Ministry of Civil Aviation
Over 1 lakh km of aerial distance covered by Lifeline UDAN flights
03 APR 2020 8:45PM by PIB Delhi
Under Lifeline UDAN, 97 flights have been operated by Air India, Alliance Air, IAF, Pawan Hans and private carriers. 71 of these have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 119 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 1 lakh km.
The cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR. cargo requisitioned by State/UT Governments and also postal packets
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S.
No.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights operated
1
26.3.2020
02
-
-
-
02
04
2
27.3.2020
04
09
01
-
--
14
3
28.3.2020
04
08
-
06
--
18
4
29.3.2020
04
10
06
--
--
20
5
30.3.2020
04
-
03
--
--
07
6
31.3.2020
09
02
01
--
12
7
01.4.2020
03
03
04
--
-
10
8
02.4.2020
04
05
03
12
Total Flights
34
37
18
06
02
97
Lifeline Udan flights operate in a hub and spoke model. Cargo hubs have been established at Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata, Hyderabad and Bangalore. Lifeline Udan flights connect these hubs to locations like Guwahati, Dibrugarh, Agartala, Aizwal, Dimapur, Imphal, Coimbatore, Trivandrum, Bhubaneswar, Raipur, Ranchi, Port Blair and Goa. Special focus has been on the North East Region (NER), island territories and the hill states. MoCA, Air India and IAF have collaborated closely for last mile deliveries to Ladakh, Dimapur, Imphal, Guwahati and Port Blair..
Bulk of the cargo comprises low-weight and voluminous packages containing masks, gloves and other consumables; that require more cargo space per ton of material. Special permission has been taken to store cargo in the passenger seating area and overhead cabins, with due care and precautions.
SpiceJet operated 103 cargo flights during 24-31 March 2020 covering an aerial distance of over 142,000 km and carrying over 800 tons of cargo. Out of these 103 flights, 32 were to international destinations. Blue Dart operated 32 domestic cargo flights covering a distance of 30,800 Kms and carrying over 464 tons of cargo during 25- 31 March 2020. Domestic Cargo Operators SpiceJet and Blue Dart are operating cargo flights on commercial basis.
On the international front, MoCA and Air India are working with Chinese authorities to establish a cargo air-bridge between India and China for critical medical supplies. The Ministry of Civil Aviation and the aviation industry is determined to support India’s war against COVID-19 by transporting medical air-cargo to India’s remote corners in the most efficient and cost-effective manner.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা এরিয়েল অরাপ্পা কিলোমীতর লাখ ১ হেন্না পাইখ্রে
03 APR 2020 8:45PM by PIB Imphal
লাইফলাইন উরানগী মখাদা, এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ., পৱন হন্স অমসুং প্রাইবেৎ কেরীয়রশিংনা ফ্লাইৎ ৯৭ ওপরেৎ তৌরি। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদা ৭১দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ১১৯নি। ঙসি ফাওবদা উরান ফ্লাইৎশিংনা কভর তৌখিবা অরাপ্পা অসি কিলোমীতর লাখ ১ হেল্লে।
কার্গো অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রিএজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত, তেস্তিং কিৎশিং, পি.পি.ই., মাস্কশিং, গ্লোবশিং, ঐচ.এল.এল. অমসুং আই.সি.এম.আর.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং অমদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংনা হায়জরকপা কার্গো অমসুং পোস্তেল পেকেৎশিং য়াওরি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংগী তাংগী মতুং ইন্না ব্রেকঅপ মখাদা পীরি:
সি.নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা মশিং
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
-
-
-
১৩
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
১০
৬
-
-
২০
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
অপুনবা ফ্লাইৎ
৩৪
৩৭
১৮
০৬
০২
৯৭
লাইফলাইন উরান ফ্লইতশিংনা হব অমসুং স্পোক মোদেল অমদা ওপরেৎ তৌরি। দিল্লী, মুম্বাই, চেন্নাই, কোলকতা, হায়দ্রবাদ অমসুং বেঙ্গলোরদা কার্গো হবশিং শেমগৎলি। লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা মসিগী হবশিং অসিবু গুৱাহাতী, দিব্রুগর, অগরতলা, আইজোল, দিমাপুর, ইম্ফাল, কোইম্বতোর, ত্রিবান্দ্রম, ভুবনেশ্বর, রাইপুর, রাঞ্চী, পোর্ত ব্লেয়র অমসুং গোৱাগুম্বা লোকেসনশিংগা শম্নহল্লি। নোর্থ ইস্ত রিজন (এন.ই.আর.), আইলেন্দ তেরিতোরীশিং অমসুং চিংগী রাজ্যশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং থম্লি। সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়, এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না লদাখ, দিমাপুর, ইম্ফাল, গুৱাহাতী অমসুং পোর্ত ব্লেয়রদা লাস্ত মাইল দেলিবরীগীদমক পুন্না থবক তৌরি।
কার্গো মপৈশিং অসিদা মাস্কশিং, গ্লোবশিং অমসুং অতোপ্পা তুমশনহন্নীংঙাই ওইবা কা হেন্না লুমদবা মফম চাউনা কনবা পোৎলমশিং য়াওরি মদুনা পোৎ তন খুদিংগী অহেনবা কার্গো স্পেস দরকার ওইরি। চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পেসেঞ্জর ফমফম এরিয়া অমদি ওবর হেদ কেবিন্দা কার্গো স্তোর তৌনবা অখন্নবা অয়াবসু লৌরে।
স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪-৩১ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ১০৩ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৮০০ পুদুনা কিলোমীতর ১,৪২,০০০গী অরাপ্পা কভর তৌখি। ফ্লাইৎ ১০৩ অসিগী মনুংদা ৩২দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ৩২ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫-৩১ ফাওবগী মরক্তা কার্গো তন ৪৬৪ পুদুনা কিলোমীতর ৩০,৮০০গী অরাপ্পা কভর তৌখি। দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং, স্পাইসজেৎ অমসুং ব্লু দার্তনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি।
ইন্তর্নেস্নেল ফ্রন্তদা সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয় অমসুং এয়র ইন্দিয়ানা ক্রিতিকেল মেদিকেল সপ্লাইগীদমক ভারত অমসুং চাইনাগী মরক্তা কার্গো এয়র – ব্রিজ অমা হৌদোক্নবা চাইনিজ ওথোরিতীগা লোয়ননা থবক তৌরি। কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা ভারতকী লান্দা মতেং পাংনবগীদমক লৈবাক্কী মনুং হুঞ্জিনবা শরুকশিংদা চংদ্রবা য়াদবা মেদিকেল কার্গো ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয় অমসুং এভিয়েসন ইন্দস্ত্রীনা থবক তৌরি।