Ministry of Panchayati Raj
Centre Releases Over ₹342 Crores XV Finance Commission Grants for Rural Local Bodies in Tamil Nadu & Assam
17 SEP 2025 11:14AM by PIB Delhi
The Union Government has released XV FC grants for Rural Local Bodies during FY 2025–26, disbursing the 1st installment of untied grants amounting to Rs.127.586 crores for Tamil Nadu of the financial year 2025-26 (covering 2901 eligible Gram Panchayats, 74 eligible Block Panchayats, and 9 eligible District Panchayats) and Rs.214.542 crores for Assam of the financial year 2024-25 (covering all 2192 eligible Gram Panchayats, 156 eligible Block Panchayats, and all 27 eligible Zilla Parishads).
Government of India through Ministry of Panchayati Raj and Ministry of Jal Shakti (Department of Drinking Water and Sanitation) recommends release of XV-FC grants to States for Rural Local Bodies (RLBs) / Panchayati Raj Institutions (PRIs), which are then released by Ministry of Finance. The allocated grants are recommended and released in 2 installments in a financial year. While the Untied Grants will be utilized by RLBs/ PRIs for location-specific felt needs, under the Twenty-Nine (29) subjects enshrined in the Eleventh Schedule of the Constitution, except for salaries and other establishment costs. The Tied Grants can be used for the basic services of (a) sanitation and maintenance of ODF status, and this should include management and treatment of household waste, and human excreta and fecal sludge management in particular and (b) supply of drinking water, rainwater harvesting and water recycling.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা তামিল নাদু অমসুং অসামদা লৈরিবা রুরেল লোকেল বোদীশিংগীদমক XV ফাইনান্স কম্মিসন গ্রান্তগী মখাদা লুপা করোর 342 হেন্না কাইথখ্রে
17 SEP 2025 11:14AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা শেনবা চহি 2025-26গী মনুংদা রুরেল লোকেল বোদিশিংগীদমক XV FC গ্রান্তশিং কাইথখ্রে, শেনবা চহি 2025-26গী ওইনা তামিল নাদুগীদমক লুপা করোর 127.586 (ইলিজিবল গ্রাম পঞ্চায়ৎ 2901, ব্লোক পঞ্চায়ৎ 74 অমসুং দিস্ত্রিক্ত পঞ্চায়ৎ 9) অমসুং শেনবা চহি 2024-25গী ওইনা অসামগীদমক লুপা করোর 214.542 (ইলিজিবল গ্রাম পঞ্চায়ৎ 2192, ব্লোক পঞ্চায়ৎ 156 অমসুং জিলা পরিষদ 27) গী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত পীথখ্রে।
ভারত সরকারনা পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয় অমসুং জল শক্তি মন্ত্রালয় (দিপার্তমেন্ত ওফ দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন) গী খুত্থাংদা রুরেল লোকেল বোদীশিং (RLBশিং) / পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিং (PRIশিং) গীদমক রাজ্যশিংদা XV-FCগী গ্রান্তশিং থাদোক্নবা রিকমেন্দ তৌরি, মসি শেল-থুম মন্ত্রালয়না রিলিজ তৌগনি। পীরিবা গ্রান্তশিং অসি শেনবা চহি অমদা ইন্সতোলমেন্ত অনিদা রিকমেন্দ তৌদুনা থাদোক্কনি। অপুনবা গ্রান্তশিং অসি RLB/PRIশিংনা সংবিধানগী তরামাথোইশুবা সেদ্যুলদা য়াওরিবা সবজেক্ত কুন-মপান (29) গী মখাদা, লোকেসন-স্পেসিফিক ওইনা মথৌ তাবশিংদা শীজিন্নগনি, মসিদা তোলোপশিং অমসুং অতোপ্পা এস্তাব্লিশমেন্তগী শেনফমশিং য়াওদে। তাইদ গ্রান্তশিং অসি (a) সেনিতেসন অমসুং ODF স্তেতস ঙাক-শেনবা, মসিদা য়ুমথোংশিংগী অমোৎ-অকাইগী মেনেজমেন্ত অমসুং ত্রিৎমেন্ত তৌবা, অমসুং মরু ওইনা মীওইবগী এক্সক্রিতা অমসুং ফেকল স্লাদ মেনেজমেন্ত অমসুং (b) থক্নবা ঈশিং সপ্লাই তৌবা, নোংগী ঈশিং য়োকশিনবা অমসুং ঈশিং রিসাইকল তৌবা য়াওগদবা, হায়রিবশিং অসিগী বেসিক সর্ভিসশিংগীদমক শীজিন্নগদবনি।