Prime Minister's Office
PM to visit Dadra and Nagar Haveli tomorrow
Several development projects on the anvil
18 JAN 2019 6:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi will visit Silvassa the capital of Dadra & Nagar Haveli tomorrow on 19 January 2019.
During the visit, he will lay the foundation stone of Medical College in Sayli, Dadra & Nagar Haveli. Prime Minister will also unveil plaque to inaugurate various development projects in Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli.
He will also launch the m-Arogya app and door to door waste collection, segregation and processing of Solid Waste in Dadra & Nagar Haveli digitally.
The Prime Minister will also release the IT policy of the Union Territory.
He will also distribute Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana certificates and Forest Rights certificates to few beneficiaries.
The Setting up of Medical College in Sayli in Silvassa will improve tertiary care facilities in both Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, and adjoining areas. It will benefit the students, especially those of tribal and rural areas of the two UTs. It will increase the availability of doctors and enhance medical education opportunities to students. Rs 210 crore has been earmarked for the construction of the medical college and hostels for medical and para-medical college and residential buildings.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাইলৈ ভ্ৰমণ কৰিব দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলী মুকলি কৰিব ভালেমান উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প
18 JAN 2019 6:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাইলৈ ১৯ জানুৱাৰী, ২০১৯ তাৰিখে দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলীৰ ৰাজধানী শিলভাছাত উপস্থিত হ’ব।
এই ভ্ৰমণকালতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলীৰ ছেইলীত এখন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। ইয়াৰ লগতে দমন আৰু ডিউত আৰু দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলীত ভালেমান উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধনৰ বাবে আধাৰশিলা মুকলি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে এম-আৰোগ্য শীৰ্ষক এটা এপ্পো মুকলি কৰিব, তদুপৰি দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলীত ডিজিটেলযোগ ঘৰে ঘৰে গৈ আৱৰ্জনা সংগ্ৰহ, গোটা আৱৰ্জনাৰ পৃথকীকৰণ আৰু সংসাধন প্ৰক্ৰিয়া এটাও মুকলি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলটোৰ তথ্য-প্ৰযুক্তি নীতিও প্ৰকাশ কৰিব এই ভ্ৰমণকালতে।
তেওঁ ইয়াতেই প্ৰধানমন্ত্ৰী জন আৰোগ্য যোজনাৰ প্ৰমাণপত্ৰ আৰু বন অধিকাৰ পত্ৰও ভালেমান হিতাধিকাৰীৰ মাজত বিতৰণ কৰিব।
উল্লেখ্য যে শিলভাছাত স্থাপন কৰিবলগীয়া এই চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়খনে দাদৰ আৰু নগৰ হাফেলীৰ লগতে দমন আৰু ডিউ আৰু ইয়াৰ নিকটৱৰ্তী এলেকাবোৰতো হাওঁফাঁও সংক্ৰান্তীয় চিকিৎসাৰ মানদণ্ড উন্নত কৰি তুলিব। এই চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ে এই দুয়োখন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ শিক্ষাৰ্থীসকলক, বিশেষকৈ জনজাতি আৰু গ্ৰামাঞ্চলৰ শিক্ষাৰ্থীসকলক বিশেষভাৱে লাভৱান্বিত কৰিব। ই চিকিৎসকৰ উপলব্ধতা আৰু শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে চিকিৎসা বিজ্ঞান শিক্ষাৰ পৰিবৰ্ধন আনিব। এই চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু মেডিকেল আৰু পেৰা-মেডিকেল কলেজৰ ছাত্ৰনিবাস আৰু আবাসিক এলেকা নিৰ্মাণৰ বাবে ২১০ কোটি টকা ধাৰ্য কৰা হৈছে।