গৃহ মন্ত্ৰালয়
জনসাধাৰণৰ মাজত ভীতিগ্ৰস্ত পৰিবেশ ৰোধ কৰিবলৈ তথা ভাৰতত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰিবলৈ ভুৱা বাতৰিসমূহৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ বাবে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰশাসনলৈ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ পত্ৰ প্ৰেৰণ
02 APR 2020 10:09AM by PIB Guwahati
উচ্চতম ন্যায়ালয়ে ভুৱা বাতৰিৰ দ্বাৰা সৃষ্ট ভীতিগ্ৰস্ত পৰিবেশৰ বাবে প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকসকলৰ বৃহৎ গতিবিধি আৰু জনসাধাৰণে অকঠিত পীড়াদায়ক যন্ত্ৰণাৰ সন্মুখীন হোৱাটো পৰিলক্ষিত কৰিছে৷
ন্যায়ালয়ৰ এই পৰ্যৱেক্ষণৰ ভিত্তিত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী অজয় কুমাৰ ভাল্লাই এই ভুৱা বাতৰিসমূহৰ বিৰুদ্ধে কাৰ্যকৰী ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰশাসনলৈ পত্ৰ প্ৰেৰণ কৰে৷ পত্ৰখনত ভাৰত চৰকাৰে তথ্যসমূহৰ সত্যানুসত্য প্ৰমাণৰ বাবে এক ৱেব-প’ৰ্টেল মুকলি কৰা বুলি জানিবলৈ দিয়ে৷ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰশাসনকো তেওঁলোকৰ পৰ্যায়ত সদৃশ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হয়৷
উচ্চতম ন্যায়ালয়ে এনডিএমএ/এমএইচএৰ সঞ্চালকৰ সৈতে প্ৰব্ৰজিত শ্ৰমিকসকলৰ বাবে প্ৰাথমিক সুবিধাসমূহ যেনে খাদ্য, ঔষধ তথা সাহায্য শিবিৰসমূহত অন্যান্য কল্যাণমূলক কাৰ্যকলাপ ইত্যাদিৰ নিশ্চিতিও পৰ্যৱেক্ষণ কৰিছে৷ দেশত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰিবলৈ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত প্ৰশাসনক কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ দ্বাৰা জাৰী কৰা পত্ৰ অনুসৰি সঞ্চালকালয়/পৰামৰ্শৱলী/নিৰ্দেশাৱলীসমূহৰ অনুপালন কৰিবলৈ আহ্বান জনোৱা হৈছে৷
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰসমূহৰ সৈতে যোগাযোগসমূহ চাবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰক

Ministry of Home Affairs
MHA writes to States/UTs to take measures to fight Fake News in order to prevent Panic among People and spread of COVID-19 in India
02 APR 2020 10:09AM by PIB Delhi
Honorable Supreme Court, while hearing to a writ petition, took serious note of the panic created by Fake News leading to mass movement of migrant labourers. This has lead to untold suffering to these people, the Court observed.
Following up on the Court’s observations, Secretary, Union Ministry for Home Affairs (MHA), Shri Ajay Kumar Bhalla has written to all States/UTs to take effective measures to fight Fake News. It has been communicated that the Government of India is creating a web-portal for people to verify facts and unverified news promptly. States/UTs have been requested to create a similar mechanism at their level for issues relating to them.
The Apex Court has also made observations and directions to ensure provision of basic amenities such as food, medicines etc. in line with NDMA/MHA directives and other welfare activities in relief shelters for migrant labourers. The States/UTs have been communicated to comply with the Directives/Advisories/Orders issued by Central Government in letter and spirit, for containment of spread of COVID-19 in the country.
Click here to see Communication to States/UTs