Ministry of Rural Development
Ministry of Rural Development Approves Road Works worth Rs. 211.71 Crore for Tripura under PMGSY-IV
96 habitations in the State to receive all-weather road connectivity for the first time
24 JUN 2026 4:33PM by PIB Delhi
The Ministry of Rural Development has approved 96 road works covering a length of 163.872 km in the State of Tripura under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)-IV, Batch-I for FY 2026-27, at an estimated cost of Rs. 211.71 crore.
The approved projects will provide all-weather road connectivity to 96 habitations in the State for the first time. The enhanced connectivity will facilitate improved access to essential services such as schools, healthcare facilities and rural markets, thereby contributing significantly to the socio-economic development of people residing in these areas.
The provision of all-weather road connectivity is expected to improve the quality of life in rural areas and further strengthen rural infrastructure in the State. The projects will also contribute towards the Government's vision of a Viksit Bharat.
In addition to these approvals, the Ministry has, till date, sanctioned a total of 1,594 road works covering 6,284 km and 66 bridges in Tripura under PMGSY, involving an overall investment of Rs. 4,479 crore.
The Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana continues to play a pivotal role in bridging the rural connectivity gap and fostering inclusive and sustainable development across rural India.

গ্ৰামোন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
গ্ৰাম্য উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ পিএমজিএছৱাই-৪ৰ অধীনত ত্ৰিপুৰাৰ বাবে ২১১.৭১ কোটি টকাৰ পথ নিৰ্মাণ কাৰ্যত অনুমোদন
ৰাজ্যখনৰ ৯৬টা বসতিস্থানে প্ৰথমবাৰৰ বাবে সকলো বতৰতে পথ সংযোগ লাভ কৰিব
24 JUN 2026 4:33PM by PIB Guwahati
গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে ২০২৬-২৭বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনা (পিএমজিএছৱাই)-৪, বেচ-১ৰ অধীনত ত্ৰিপুৰাত ১,৬৩.৮৭২কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৯৬ টা পথ নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে, যাৰ আনুমানিক ব্যয় হৈছে ২,১১.৭১ কোটি টকা।
অনুমোদিত প্ৰকল্পসমূহে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাজ্যখনৰ ৯৬ টা বসতিস্থানলৈ সকলো বতৰতে পথ সংযোগ প্ৰদান কৰিব। উন্নত সংযোগে বিদ্যালয়, স্বাস্থ্যসেৱা সুবিধা আৰু গ্ৰাম্য বজাৰৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় সেৱাসমূহলৈ উন্নত প্ৰৱেশাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব, যাৰ ফলত এই অঞ্চলসমূহত বাস কৰা লোকসকলৰ আৰ্থ-সামাজিক বিকাশত গুৰুত্বপূৰ্ণ অৰিহণা যোগাব।
সকলো বতৰৰ বাবে পথ সংযোগৰ ব্যৱস্থাই গ্ৰাম্য অঞ্চলৰ জীৱন ধাৰণৰ মান উন্নত কৰিব আৰু ৰাজ্যখনত গ্ৰাম্য আন্তঃগাঁথনি অধিক শক্তিশালী কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে। এই প্ৰকল্পসমূহে চৰকাৰৰ বিকশিত ভাৰতৰ লক্ষ্যত অৰিহণা যোগাব। এই অনুমোদনসমূহৰ উপৰি মন্ত্ৰালয়ে এতিয়ালৈকে পিএমজিএছৱাইৰ অধীনত ত্ৰিপুৰাত ৬,২৮৪ কিলোমিটাৰ আৰু ৬৬ খন দলং সামৰি মুঠ ১,৫৯৪ টা পথ নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন জনাইছে, য’ত মুঠ ৪,৪৭৯ কোটি টকা বিনিয়োগ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনাই গ্ৰাম্য সংযোগৰ ব্যৱধান দূৰ কৰা আৰু সমগ্ৰ গ্ৰাম্য ভাৰতত সামগ্ৰিক তথা বহনক্ষম উন্নয়ন গঢ়ি তোলাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আছে।