Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses Karyakar Suvarna Mahotsav in Ahmedabad
In our culture, Service has been considered the greatest religion, Service has been given a higher place than devotion, faith and worship: PM
Institutional service has the ability to solve big problems of the society and the country: PM
The vision of Mission LiFE given by India to the whole world, its authenticity, its effect has to be proven by us only, ‘Ek Ped Maa ke naam’ campaign is being discussed all over the world: PM
In a few weeks time in January, 'Viksit Bharat Young Leaders Dialogue' will be organized, in this, our youth will give their ideas to fulfill the resolve of Viksit Bharat outlining their contribution: PM
07 DEC 2024 7:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the Karyakar Suvarna Mahotsav in Ahmedabad via video conferencing today. Addressing the gathering, he welcomed the Param Pujya Guru Hari Mahant Swami Maharaj, revered saints and members of the Satsangi family and other dignitaries and delegates. Shri Modi bowed to the feet of Lord Swami Narayan on the occasion of the Karyakar Suvarna Mahotsav and remarked that today was also the 103rd birth anniversary of Pramukh Swami Maharaj. He added that the teachings of Lord Swami Narayan, the resolutions of Pramukh Swami Maharaj are bearing the fruit today with the hard work and dedication of Param Pujya Guru Hari Mahant Swami Maharaj. Shri Modi was pleased to witness such a mammoth programme including around one lakh workers along with cultural programmes by youth and children and added that though he is not present physically at the venue, he could feel the energy of this event. He congratulated the Param Pujya Guru Hari Mahant Swami Maharaj, all the saints for the grand divine function.
Emphasising that Karyakar Suvarna Mahotsav was an important milestone in the journey of 50 years of service, Shri Modi remarked that 50 years ago, the process of registering volunteers and connecting them to service work began which he said was a novel initiative. The Prime Minister said it was pleasing to see that lakhs of BAPS workers were engaged in service with utmost devotion and dedication. Lauding it as a huge achievement for the organization, Shri Modi congratulated and extended his best wishes to BAPS.
“Karyakar Suvarna Mahotsav is a celebration of the humanitarian teachings of Bhagwan Swami Narayan”, said Shri Modi. He added that it is the glory of those decades of service, which changed the lives of millions of people. Expressing happiness over his good fortune to have witnessed the service campaigns of BAPS at close quarters, Shri Modi said that he has had the opportunity to join them on multiple times like after the devastation caused by the earthquake in Bhuj, the reconstruction of Naranarayan Nagar village, the floods in Kerala, the pain of landslides in Uttarakhand and even during the recent disaster of a global pandemic Corona. Lauding the Karyakars for standing besides people as a family and serving everyone with compassion, Shri Modi said that everyone had witnessed how the BAPS temples were transformed into service centres during the Covid period. The Prime Minister also narrated how the BAPS workers helped the Government and people who were evacuated from Ukraine to Poland when the hostilities of war increased in Ukraine. He lauded them for their swift organization of bringing together thousands of BAPS workers from all over Europe overnight and helping the large number of Indians who were reaching Poland. Highlighting this power of organization of BAPS, Shri Modi said their contribution in the interest of humanity at the global level was commendable.Expressing his gratitude to all the BAPS workers on the occasion of Karyakar Suvarna Mahotsav, the Prime Minister remarked that today BAPS workers were bringing about a change in the lives of crores of people through their tireless service across the world. He added that they were touching crores of souls with their service and empowering every single person of the society be it at the remotest places. Shri Modi expressed that they were an inspiration and were worthy of worship and respect.
Highlighting that the work of BAPS was strengthening India's potential and influence in the world, Shri Modi said that there were 1800 temples of Lord Swami Narayan across 28 countries of the world and more than 21 thousand spiritual centers across the world. He added that they were undertaking multiple projects of services across all the centers and this bore a witness to the world as India’s spiritual heritage and identity. Adding that the BAPS temples were the cultural reflection of India, Shri Modi remarked that they were the centers of the world's oldest living culture. Shri Modi said that he was fortunate to participate in the consecration ceremony of Lord Swami Narayan temple in Abu Dhabi, a few months ago and it was discussed world wide. He added that the entire world witnessed India's spiritual heritage and cultural diversity. Shri Modi remarked that it was through such efforts the world came to know about India's cultural glory and human generosity and he congratulated all the BAPS workers for their efforts.
