প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ পৰিষদৰ ৭৪সংখ্যক অধিৱেশনৰ আজৰি সময়ত বেলজিয়ামৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ কৰা সন্দৰ্ভত প্ৰেছ বিবৃতি
25 SEP 2019 11:30PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নিউয়ৰ্কত ২৫ ছেপ্তেম্বৰত ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ পৰিষদৰ ৭৪সংখ্যক অধিৱেশনৰ আজৰি সময়ত বেলজিয়ামৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীমান চাৰ্লছ মাইকেলক সাক্ষাৎ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে শ্ৰীমান চাৰ্লছক ইউৰোপিয়ান কাউন্সিলৰ সভাপতি নিৰ্বাচিত হোৱাৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু বেলজিয়ামৰ সুদৃঢ় সম্পৰ্কৰ পৰ্যালোচনা কৰে৷ ২০১৭ত ভাৰত ভ্ৰমণৰ সময়ত বেলজিয়ামৰ মহামান্য ৰজাৰ সৈতে হোৱা বৈঠকত গ্ৰহণ কৰা সিদ্ধান্তৰ বিষয়েও তেওঁলোকে আলোচনাত মিলিত হয়৷
নেতা দুগৰাকীয়ে ভাৰত আৰু ইউৰোপিয়ান ইউনিয়নৰ মাজত থকা কৌশলগত আৰু নিৰাপত্তাজনিত সম্পৰ্কৰ কথা আলোচনা কৰে৷ তেওঁলোকে দ্বিপাক্ষিক বিনিয়োগ আৰু বাণিজ্য চুক্তি, যোগাযোগ ব্যৱস্থা, সন্ত্ৰাস-বিৰোধী কাৰ্যত ঘনিষ্ঠ সহযোগিতা, বহুপাক্ষিক প্ৰতিষ্ঠান আৰু প্ৰব্ৰজনক লৈ আলোচনাৰ আৰম্ভণি পৰ্যায়ক অধিক তীব্ৰ কৰিবলৈ সহমত প্ৰকাশ কৰে৷
নেতা দুগৰাকীয়ে ১৫সংখ্যক ইণ্ডিয়া-ইউৰোপিয়ান ইউনিয়ন সন্মিলন শীঘ্ৰে আয়োজন কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো সহমতত উপনীত হয়৷

Prime Minister's Office
Press release on Prime Minister’s Meeting with Belgian Prime Minister on the margins of 74th Session of UNGA
25 SEP 2019 11:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi met Prime Minister of Belgium Mr. Charles Michel on the sidelines of the High Level Segment of the 74th Session of the UNGA in New York on 25th September 2019.
PM Modi congratulated PM Charles Michel on his election as the President of the European Council.
Both leaders reviewed the excellent relations between India and Belgium and the follow up decisions taken during the visit of His Majesty the King of Belgium to India in 2017.
They discussed intensification of strategic and security relations between India and the EU. They agreed to intensify their efforts on early conclusion of negotiations on the Bilateral Investment and Trade Agreement, connectivity, closer cooperation on counter-terrorism, multilateral institutions, and migration and mobility.
The two leaders also agreed that the 15th India-EU Summit should be held at an early date.