কেবিনেট
কেন্দ্রীয় তালিকাত থকা অন্যান্য পিছপৰা শ্রেণীৰ মাজত আৰু উপ-শ্রেণী বিভাজনৰ বিষয়সমূহ চালি-জাৰি চাবলৈ সংবিধানৰ ৩৪০ নং ধাৰা অনুসৰি গঠিত আয়োগৰ কার্যকালৰ ম্যাদ বৃদ্ধিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
31 JUL 2019 3:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত কেন্দ্রীয় তালিকাত থকা অন্যান্য পিছপৰা শ্রেণীৰ মাজত আৰু উপ-শ্রেণী বিভাজনৰ বিষয়সমূহ চালি-জাৰি চাবলৈ সংবিধানৰ ৩৪০ নং ধাৰা অনুসৰি গঠিত আয়োগৰ কার্যকালৰ ম্যাদ ২০১৯ৰ ৩১ জুলাইৰ পৰিৱৰ্তে ২০২০ চনৰ ৩১ জানুৱাৰীলৈ বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনায়৷
লাভালাভঃ
প্ৰস্তাৱিত ম্যাদ বৃদ্ধিৰ সিদ্ধান্তৰ ফলত অন্যান্য পিছপৰা শ্রেণীৰ মাজত আৰু উপ-শ্রেণী বিভাজনৰ বিষয়সমূহকলৈ সংশ্লিষ্ট বিভিন্ন পক্ষৰ সৈতে আলাপ-আলোচনাৰ যিমানেই সুযোগ পাব, সিমানেই এক সুসংবদ্ধ প্ৰতিবেদন জমা দিয়াৰ ক্ষেত্রতো পর্যাপ্ত সময় পাব৷

Cabinet
Cabinet approves Extension of term of the commission constituted under Article 340 of the constitution to examine the issue of Sub-categorization within other Backward Classes in the Central List
31 JUL 2019 3:45PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Narendra Modi has approved the extension of the term of the commission constituted under Article 340 of the constitution to examine the issue of Sub-categorization within other Backward Classes in the Central List by six months beyond 31st July, 2019 and upto 31st January, 2020.
Benefits
The proposed extension of tenure shall enable the “Commission” to submit a comprehensive report on the issue of sub-categorization of OBCs, after consultation with various stake holders.