The Prime Minister remarked that it was the result of the penance of Lord Swami Narayan which had helped in fulfilling the resolutions of the workers with ease. He added that Lord Swami Narayan cared for every living being, every suffering person and dedicated every moment of his life to human welfare. He further said that the values established by Lord Swami Narayan were being spread across the world by BAPS. Shri Modi recited a few lines of a poem to express the work of BAPS.
Acknowledging that it was his good fortune to be associated with BAPS and Bhagwan Swami Narayan since his childhood, Shri Modi said that the love and affection he received from Pramukh Swami Maharaj was the capital of his life. He added that there were many personal incidents with Pramukh Swamiji which has become an integral part of his life. Shri Modi said that Pramukh Swamiji guided him every moment through his journey before becoming the Chief Minister of Gujarat and later the Prime Minister of India. Shri Modi recollected the historic occasion when Param Pujya Pramukh Swami Ji himself came down when the water of Narmada came to Sabarmati. He also recollected the unforgettable moments of organisation of Swaminarayan Mahamantra Mahotsav and Swami Narayan Mantra Lekhan Mahotsav under the guidance of Swami Ji. He added that the Spiritual affection of Swamiji towards him gave him the warm feeling of a son. Shri Modi said that he always got the blessings of Pramukh Swami Maharaj in the works of public welfare.
Reciting the Sanskrit saying, ‘Seva Param Dharma’, meaning service is considered as the greatest religion, the Prime Minister remarked that these were not just words, but our life values and Service was placed much higher than devotion, faith and worship. Noting that public service was equal to service to the people, Shri Modi said that Service is that in which there is no sense of self and it gives direction to one’s spiritual journey and strengthens it over time. He added that when this service was done in an organized form with lakhs of workers as an institution, then amazing results were achieved. He noted that such kind of institutional service had the potential to solve the major problems and eradicate many evils of the society and the country. He added that when lakhs of workers were connected with a common purpose, it would transform as a great strength of the country and society. Shri Modi remarked that today when the country is moving ahead with the goal of a developed India, then naturally the people are coming together and the spirit of doing something big is being seen in every field. Citing the examples of Swachh Bharat Mission, natural farming, awareness about the environment, education of daughters, the issue of tribal welfare, Shri Modi was pleased that the people of the country were coming forward and leading the journey of nation building. He urged all the Karyakars to take up a resolution and work with dedication. He urged them to work across a plethora of options like natural farming, spreading the feeling of unity in diversity, fight against drug abuse to protect the youth, reviving the rivers, or sustainable lifestyle to save the future of the earth. Shri Modi urged the Karyakars to prove the authenticity and impact of the vision of Mission LiFE that India had given to the whole world. He added they could also actively promote the campaigns like Ek Ped Maa Ke Naam, Fit India, Vocal for Local, Millets that accelerate India's development.
Shri Modi said the youth of India will give their ideas and prepare the outline of their contribution to fulfill the resolve of developed India during the 'Viksit Bharat Young Leaders Dialogue' to be organised in January 2025. He urged all the young Karyakars to participate in it.
Highlighting that the Revered Pramukh Swami Maharaj had a special emphasis on the family culture of India, the Prime Minister underlined that he strengthened the concept of joint family in the society through 'Ghar Sabha'. Shri Modi urged the Karyakars to take these campaigns forward. Adding that today India was working towards the goal of development by 2047, he said that the journey of the country for the next 25 years was as important for India as it is for every BAPS worker. Concluding the speech, Shri Modi expressed confidence that with the blessings of Lord Swami Narayan, this service campaign of BAPS workers would continue to move forward at this uninterrupted pace.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আহমেদাবাদত অনুষ্ঠিত ‘কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ’ত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাষণ প্ৰদান কৰে
আমাৰ সংস্কৃতিত সেৱাক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ধৰ্ম হিচাপে গণ্য কৰা হয়, সেৱাক ভক্তি, বিশ্বাস আৰু উপাসনাতকৈয়ো উচ্চ স্থান দিয়া হৈছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰতিষ্ঠানগত সেৱাৰ সমাজ আৰু দেশৰ বৃহত্ সমস্যা সমাধানৰ সামৰ্থ্য আছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
ভাৰতে সমগ্ৰ বিশ্বক প্ৰদান কৰা ‘মিছন লাইফ’-ৰ দৃষ্টিভংগী, ইয়াৰ প্ৰামাণিকতা, ইয়াৰ প্ৰভাৱ আমিয়েই প্ৰতীয়মান কৰিব লাগিব, 'এক পেড় মা কে নাম' অভিযানক লৈ সমগ্ৰ বিশ্বতে চৰ্চা অব্যাহত আছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী
কেইসপ্তাহমানৰ ভিতৰতে জানুৱাৰী মাহত 'বিকশিত ভাৰত যুৱ নেতা আলাপ' অনুষ্ঠিত কৰা হ'ব, ইয়াত আমাৰ যুৱপ্ৰজন্মই তেওঁলোকৰ অৱদানৰ কথা উল্লেখ কৰি ‘বিকশিত ভাৰত’ৰ সংকল্প পূৰণ কৰাৰ বাবে তেওঁলোকৰ ধাৰণা প্ৰদান কৰিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
07 DEC 2024 7:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ‘ভিডিঅ' কনফাৰেন্স’ৰ জৰিয়তে আহমেদাবাদত ‘কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ’ত ভাষণ প্ৰদান কৰে। সমবেত সকলক সম্বোধন কৰি তেওঁ পৰম পূজ্য গুৰু হৰি মহন্ত স্বামী মহাৰাজ, শ্ৰদ্ধেয় সাধু-সন্ত আৰু সৎসঙ্গী পৰিয়ালৰ সদস্য আৰু অন্যান্য গণ্যমান্য ব্যক্তি তথা প্ৰতিনিধিসকলক আদৰণি জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে ‘কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ’ উপলক্ষে ভগৱান স্বামীনাৰায়ণৰ চৰণত প্ৰণিপাত জনায় আৰু মন্তব্য কৰে যে আজি প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজৰ ১০৩ সংখ্যক জন্ম জয়ন্তীও আছিল। তেওঁ লগতে কয় যে পৰম পূজ্য গুৰু হৰি মহন্ত স্বামী মহাৰাজৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু নিষ্ঠাৰ দ্বাৰা ভগৱান স্বামী নাৰায়ণৰ শিক্ষা, প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজৰ সংকল্পই আজি ফল প্ৰদান কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে যুৱ আৰু শিশুসকলৰ সাংস্কৃতিক কাৰ্যসূচীৰ লগতে প্ৰায় এক লাখ কৰ্মীকে ধৰি এনে এক বিশাল কাৰ্যসূচী প্ৰত্যক্ষ কৰি আনন্দিত হয় আৰু লগতে কয় যে যদিও তেওঁ অনুষ্ঠানস্থলীত সোঁশৰীৰে উপস্থিত থাকিব পৰা নাই, তথাপিও তেওঁ এই অনুষ্ঠানৰ শক্তি অনুভৱ কৰিব পাৰিছে। তেওঁ পৰম পূজ্য গুৰু হৰি মহন্ত স্বামী মহাৰাজৰ লগতে সকলো সাধুক মহান ঐশ্বৰিক অনুষ্ঠানটো অনুষ্ঠিত কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনায়।
৫০ বছৰীয়া সেৱাৰ যাত্ৰাত ‘কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ’ক এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে ৫০ বছৰ পূৰ্বে স্বেচ্ছাসেৱক পঞ্জীয়ন আৰু তেওঁলোকক সেৱাৰ কামৰ সৈতে সংযোগ কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছিল যিটো তেওঁ এক অভিনৱ পদক্ষেপ বুলি কৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে লাখ লাখ ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীয়ে পৰম ভক্তি আৰু নিষ্ঠাৰে সেৱাত নিয়োজিত হৈ থকা দেখি আনন্দিত হৈছে। সংগঠনটোৰ বাবে এক বৃহৎ সাফল্য হিচাপে প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে ‘বিএপিএছ’লৈ অভিনন্দন আৰু শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
"কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ হৈছে ভগৱান স্বামী নাৰায়ণৰ মানৱীয় শিক্ষাৰ উৎসৱ", শ্ৰী মোদীয়ে কয়। তেওঁ লগতে কয় যে এই দশকবোৰত আগবঢ়োৱা মহান সেৱাই লাখ লাখ লোকৰ জীৱন সলনি কৰি দিছে। ‘বিএপিএছ’-ৰ সেৱা অভিযান কাষৰ পৰাই প্ৰত্যক্ষ কৰাৰ সৌভাগ্য লাভ কৰাত আনন্দ প্ৰকাশ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে ভুজত ভূমিকম্পৰ ধ্বংসযজ্ঞ, নৰনাৰায়ণ নগৰ গাঁৱৰ পুনৰ্নিৰ্মাণ, কেৰালাৰ বান, উত্তৰাখণ্ডত ভূমিস্খলনৰ বেদনা আৰু আনকি শেহতীয়াকৈ বিশ্বজোৰা ক’ৰোনা মহামাৰীৰ দুৰ্যোগৰ পিছতো তেওঁ বহুবাৰ তেওঁলোকৰ সৈতে যোগদান কৰাৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। সংকটৰ সময়ত পৰিয়াল এজনৰ দৰেই থিয় হৈ সকলোকে সহানুভূতিৰে সেৱা আগবঢ়োৱাৰ বাবে কাৰ্যকাৰসকলক প্ৰশংসা কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে ক’ভিড কালত ‘বিএপিএছ’ মন্দিৰসমূহ কেনেদৰে সেৱাকেন্দ্ৰলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল সেয়া সকলোৱে প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে ইউক্ৰেইনত যুদ্ধৰ সংকট ঘণীভূত হোৱাৰ সময়ত ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীসকলে কেনেদৰে চৰকাৰ আৰু ইউক্ৰেইনৰ পৰা পোলেণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত হোৱা লোকসকলক সহায় কৰিছিল। তেওঁ সমগ্ৰ ইউৰোপৰ পৰা হাজাৰ হাজাৰ ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীক ৰাতিটোৰ ভিতৰতে একত্ৰিত কৰা আৰু পোলেণ্ডত উপস্থিত হোৱা বৃহৎ সংখ্যক ভাৰতীয়ক সহায় কৰাৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা দ্ৰুত তত্পৰতাৰ বাবে তেওঁলোকক প্ৰশংসা কৰে। ‘বিএপিএছ’ সংগঠনৰ এই সামৰ্থ্যত আলোকপাত কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিশ্ব স্তৰত মানৱতাৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকৰ অৱদান প্ৰশংসনীয়। ‘কাৰ্যকাৰ সুৱৰ্ণ মহোৎসৱ’ উপলক্ষে সকলো ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে আজি ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীসকলে সমগ্ৰ বিশ্বতে তেওঁলোকৰ অক্লান্ত সেৱাৰ জৰিয়তে কোটি কোটি লোকৰ জীৱনলৈ পৰিৱৰ্তন আনিছে। তেওঁ লগতে কয় যে তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ সেৱাৰ দ্বাৰা কোটি কোটি আত্মাক স্পৰ্শ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে আৰু সমাজৰ প্ৰতিগৰাকী ব্যক্তিক দূৰৱৰ্তী স্থানতেই নহওঁক কিয় শক্তিসমৃদ্ধ কৰি তুলিছে। শ্ৰী মোদীয়ে প্ৰকাশ কৰে যে তেওঁলোক এক অনুপ্ৰেৰণা, উপাসনা আৰু সন্মানৰ যোগ্য।
‘বিএপিএছ’-ৰ কামে বিশ্বত ভাৰতৰ সম্ভাৱনা আৰু প্ৰভাৱক শক্তিশালী কৰি আছে বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিশ্বৰ ২৮খন দেশত ‘ভগৱান স্বামী নাৰায়ণ’ৰ ১৮০০ মন্দিৰ আৰু সমগ্ৰ বিশ্বত ২১ হাজাৰৰো অধিক আধ্যাত্মিক কেন্দ্ৰ আছে। তেওঁ লগতে কয় যে তেওঁলোকে সকলো কেন্দ্ৰতে একাধিক সেৱা প্ৰকল্প হাতত লৈছে আৰু ই ভাৰতৰ আধ্যাত্মিক ঐতিহ্য আৰু পৰিচয় হিচাপে বিশ্বৰ সাক্ষী হৈ আছে। ‘বিএপিএছ’ মন্দিৰসমূহক ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক প্ৰতিফলন বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে সেইবোৰ হৈছে বিশ্বৰ আটাইতকৈ পুৰণি জীৱিত সংস্কৃতিৰ কেন্দ্ৰ। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ কেইমাহমান আগতে আবু ধাবিত ভগৱান স্বামী নাৰায়ণ মন্দিৰৰ ‘অভিষেক অনুষ্ঠান’ত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ পোৱাটো তেওঁৰ বাবে সৌভাগ্যৰ কথা, যাক লৈ বিশ্বজুৰি চৰ্চা চলিছিল। তেওঁ লগতে কয় যে সমগ্ৰ বিশ্বই ভাৰতৰ আধ্যাত্মিক ঐতিহ্য আৰু সাংস্কৃতিক বৈচিত্ৰ্যৰ সাক্ষী হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে এনে প্ৰচেষ্টাৰ জৰিয়তে বিশ্বই ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক গৌৰৱ আৰু মানৱীয় উদাৰতাৰ বিষয়ে জানিব পাৰিছে আৰু তেওঁ সকলো ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীক তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে অভিনন্দন জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে এয়া হৈছে ভগৱান স্বামী নাৰায়ণৰ তপস্যাৰ ফল, যিয়ে কৰ্মীসকলৰ সংকল্পসমূহ সহজে পূৰণ কৰাত সহায় কৰিছে। তেওঁ লগতে কয় যে ভগৱান স্বামী নাৰায়ণে প্ৰতিটো জীৱ, প্ৰতিগৰাকী পীড়িতৰ যতন লয় আৰু তেওঁৰ জীৱনৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্ত মানৱ কল্যাণৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিছিল। তেওঁ আৰু কয় যে ভগৱান স্বামী নাৰায়ণে স্থাপন কৰা মূল্যবোধবোৰ ‘বিএপিএছ’ৰ দ্বাৰা সমগ্ৰ বিশ্বতে বিস্তাৰিত হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে ‘বিএপিএছ’-ৰ কাৰ্যাৱলী প্ৰকাশ কৰিবলৈ এটা কবিতাৰ কেইটামান শাৰী আবৃত্তি কৰে।
