Ministry of Education
A two-day Vice Chancellors’ Conference of Central Universities to be held in Kevadia, Gujarat from 10-11th July 2025
Conference to focus on Central Universities’ role as drivers of educational transformation and their contribution to Viksit Bharat@2047
Conference to review progress and set future course of NEP 2020 implementation
Focussed sessions on key National Education Policy 2020 themes to be discussed
09 JUL 2025 11:44AM by PIB Delhi
The Ministry of Education is organising a two-day Vice Chancellors Conference of Central Universities in Kevadia, Gujarat from 10th -11th July 2025. The event will be attended by the Hon’ble Union Minister for Education, Shri Dharmendra Pradhan; Hon’ble Minister of State for Education, Dr. Sukanta Majumdar; and senior officials from the Ministry of Education.
The conference as part of the five years of implementation of National Education Policy 2020 (NEP 2020) on 29th July 2025, will bring together leaders of Central Universities to review the institutional progress and collectively shape the path ahead. The discussions over the two days are expected to broadly cover three key areas:
1. Strategic Alignment: To ensure that Central Universities are aligned with the policy’s next-phase goals.
2. Peer Learning and Knowledge Exchange: To foster dialogue among academic leaders on institutional innovations, enabling environments, and shared challenges.
3. Forward Planning and Readiness: To prepare institutions for upcoming policy milestones, regulatory transitions, and the global academic landscape of 2047.
The conference will cover key aspects of higher education – teaching/ learning, research and governance through ten thematic sessions spread over the 2 days aligned with the key pillars of NEP 2020 —Equity, Accountability, Quality, Access and Affordability. These include:
1. Understanding and Implementation of NHEQF/NCrF with focus on Four-Year Undergraduate Programme (FYUP)
2. Future of Work – Alignment of Courses as per the requirement of future of Job Role
3. Digital Education – SWAYAM, SWAYAM Plus, AAPAR with focus on Credit Transfer
4. University Governance System - SAMARTH
5. Promotion of Equity in HEIs- Fostering an Inclusive and Equitable Environment.
PM Vidya Lakshmi, One Nation One Subscription
1. Education in Bhartiya Bhasha and Indian Knowledge System, Bhartiya Bhasa Pustak Scheme
2. Research and Innovation including ANRF, CoE, PMRF
3. Ranking and Accreditation System
4. Internationalisation including Study in India
5. Faculty Development - Malaviya Mission Teacher Training Programme
Some of the participating institutions include the University of Delhi, Central University of Haryana, Assam University, Hemvati Nandan Bahuguna Garhwal University, Central University of Rajasthan, Central University of Kashmir, Visva-Bharati, National Sanskrit University, Indira Gandhi National Tribal University (IGNTU), Sikkim University, Tripura University, Jawaharlal Nehru University (JNU), University of Allahabad, and many others.
NEP 2020 lays out a clear vision for transforming India’s higher education landscape by 2040. It envisions vibrant, multidisciplinary institutions that encourage inquiry, collaboration, and global engagement. In alignment with this vision and to build synergies between different stakeholders, the Vice Chancellors’ Conference is expected to generate meaningful insights, strengthen collaboration among institutions, and help chart a clear roadmap for the next phase of NEP 2020 implementation. The outcomes of this conference will play a key role in shaping the future of higher education in India and advancing the nation’s collective vision of becoming a Viksit Bharat by 2047.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
জুলাই 10-11, 2025দা গুজরাতকী কেৱারিয়াদা নুমিৎ নিনিগী ওইবা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীশিংগী ভাইস চাঞ্চেল্লরশিংগী কনফরেন্স অমা পাংথোক্কনি
কনফরেন্স অসিনা এজুকেস্নেল ত্রান্সফোর্মেসনগী দ্রাইভরশিং ওইনা লৌগদবা থৌদাং অমসুং ভিক্সিৎ ভারত@2047তা মখোয়না শরুক তমগদবা অদুদা মীৎয়েং থমগনি
