প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাইলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ হাৰিয়ানাৰ কুৰুক্ষেত্ৰ ভ্ৰমণ
বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প মুকলি কৰা হ’ব
প্ৰধানমন্ত্ৰীলৈ ৰাষ্ট্ৰলৈ উচৰ্গা কৰিব ঝাঝৰৰ ভাড়চা ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠান
পঞ্চকুলাৰ আয়ুৰ্বেদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিষ্ঠানৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 FEB 2019 5:42PM by PIB Guwahati
১২ ফেব্ৰুৱাৰী ২০১৯ তাৰিখে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে হাৰিয়ানাৰ কুৰুক্ষেত্ৰ ভ্ৰমণ কৰিব৷ তাতে তেওঁ স্বচ্ছ শক্তি-২০১৯ত অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ তাৰোপৰি তেওঁ হাৰিয়ানাত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পও মুকলি কৰিব৷
স্বচ্ছ শক্তি ২০১৯
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বচ্ছ শক্তি ২০১৯ত অংশগ্ৰহণ কৰি স্বচ্ছ শক্তি-২০১৯ বঁটা বিতৰণ কৰিব৷ কুৰুক্ষেত্ৰত অনুষ্ঠিত স্বচ্ছ সুন্দৰ শৌচালয়ৰ প্ৰদৰ্শনীত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ পিছত তেওঁ জনতাক সম্বোধি ভাষণ প্ৰদান কৰিব৷
স্বচ্ছ শক্তি ২০১৯ত সমগ্ৰ দেশৰ পঞ্চায়তৰ মহিলা নেত্ৰীসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ এই বৰ্ষত প্ৰায় ১৫,০০০ গৰাকী মহিলাই অংশগ্ৰহণ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে৷ এই অনুষ্ঠানৰ জৰিয়তে মহিলা সৱলীকৰণত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হৈছে৷
উল্লেখ্য, স্বচ্ছ শক্তি কাৰ্যসূচীৰ প্ৰথম সংস্কৰণ গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আন্তৰ্জাতিক মহিলা দিৱস উপলক্ষে মুকলি কৰিছিল৷ দ্বিতীয় সংস্কৰণ ২০১৮ চনত লক্ষ্ণৌত মুকলি কৰা হৈছিল৷ আৰু তৃতীয়টো সংস্কৰণ কুৰুক্ষেত্ৰত মুকলি কৰা হ’ব৷
উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহ
ঝাঝৰৰ ভাড়চাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠান ৰাষ্ট্ৰলৈ বুলি উচৰ্গা
৭০০খন বিচনাযুক্ত এই ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠান ঝাঝৰৰ এইমছৰ প্ৰাংগনত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে৷ ইয়াত ছাৰ্জিকেল অংকল’জি, ৰেডিয়েচন অংকল’জি, মেডিকেল অংকল’জি, এনাচথেচিয়া, পেলিভেটিভ কেয়াৰ আৰু নিউক্লিয়াৰ মেডিচিনৰ সুবিধা প্ৰদান কৰাৰ উপৰিও চিকিৎসক আৰু ৰোগীৰ সহযোগীৰ বাবে হোষ্টেলৰো ব্যৱস্থা কৰা হৈছে৷ এই প্ৰতিষ্ঠান দেশৰ কৰ্কট ৰোগৰ সকলো ধৰণৰ কাৰ্যকলাপৰ এক কেন্দ্ৰীয় স্থান হিচাপে পৰিগণিত হ’ব আৰু দেশৰ বিভিন্ন কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠানৰ সৈতে সংযোজিত হ’ব৷ ভাৰতৰ কৰ্কট ৰোগৰ প্ৰিমিয়াৰ প্ৰতিষ্ঠান হিচাপে এনচিআইয়ে মলেকুলাৰ বায়’লজী, জিন’মিকছ, প্ৰ’টিঅ’মিকছ, কেন্সাৰ এপিডেমিঅ’ল’জি, ৰেডিয়েচন বায়’লজী আৰু কেন্সাৰ ভেকচিনৰ বাবে গৱেষণা তথা বিকাশৰ ক্ষেত্ৰসমূহ চিনাক্ত কৰাত অগ্ৰাধিকাৰ লাভ কৰিব৷
ফৰিদাবাদৰ ইএছআইচি চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু চিকিৎসালয়ৰ মুকলি
ই উত্তৰ ভাৰতৰ প্ৰথমখন ইএছআইচি চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু চিকিৎসালয় হিচাপে পৰিচিত হ’ব৷ ৫১০খন বিচনাযুক্ত এই চিকিৎসালয়খনে বীমাকৃত ব্যক্তিক সামাজিক নিৰাপত্তা প্ৰদান কৰিব৷
পঞ্চকুলাৰ আয়ুৰ্বেদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিষ্ঠানৰ আধাৰশিলা স্থাপন
পঞ্চকুলাৰ আয়ুৰ্বেদ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিষ্ঠান পঞ্চকুলাৰ শ্ৰী মাতা মনসা দেৱী মন্দিৰৰ প্ৰাংগনত স্থাপন কৰা হৈছে৷ ই আয়ুৰ্বেদিক চিকিৎসা, শিক্ষা আৰু গৱেষণাৰ এক ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ৰ প্ৰতিষ্ঠান হিচাপে পৰিগণিত হ’ব৷ এবাৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ই হাৰিয়ানা তথা নিকটৱৰ্তী ৰাজ্যসমূহক উপকৃত কৰিব৷
কুৰুক্ষেত্ৰত শ্ৰী কৃষ্ণ আয়ুস বিশ্ববিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন
শ্ৰী কৃষ্ণ আয়ুস বিশ্ববিদ্যালয় ভাৰতীয় পৰম্পৰাগত চিকিৎসাৰ শিক্ষা প্ৰদান কৰা প্ৰথমখন বিশ্ববিদ্যালয় হিচাপে পৰিগণিত হ’ব৷
পাণিপথত ‘পাণিপথ যুদ্ধৰ সংগ্ৰহালয়’ৰ আধাৰশিলা স্থাপন
এই সংগ্ৰহালয়টোৰ জৰিয়তে পাণিপথৰ যোদ্ধাসকলক সন্মান প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব৷ এই সংগ্ৰহালয়টো কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ ভাৰতৰ অজানা নায়কসকলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধা নিবেদন এক পদক্ষেপ হিচাপে বিবেচিত হ’ব৷
কাৰ্ণালত স্বাস্থ্য বিজ্ঞানৰ পণ্ডিত দীন দয়াল উপাধ্যায় বিশ্ববিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাৰ্ণালত স্বাস্থ্য বিজ্ঞানৰ পণ্ডিত দীন দয়াল উপাধ্যায় বিশ্ববিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷
