প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জাপানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মাননীয় ছানে তাকাইচিক অভিনন্দন জনায়; ভাৰত-জাপান বিশেষ কৌশলগত আৰু গোলকীয় অংশীদাৰিত্বৰ অগ্ৰগতি সন্দৰ্ভত আলোচনা
29 OCT 2025 1:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে জাপানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মাননীয় ছানে তাকাইচিৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী তাকাইচিক অভিনন্দন জনায় আৰু তেওঁৰ সফল কাৰ্যকালৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই অৰ্থনৈতিক নিৰাপত্তা, প্ৰতিৰক্ষা সহযোগিতা আৰু প্ৰতিভাৰ গতিশীলতাৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব দি ভাৰত-জাপান বিশেষ কৌশলগত আৰু গোলকীয় অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে তেওঁলোকৰ অংশীদাৰী দৃষ্টিভংগীৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
নেতাদ্বয়ে বিশ্ব শান্তি, সুস্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰত-জাপানৰ মাজৰ শক্তিশালী সম্পৰ্ক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি মত প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত লিখিছে;
‘জাপানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ছানে তাকাইচিৰ সৈতে আন্তৰিকতাৰে বাৰ্তালাপ কৰিলো। কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে তেওঁক অভিনন্দন জনালো আৰু অৰ্থনৈতিক নিৰাপত্তা, প্ৰতিৰক্ষা সহযোগিতা তথা প্ৰতিভাৰ গতিশীলতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি ভাৰত-জাপান বিশেষ কৌশলগত আৰু গোলকীয় অংশীদাৰিত্বক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে আমাৰ অংশীদাৰী দৃষ্টিভংগীৰ বিষয়ে আলোচনা কৰো। বিশ্ব শান্তি, সুস্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰত-জাপানৰ মাজত শক্তিশালী সম্পৰ্ক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি আমি একমত হওঁ।
@takaichi_sanae’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Japanese Prime Minister, H.E. Sanae Takaichi; discusses advancing India–Japan Special Strategic and Global Partnership
29 OCT 2025 1:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi had a warm conversation with the Prime Minister of Japan, H.E. Sanae Takaichi.
Shri Modi congratulated Prime Minister Takaichi on assuming office and conveyed his best wishes for her successful tenure.
The two leaders discussed their shared vision for further advancing the India–Japan Special Strategic and Global Partnership, with a particular focus on economic security, defence cooperation and talent mobility.
Both leaders agreed that stronger India–Japan relations are vital for global peace, stability and prosperity.
The Prime Minister wrote on X;
“Had a warm conversation with Sanae Takaichi, Prime Minister of Japan. Congratulated her on assuming office and discussed our shared vision for advancing the India-Japan Special Strategic and Global Partnership, with focus on economic security, defence cooperation and talent mobility. We agreed that stronger India–Japan ties are vital for global peace, stability and prosperity.
@takaichi_sanae”