কনফরেন্স অসিনা NEP 2020 ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থবক্কী খোঙজেল য়েংশিনগনি অমসুং তুংলমচৎকী কোর্স শেমগনি
মরু ওইবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী 2020 থিমশিংদা মীৎয়েং থম্বা সেসনশিং খন্নখি
09 JUL 2025 11:44AM by PIB Imphal
এজুকেসন মন্ত্রালয়না জুলাই 10-11, 2025দা গুজরাতকী কেৱারিয়াদা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীশিংগী নুমিৎ নিনিগী ওইবা ভাইস চাঞ্চেল্লরশিংগী কনফরেন্স অমা শিল্লি। থৌরম অদুদা কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান; এজুকেসনগী রাজ্য মন্ত্রী, দোক্তর সুকান্তা মজুমদার; অমসুং এজুকেসন মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি।
2025গী জুলাই 29দা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী 2020 (NEP 2020) চৎনবা হৌখিবা চহি মঙাগী শরুক অমা ওইনা পাংথোক্কদৌরিবা কনফরেন্স অসিদা সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীশিংগী লুচিংবশিং পুনশিন্নদুনা ইন্সতিত্যুস্নেল প্রোগ্রেসকী মতাংদা য়েংশিনগনি অমসুং পুন্না মাংলোমদা চংশিনগদবা খোঙথাংশিং শেমগনি। নুমিৎ নিনি অসিদা পাংথোক্কদৌরিবা খন্ন-নৈনবগী থৌরম অসিদা মরুওইবা হীরম অহুমদা চাউনা মীৎয়েং থমগনি:
1. স্ত্রেতেজিক এলাইনমেন্ত: সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীশিং অসি পোলিসী অসিগী মথংগী তাঙ্কক্কী পান্দমশিং অসিগা চুনবা মওংদা লৈহন্নবা।
2. পিয়র লর্নিং অমসুং নোলেজ একচেঞ্জ: ইন্সতিত্যুস্নেল ইন্নোভেসনশিং, এনেব্লিং এনভাইর্নমেন্তশিং অমসুং মান্নবা শিংনবশিংগী মতাংদা একাদেমিক লিদরশিংগী মরক্তা দাইলোগ ফগৎহনবা।
3. ফোর্ৱার্দ প্লান্নিং অমসুং রেদিএন্স: লাক্কদৌরিবা পোলিসী মাইলস্তোনশিং, রেগুলেতরী ত্রাঞ্জিসনশিং অমসুং 2047গী মালেমগী একাদমিক লেন্দস্কেপকীদমক ইন্সতিত্যুসনশিং শেম-শাবা।
কনফরেন্স অসিনা NEP 2020গী মরুওইবা য়ুম্বীশিং - ইক্বিতী, একাউন্তেবিলিতী, ক্বালিতী, এক্সেস অমসুং এফোর্দেবিলিতীগা মরি লৈননা নুমিৎ নিনিগী মনুংদা পাংথোক্কদবা সেসন তরাগী খুত্থাংদা হায়র এজুকেসন, ত্রেনিং/লর্নিং, রিসর্চ অমসুং গবর্নান্সকী মরুওইবা হিরমশিং কোনশিনগনি। মসিগী মনুংদা মখাগীশিং অসি য়াওই:
1. চহী মরিগী অন্দর গ্রেজুএৎ প্রোগ্রাম (FYUP) দা মীৎয়েং থমদুনা NHEQF/NCrF খঙবা অমসুং ইমপ্লিমেন্তসন তৌবা
2. ফ্যুচর ওফ ৱার্ক - ফ্যুচর ওফ জোব রোলগী মথৌ তাবশিংগী মতুং ইন্না কোর্সশিংগী এলাইনমেন্ত
3. দিজিতেল এজুকেসন - ক্রেদিৎ ত্রান্সফরদা মীৎয়েং থমদুনা SWAYAM, SWAYAM প্লস, AAPAR
4. য়ুনিভর্সিতী গবর্নান্স সিস্তেম - সামারথ
5. HEIশিংদা ইক্বিতি প্রমোসন তৌবা- ইনক্লুসিব অমসুং ইক্বেতিব এনভাইর্নমেন্ত অমা য়োকখৎহনবা।
PM বিদ্যা লক্ষ্মি, ৱান নেসন ৱান সবস্ক্রিপ্সন
1. ভারতীয়া ভাশা অমসুং ইন্দিয়ন নোলেজ সিস্তেমদা এজুকেসন, ভারতীয়া ভাসা পোস্তাক স্কিমদা এজুকেসন ফংহনবা
2. ANRF, CoE, PMRF য়াওনা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসন
3. রেঙ্কিং অমসুং এক্রেদিতেসন সিস্তেম
4. ভারত্তা মহৈ তম্বা য়াওনা ইন্তর্নেস্নেলাইজেসন
5. ফেকল্তী দিবেলপমেন্ত - মালভিয়া মিসন ওজা ত্রেনিং প্রোগ্রাম
শরুক য়ারিবা ইন্সতিত্যুসন খরগী মনুংদা দিল্লী য়ুনিভর্সিতী, সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী ওফ হরিয়ানা, অসাম য়ুনিভর্সিতী, হেমৱতী নন্দন বহুগুনা গার্হৱাল য়ুনিভর্সিতী, রাজস্থানগী সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী, সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতী ওফ কাশ্মীর, বিশ্ব-ভারতী, নেস্নেল সংস্কৃত য়ুনিভর্সিতী, ইন্দিরা গান্ধী নেস্নেল ত্রাইবেল য়ুনিভর্সিতী (IGNTU), সিক্কিম য়ুনিভর্সিতী, ত্রিপুরা য়ুনিভর্সিতী, জৱাহরলাল নেহরু য়ুনিভর্সিতী (JNU), এলাহাবাদ য়ুনিভর্সিতী অমসুং অতোপ্পা কয়া য়াওরি।
NEP 2020না 2040 ফাওবদা ভারতকী হায়র এজুকেসন লেন্দস্কেপকী অহোংবা পুরক্নবা ময়েক শেংবা ভিজন অমা থম্লি। মসিনা ইনক্বারি, কোলাবোরেসন অমসুং গ্লোবেল এঙ্গেজমেন্তবু পুক্নিং থৌগৎলিবা মতিং লৈবা, মল্তিদিসিপ্লিনরী ইন্সতিত্যুসনশিং শেমগৎলি। ভিজন অসিগা চুনবা মওংদা অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা সিনর্জী শেমগৎনবা, ভাইস চাঞ্চেল্লরশিংগী কনফরেন্স অসিনা ৱাহন্থোক লৈবা ইনসাইৎশিং পুথোক্কনি, ইন্সতিত্যুসনশিংগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনগনি অমসুং NEP 2020 ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মথংগী তাঙ্কক্কীদমক ময়েক শেংবা রোদমেপ অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি হায়না পানরি। কনফরেন্স অসিগী মহৈ-মশিং অসিনা ভারত্তা হায়র এজুকেসনগী তুংলমচৎ শেমগৎপদা অমসুং 2047 ফাওবদা ভিক্সিৎ ভারত অমা ওইহন্নবা লৈবাক অসিগী অপুনবা মঙলান অদু মাংলোমদা পুখৎপদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি।