প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
28 DEC 2018 3:54PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৯ আৰু ৩০ ডিচেম্বৰ, ২০১৮ত আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ ভ্ৰমণ কৰিব৷ ২৯ ডিচেম্বৰৰ সন্ধিয়া পোৰ্ট ব্লেয়াৰত উপস্থিত হ’ব প্ৰধানমন্ত্ৰী৷
৩০ ডিচেম্বৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাৰ নিকোবৰস্থিত ছুনামি স্মৃতিসৌধ পৰিদৰ্শন কৰিব৷ তেওঁ পুষ্পাঞ্জলি অৰ্পনৰ লগতে বন্তি প্ৰজ্বলনেৰে ছুনামিত প্ৰাণহানি হোৱা লোকসকলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধা নিবেদন কৰিব৷ তেওঁ আৰঙত এখন আইটিআই উদ্বোধনৰ সমান্তৰালভাৱে একাধিক আন্তঃগাঁথনিমূলক প্ৰকল্পৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷ এখন ৰাজহুৱা সভাতো ভাষণ আগবঢ়াব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে৷
বিয়লি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পোৰ্ট ব্লেয়াৰত শ্বহীদ স্তম্ভত পুষ্পাঞ্জলি নিবেদন কৰিব৷ তেওঁ চহৰখনত থকা চেলুলাৰ জে’লো পৰিদৰ্শন কৰিব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছাউথ পইণ্টত পতাকা উত্তোলন কৰিব৷ পোৰ্ট ব্লেয়াৰৰ মেৰিনা পাৰ্কত নেতাজীৰ প্ৰতিমূৰ্তিত পুষ্পাঞ্জলি নিবেদন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে৷
নেতাজী ষ্টেডিয়ামত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নেতাজী সুভাষ চন্দ্ৰ বসূয়ে ভাৰতৰ ভূমিত প্ৰথম ত্ৰিৰংগা উত্তোলন কৰাৰ ৭৫তম বৰ্ষপূৰ্তি উপলক্ষে স্মাৰক ডাক টিকট মুকলি কৰিব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্দামান আৰু নিকোবৰৰ বাবে নতুন উদ্ভাৱন তথা ষ্টাৰ্ট আপ পলিচিও শুভাৰম্ভ কৰিব৷ তেওঁ ৭ মেগাৱাট সৌৰ শক্তি কেন্দ্ৰ আৰু এখন সৌৰ গাঁৱো উদ্বোধন কৰিব৷ তেওঁ এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ পাছতে এক সভাত সমবেত ৰাইজক উদ্দেশ্যি ভাষণ আগবঢ়াব৷

Prime Minister's Office
PM to visit Andaman & Nicobar Islands
28 DEC 2018 3:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will visit Andaman & Nicobar Islands on 29th-30th December 2018. The Prime Minister will arrive in Port Blair on the evening of 29th December.
On 30th December, the Prime Minister will visit the Tsunami Memorial at Car Nicobar. He will lay a wreath at the memorial, and light a candle at the Wall of Lost Souls. He will inaugurate the ITI at Arong, and lay the Foundation Stone for some infrastructure projects. He will address a public meeting.
Later in the day, the Prime Minister will lay a wreath at the Martyrs Column at Port Blair. He will visit the Cellular Jail in the city.
The Prime Minister will hoist the high mast flag at South Point, Port Blair. He will pay floral tributes at Statue of Netaji at Marina Park, Port Blair.
At Netaji Stadium, the Prime Minister will release a commemorative postal stamp, coin and first day cover to mark the 75th Anniversary of the hoisting of Tricolour on Indian soil by Netaji Subhash Chandra Bose. He will also release the Innovation and Start-Up Policy for A&N Islands. He will inaugurate a 7 MW Solar Power Plant, and Solar Village. He will also lay the Foundation Stone for a number of development projects. The Prime Minister will address the gathering.