তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ৰাজ্য চৰকাৰক অতিৰিক্ত চিকিৎসা সুবিধাৰ বাবে বিত্তীয় সুবিধা যোগানৰ নিৰ্দেশ কেন্দ্ৰ চৰকাৰৰ
24 MAR 2020 3:25PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰ চৰকাৰে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰত্যাহ্বান ৰোধ কৰিবলৈ অতিৰিক্ত চিকিৎসা সুবিধা যেনে চিকিৎসালয়, ক্লিনিকেল লেব, আচুতীয়া কক্ষ স্থাপন, বিদ্যমান সুবিধাৰ প্ৰসাৰণ অথবা উত্তৰণৰ বাবে বিত্তীয় সুবিধা আৱণ্টিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে৷ এই সুবিধাসমূহত ভেণ্টিলেটৰ, ব্যক্তিগত সুৰক্ষাত্মক সঁজুলি (পিপিই), মাস্ক আৰু ৰোগীৰ চিকিৎসাৰ বাবে ঔষধসমূহ অন্তৰ্ভুক্ত থকাটো প্ৰয়োজন৷

Ministry of Information & Broadcasting
Deploy fiscal resources for additional medical facilities, central instruct state government
24 MAR 2020 3:25PM by PIB Delhi
The Central Government has asked all the State Governments to deploy fiscal resources for establishing additional medical facilities such as hospitals, clinical labs, isolation wards, expanding & upgrading existing facilities to combat the challenge posed by COVID19. These facilities need to be well equipped with ventilators, personal protective equipment (PPEs), masks and drugs to treat the patients.