Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Japanese Prime Minister, H.E. Sanae Takaichi; discusses advancing India–Japan Special Strategic and Global Partnership
29 OCT 2025 1:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi had a warm conversation with the Prime Minister of Japan, H.E. Sanae Takaichi.
Shri Modi congratulated Prime Minister Takaichi on assuming office and conveyed his best wishes for her successful tenure.
The two leaders discussed their shared vision for further advancing the India–Japan Special Strategic and Global Partnership, with a particular focus on economic security, defence cooperation and talent mobility.
Both leaders agreed that stronger India–Japan relations are vital for global peace, stability and prosperity.
The Prime Minister wrote on X;
“Had a warm conversation with Sanae Takaichi, Prime Minister of Japan. Congratulated her on assuming office and discussed our shared vision for advancing the India-Japan Special Strategic and Global Partnership, with focus on economic security, defence cooperation and talent mobility. We agreed that stronger India–Japan ties are vital for global peace, stability and prosperity.
@takaichi_sanae”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জাপানগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. সানে তাকাইচিদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে; ইন্দিয়া-জাপান স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ খুমাং চাউশিনহন্নবা খন্নখ্রে
29 OCT 2025 1:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জাপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. সানে তাকাইচিগা ৱারী শাখ্রে।
শ্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী তাকাইচিবু ওফিস পায়রকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্কী থবক থৌরম মাই পাকপা ওইরসনু হায়না মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।
লুচিংবা অনিমক্না ইকোনোমিক সেক্যুরিতী, দিফেন্স কোওপরেসন অমসুং তেলেন্ত মোবিলিতীদা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা ভারত-জাপান স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপ মখা তানা মাংলোমদা পুখৎনবগী মখোয়গী মান্নবা মীৎয়েং অদু খন্নখি।
ভারত-জাপানগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসি মালেমগী শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং চাউখৎপগীদমক মরু ওই হায়না লুচিংবা অনিমক্না য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি;
“জাপানগী প্রধান মন্ত্রী সানে তাকাইচিগা ৱারী শানখ্রে। ওফিস পায়রকপদা মহাকপু নুংঙাইবা ফোংদোকখি। ইকোনোমিক সেক্যুরিতী, দিফেন্স কোওপরেসন অমসুং তেলেন্ত মোবিলিতীদা মীৎয়েং থমদুনা ভারত-জাপান স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরশিপকীদমক ঐখোয়গী মান্নবা ভিজনগী মতাংদা খন্নখি। ভারত-জাপানগী মরী মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসি মালেমগী শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং চাউখৎপগীদমক মরু ওই হায়না ঐখোয়না য়ানখি।
@takaichi_sanae”