Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Dr. APJ Abdul Kalam on his birth anniversary
15 OCT 2025 9:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tribute to Dr. APJ Abdul Kalam on his birth anniversary.
Shri Modi said that Dr. Kalam is remembered as a visionary who ignited young minds and inspired the nation to dream big. He added that Dr. Kalam’s life reminds us that humility and hard work are essential for success.
The Prime Minister expressed hope that we continue to build the India Dr. Kalam envisioned one that is strong, self-reliant, and compassionate.
The Prime Minister posted on X;
“Remembering Dr. APJ Abdul Kalam Ji on his birth anniversary. He is remembered as a visionary who ignited young minds and inspired our nation to dream big. His life reminds us that humility and hard work are vital for success. May we continue to build the India he envisioned…an India that is strong, self-reliant and compassionate.”
https://x.com/narendramodi/status/1978291330418622968?s=46

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দা. এ.পি.জে. অব্দুল কলামগী মপোক কুমওন্দা প্রধান মন্ত্রীনা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
15 OCT 2025 9:00AM by PIB Imphal
দা. এ.পি.জে. অব্দুল কলামগী মপোক কুমওন্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে।
শ্রী মোদীনা দা. কলাম অসি নহাশিংগী ৱাখলদা মঙাল চুখৎপীদুনা জাতী অসিদা অচৌবা মংলান শাগৎপীরম্বা মীৎয়েং শানবা মীশক অমা ওইরমখি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না মখা তানা দা. কলাম্না মীওইবগী মীনুংশিং লৈবা অমসুং মায় পাক্নবা কন্না হোৎনবা অসি য়াম্না মরু ওই হায়না ফোংদোকখি।
দা. কলাম্না ভারত অসি পাঙ্গল কনবা, মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং মীনুংশি লৈবা লৈবাক অমা ওইহন্নবগী মীৎয়েং অদু মখা তানা অদুম্মক তৌগনি হায়না খল্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
প্রধানা মন্ত্রীনা X তা পোস্ত তৌরকখিবদা;
“দা. এ.পি.জে. অব্দুল কলামগী মপোক কুমওনসিদা মহাকপু নিংশিংজরি। মহাক অসি নহাশিংগী ৱাখলদা মঙাল চুখৎপীদুনা জাতী অসিদা অচৌবা মংলান শাগৎপীরম্বা মীৎয়েং শানবা মীশক অমনি। মহাক্না মীওইবগী মীনুংশিং লৈবা অমসুং মায় পাক্নবা কন্না হোৎনবা অসি য়াম্না মরু ওই হায়না খংহনবিরমখি। ঐখোয়না ভারত অসি পাঙ্গল কনবা, মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং মীনুংশি লৈবা লৈবাক অমা ওইহন্নবগী মহাক্কী মীৎয়েং অদু মখা তানা অদুম্মক তৌগনি.”
https://x.com/narendramodi/status/1978291330418622968?s=46