিদা য়াম্না থুবা মতমদা থোং শাবা লোইশিনখ্রে
20 APR 2020 6:48PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা লোকদাউন লৈরবসু কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখত্তুনা বোর্দর রোদ ওর্গনাইজেশন (বি.আর.ও.)না সুবানসিরী তুরেল মথক্তা চৎলিবা দাপোরিজো তুরেল মথক্তা লৈবা থোং অসি ভারত অমসুং চাইনাগী মরক্তা লৈরিবা এল.এ.সি.গীদমক্তা ওইনা য়াম্না মরু ওইবা স্ত্রেতেজিক লিঙ্ক অমনি। সপ্লাইশিং, রেসনশিং, কনস্ত্রক্সন মেতরিয়েলশিং অমসুং হিদাক লাংথক পুম্নমক থোং অসি লান্দুনা পুই। অরিবা থোং অদু চেখাইবা হৌরকপদগী মসিনা মরম ওইরগা জুলাই ২৬, ১৯৯২দা থোকখিবা য়াম্না থৌদোক অমদা পেসেঞ্জর বস অমা থোংদগী তাশিন্দুনা মী অমত্তা হিংখিদবা অদুগুম্না য়াম্না চাউরবা খুদোংথিবা থৌদোক অমা থোক্লকপা য়াই। দি.জি.বি.আর. অমসুং সি.ই. অরুনাঙ্কনা মিৎয়েং চংশিল্লকপদগী এম.ও.দি. অমসুং অরুনাচল সরকারদগী চাউরবা শেন্থং অমা ফংবা ঙমখি। কোবিদ-১৯গী চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখত্তুনা য়াম্না লুবা অমসুং খুদোংথিনীংঙাই ওইরবা থবক অসি য়াম্না য়াংনা লোইশিনবা ঙমখি।
২৩ বি.আর.তি.এফ.না মার্চ ১৭,২০২০দা থোং অদু শাবগী থবক হৌখি। কোন্নথংদা নুমিৎ ২৭নিগী মতুংদা এপ্রিল ১৪, ২০২০দা থোং অদু মাইপাক্না অমসুং অশোই অঙাম য়াওদনা সপোর্তশিংদা হাপচিন্দুনা নীংথিনা লোইশিনবা ঙমখি। থোং অসি মাই পাক্না তন ২৪গী ক্লাসতগী তন ৪০গী ক্লাস্তা অপগ্রেদ তৌবা ঙমখ্রে, মসিনা অর্মীগী মথৌ তাবা পোৎচৈশিং পুথোক পুশিন তৌবদা নত্তনা অপ্পর সুবান্সিরী জিলাগী তুংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎপদা চংগদবশিং পুথোক পুশিন তৌনবা অচৌবা অরুম্বা গারীশিং চংবা য়াহল্লি।
অরুনাচলগী মুখ্য মন্ত্রি শ্রী পেমা খন্দুনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুথাংদা শঙ্গাখি অমসুং ঙসিদগী গারী চৎথোক চৎশিন তৌবগীদমক্তা হাংদোকখ্রে।
অশোই অঙাম য়াওদনা অমসুং ঙন্না থোং অসি লোইশিনবা ঙম্লিবা অসিনা বি.আর.ও., এম.ও.দি. অমসুং অরুনাচলগী সরকারগী মরক্তা লেংমান্ননা অমসুং পু্ন্না তেংবাংনদুনা অপনবা অথিংবা লৈতনা থবক অসি তৌমিন্নখি হায়বা ময়েক শেংনা তাক্লি।

Ministry of Defence
BRO constructs bridge in record time on a key road connecting strategic areas in Arunachal Pradesh
20 APR 2020 6:48PM by PIB Delhi
Even through there is nationwide lockdown Daporijo bridge over Subansiri river has been constructed by Border Roads Organisation (BRO), keeping in mind utmost precautions against COVID-19 so as to connect this strategic Line of Communication in Arunachal Pradesh.
Bridge on Daporijo River is a strategic link towards the LAC between India and China. All supplies, rations, constructional material and medicines pass over this bridge. Old Bridge developed cracks which could lead to a major catastrophe like on 26 Jul 1992 when a passenger bus fell off the bridge leaving no survivors. With the intervention of DGBR and CE Arunank expeditious sanctions were obtained from the MoD and Arunachal Government. The difficult and dangerous launch was completed in record time adhering to all COVID-19 precautions.
Work had started for construction of the bridge on March 17, 2020 by 23 BRTF. Finally after 27 days on April 14, 2020 the bridge was jacked down successfully and safely on the supports. It has been successfully upgraded from class 24 tons to class 40 tons thereby allowing heavier vehicles to pass catering for not only Army requirements but the future Infrastructure development requirements of Upper Subansiri district.
Chief Minister of Arunachal Shri Pema Khandu inaugurated it over video conferencing and open for traffic movement from today.
Safe and early execution of the bridge represents the seamless coordination and cooperation between the BRO, MoD and Arunachal Government.