Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Dr. Rajendra Prasad Ji on his birth anniversary
03 DEC 2025 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Dr. Rajendra Prasad Ji on his birth anniversary today. Shri Modi stated that from being an active participant in India’s freedom struggle, presiding over the Constituent Assembly to becoming our first President, he served our nation with unmatched dignity, dedication and clarity of purpose. "His long years in public life were marked by simplicity, courage and devotion to national unity. His exemplary service and vision continue to inspire generations", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"Tributes to Dr. Rajendra Prasad Ji on his birth anniversary. From being an active participant in India’s freedom struggle, presiding over the Constituent Assembly to becoming our first President, he served our nation with unmatched dignity, dedication and clarity of purpose. His long years in public life were marked by simplicity, courage and devotion to national unity. His exemplary service and vision continue to inspire generations."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দা. রাজেন্দ্র প্রসাদ জীগী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
03 DEC 2025 9:11AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দা. রাজেন্দ্র প্রসাদ জীগী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারতকী নীংতম লানফমদা হকথেংননা শরুক য়ারম্বদগী, কনস্তিত্যুএন্ত এসেমব্লীগী প্রসিদেন্ত ওইরম্বদগী হৌরগা ঐখোয়গী অহানবা রাস্ত্রপতি ওইরকপা ফাওবা, মহাক্না ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক চাংদম্নিংঙাই লৈত্রবা মতিক-মগুন, কত্থোকপা অমসুং ময়েক শেংলবা পান্দম অমগা লোইননা সেবা তৌরকখি। “মীয়ামগী সেবাদা মতম শাংনা লৈরকখিবা মহাক্কী পুন্সি অসি অচম্বা, থৌনা অমসুং লৈবাক্কী অপুনবগীদমক্তা থম্লিবা মহাক্কী থাজবা অদুনা মশক তাক্লি। মহাক্কী শিংথানীংঙাই ওইরবা সেবা অমসুং ভিজন অদুনা মীরোল কয়াগী পুন্সিদা পুক্নিং থৌগত্তুনা লাক্লি।” হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখি:
“দা রাজেন্দ্র প্রসাদ জীগী মপোক কুমওন্দা ইকাইখুম্নবা উৎচরি। ভারতকী নীংতম লানফমদা হকথেংননা শরুক য়ারম্বদগী, কনস্তিত্যুএন্ত এসেমব্লীগী প্রসিদেন্ত ওইরম্বদগী হৌরগা ঐখোয়গী অহানবা রাস্ত্রপতি ওইরকপা ফাওবা, মহাক্না ঐখোয়গী লৈবাক্কীদমক চাংদম্নিংঙাই লৈত্রবা মতিক-মগুন, কত্থোকপা অমসুং ময়েক শেংলবা পান্দম অমগা লোইননা সেবা তৌরকখি। মীয়ামগী সেবাদা মতম শাংনা লৈরকখিবা মহাক্কী পুন্সি অসি অচম্বা, থৌনা অমসুং লৈবাক্কী অপুনবগীদমক্তা থম্লিবা মহাক্কী থাজবা অদুনা মশক তাক্লি। মহাক্কী শিংথানীংঙাই ওইরবা সেবা অমসুং ভিজন অদুনা মীরোল কয়াগী পুন্সিদা পুক্নিং ধৌগত্তুনা লাক্লি।”