গৃহ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধী অভিযানৰ কৰ্তব্য পালনত গাফিলতিৰ বাবে ‘জিএনচিটিডি’-ৰ ৪ বিষয়াৰ বিৰুদ্ধে আইনী ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ দিহা
29 MAR 2020 10:25PM by PIB Guwahati
কৰ্তৃত্বশীল প্ৰধিকাৰীৰ অভিযোগৰ ভিত্তিত, কৰ্তব্য পালনত কৰা গাফিলতিৰ অপৰাধত ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধী অভিযান পৰিচালনাৰ বাবে ‘দুৰ্যোগ প্ৰবন্ধন আইন, ২০০৫’ৰ অধীনত গঠন কৰা ‘ৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্যপালিকা সমিতি’ৰ অধ্যক্ষই নিম্নোল্লিখিত চাৰিগৰাকী বিষয়াৰ বিৰুদ্ধে আইনী ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ নিৰ্দেশ দিছে।
ক’ভিড-১৯ প্ৰতিৰোধৰ বিশেষ ব্যৱস্থা হিচাপে বলবত্ কৰা ‘লক ডাউন’ৰ সময়চোৱাত এইকেইগৰাকী বিষয়াই জন-স্বাস্থ্য আৰু সুৰক্ষাৰ প্ৰতি আহিব পৰা সংকটৰ কথা বিবেচনা নকৰি, অৰ্পিত দায়িত্ব পালন কৰাত ব্যৰ্থ হোৱাৰ তথ্য পোৱাৰ পিছতে আইনগত ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ প্ৰক্ৰিয়া আগবঢ়োৱা হয়। বিষয়াকেইগৰাকী হ’ল:
১. অতিৰিক্ত মুখ্য সচিব, পৰিবহণ বিভাগ, ‘জিএনচিটিডি’— তত্কালীন ভাবে নিলম্বন
২. অতিৰিক্ত মুখ্য সচিব, গৃহ আৰু ভূমি ভৱন বিভাগ, ‘জিএনচিটিডি’— কাৰণ দৰ্শোৱাৰ জাননী
৩. প্ৰধান সচিব, বিত্ত বিভাগ তথা সংমণ্ডল আয়ুক্ত, ‘জিএনচিটিডি’— তত্কালীন ভাবে নিলম্বন
৪. এছডএম শীলামপুৰ--কাৰণ দৰ্শোৱাৰ জাননী

Ministry of Home Affairs
Initiation of Disciplinary Proceedings against Four Officers of Government of National Capital Territory of Delhi (GNCTD) for Dereliction of Duty regarding containment of spread of COVID-19
29 MAR 2020 10:25PM by PIB Delhi
It has been brought to the notice of the competent authority that the following officers, who were responsible to ensure strict compliance to the instructions issued by Chairperson, National Executive Committee, formed under Disaster Managment Act 2005 regarding containment of spread of COVID-19, have prima facie failed to do so.
These officers have failed to ensure public health and safety during the lockdown restrictions to combat COVID-19. Due to the serious lapse in performance of their duties, the competent authority has initiated disciplinary proceedings against the following officers:
1. Additional Chief Secretary, Transport Department, GNCTD - Suspended with immediate effect.
2. Additional Chief Secretary, Home and Land Buildings Departments, GNCTD - Show Cause Notice.
3. Principal Secretary, Finance, GNCTD & Divisional Commissioner, GNCTD - Suspended with immediate effect.
4. SDM Seelampur - Show Cause Notice.