এই প্ৰকল্পসমূহৰ জৰিয়তে হাৰিয়ানাৰ শিক্ষা, স্বাস্থ্য আৰু সাংস্কৃতিক দিশ বিকশিত হ’ব বুলি আশা প্ৰকাশ কৰা হৈছে৷

Prime Minister's Office
PM to visit Kurukshetra in Haryana tomorrow
Several development projects to be unveiled
PM to dedicate National Cancer Institute, Bhadsa in Jhajjar to the nation
Foundation stone of National Institute of Ayurveda, Panchkula to be laid by PM
11 FEB 2019 5:42PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will visit Kurukshetra in Haryana on 12 February 2019. He will participate in Swachh Shakti- 2019. He will also inaugurate and lay foundation stone of several development projects in Haryana.
Swachh Shakti-2019
The Prime Minister will participate in Swachh Shakti-2019 and distribute the Swachh Shakti-2019 awards. He will visit the Swachh Sundar Shauchalay exhibition at Kurukshetra and address a public gathering.
Swachh Shakti-2019 is a national event to be attended by women Panches and Sarpanches from across the country. It is expected that 15,000 women will take part in Swachh Shakti event this year. The event is aimed at empowering women.
First edition of Swachh Shakti programme was launched from Gandhinagar, Gujarat by the Prime Minister Narendra Modi on International Women’s Day. The next edition was Swachh Shakti-2018 from Lucknow, Uttar Pradesh and now the third edition is being inaugurated from Kurukshetra to empower the women.
Development Projects
Dedication to Nation of National Cancer Institute, Bhadsa, Jhajjar
The National Cancer Institute is the state of the art Tertiary Cancer care cum Research Institute, constructed at the AIIMS Jhajjar campus. The 700 bed hospital, will have different facilities like surgical oncology, radiation oncology, medical oncology, anaesthesia, palliative care and nuclear medicine, besides hostel rooms for doctors and attendants of cancer patients. The NCI will be the nodal institution for all activities related to cancer in the country and will have linkages with regional cancer centers and other cancer institutes within the country. As India’s premier institute of cancer, NCI, Jhajjar is responsible for identifying priority areas for Research & Development carrying out basic and applied research in molecular biology, genomics, proteomics, cancer epidemiology, radiation biology and cancer vaccines.
Inauguration of ESIC Medical College & Hospital, Faridabad
This will be the first ESIC Medical College and Hospital in North India. The 510 bedded Hospital will have state of art facilities. ESIC, under the Ministry of Labour and Employment, Govt. of India provides social security to the insured persons and their beneficiaries, especially to worker population and their dependents
Laying of foundation stone of National Institute of Ayurveda, Panchkula
National Institute of Ayurveda, Panchkula is being set up at Shri Mata Mansa Devi Temple Complex in Panchkula. It will be a national level institute for Ayurveda treatment, education and research. Once completed, it will be highly beneficial for the residents of Haryana and other nearby states
Laying of foundation stone of Sri Krishna Ayush University, Kurukshetra
Sri Krishna Ayush University is the first University related to Indian system of medicine in Haryana as well as the first University of this kind in India
Laying of Foundation stone of ‘Battles of Panipat Museum’, Panipat
The museum will honour the heroes of the various battles of Panipat. The Museum is in line with the Union Government’s initiative to honour the unsung heroes of India, who have contributed greatly to nation building.
Laying of Foundation Stone of Pandit Deen Dayal Upadhyay University of Health Sciences, Karnal
Prime Minister will lay the foundation stone of Pandit Deen Dayal Upadhyay University of Health Sciences, Karnal.
These measure are expected to give a boost to educational, health and cultural facilities in Haryana.