সৰুৰে পৰা ‘বিএপিএছ’ আৰু ভগৱান স্বামী নাৰায়ণৰ সৈতে জড়িত হোৱাটো তেওঁৰ সৌভাগ্য বুলি স্বীকাৰ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজৰ পৰা তেওঁ লাভ কৰা মৰম আৰু ভালপোৱা হৈছে তেওঁৰ জীৱনৰ মূলধন। তেওঁ যোগ দি কয় যে প্ৰমুখ স্বামীজীৰ সৈতে বহুতো ব্যক্তিগত ঘটনা ঘটিছিল যি তেওঁৰ জীৱনৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ হৈ উঠিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আৰু পিছত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰমুখ স্বামীজীয়ে তেওঁৰ যাত্ৰাৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্তত তেওঁক পথ প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। নৰ্মদাৰ পানী সৱৰমতীলৈ প্ৰবাহিত হোৱাৰ মুহূৰ্তত পৰম পূজ্য প্ৰমুখ স্বামীজী স্বয়ং আহি উপস্থিত হোৱাৰ সেই ঐতিহাসিক অনুষ্ঠানৰ কথা স্মৰণ কৰে শ্ৰী মোদীয়ে। তেওঁ স্বামীজীৰ নিৰ্দেশনাত ‘স্বামীনাৰায়ণ মহামন্ত্ৰ মহোৎসৱ’ আৰু ‘স্বামী নাৰায়ণ মন্ত্ৰ লেখন মহোৎসৱ’ৰ পাহৰিব নোৱাৰা মুহূৰ্তবোৰো মনত পেলায়। তেওঁ লগতে কয় যে স্বামীজীৰ তেওঁৰ প্ৰতি থকা আধ্যাত্মিক স্নেহে তেওঁক এজন পুত্ৰৰ উষ্মতাৰ অনুভৱ প্ৰদান কৰিছিল। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ সদায় জনকল্যাণৰ কামত প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজৰ আশীৰ্বাদ লাভ কৰি আহিছিল।
সংস্কৃত শ্লোকৰ উদ্ধৃতিৰে 'সেৱা পৰম ধৰ্ম' অৰ্থাৎ সেৱাক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ধৰ্ম হিচাপে গণ্য কৰা হয় বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে এয়া কেৱল শব্দই নহয়, বৰঞ্চ আমাৰ জীৱনৰ মূল্যবোধ আৰু সেৱাক ভক্তি, বিশ্বাস আৰু উপাসনাতকৈয়ো উচ্চ স্থান দিয়া হয়। জনসেৱা জনসাধাৰণৰ সেৱাৰ সমান বুলি উল্লেখ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে সেৱা হৈছে সেই কাৰ্য য'ত আত্মবোধ নাই আৰু ই নিজৰ আধ্যাত্মিক যাত্ৰাক দিশ প্ৰদান কৰে আৰু সময়ৰ লগে লগে ইয়াক শক্তিসমৃদ্ধ কৰে। তেওঁ লগতে কয় যে যেতিয়া এই সেৱা এক সংগঠিত ৰূপত কৰা হয় আৰু লাখ লাখ শ্ৰমিকক প্ৰতিষ্ঠান হিচাপে গ্ৰহণ কৰা হয়, তেতিয়া আশ্চৰ্যজনক ফল লাভ কৰিব পৰা যায়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে এনে ধৰণৰ প্ৰতিষ্ঠানগত সেৱাই মুখ্য সমস্যাসমূহ সমাধান কৰাৰ আৰু সমাজ আৰু দেশৰ বহুতো কুফল নিৰ্মূল কৰাৰ সম্ভাৱনা বহণ কৰে। তেওঁ লগতে কয় যে যেতিয়া লাখ লাখ কৰ্মী এক উমৈহতীয়া উদ্দেশ্যৰে সংযুক্ত হৈ থাকিব, তেতিয়া ই দেশ আৰু সমাজৰ এক বৃহৎ শক্তিলৈ ৰূপান্তৰিত হ'ব। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে আজি যেতিয়া দেশখন ‘উন্নত ভাৰত’ৰ লক্ষ্যৰ দিশে আগবাঢ়িছে, তেতিয়া স্বাভাৱিকতেই জনসাধাৰণ একত্ৰিত হৈছে আৰু প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে কিবা নহয় কিবা একোটা ডাঙৰ কাৰ্য সম্পন্ন কৰাৰ মনোভাৱ দেখা গৈছে। ‘স্বচ্ছ ভাৰত অভিযান’, ‘প্ৰাকৃতিক কৃষি, পৰিৱেশ সম্পৰ্কে সজাগতা’, ‘কন্যাৰ শিক্ষা’, ‘জনজাতীয় কল্যাণ’ৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰা শ্ৰী মোদীয়ে দেশৰ জনসাধাৰণ আগবাঢ়ি আহি ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ যাত্ৰাত নেতৃত্ব দিয়াত আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ সকলো কাৰ্যকাৰক এটা সংকল্প ল'বলৈ আৰু নিষ্ঠাৰে কাম কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ তেওঁলোকক ‘প্ৰাকৃতিক কৃষি’, ‘বৈচিত্ৰ্যৰ মাজত একতা’ৰ অনুভূতি বিয়পাই দিয়া, যুৱসকলৰ সুৰক্ষাৰ বাবে ‘নিচাযুক্ত ঔষধৰ অপব্যৱহাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া’, ‘নদীসমূহ পুনৰুজ্জীৱিত কৰা’ বা ‘পৃথিৱীৰ ভৱিষ্যত ৰক্ষাৰ বাবে বহনক্ষম জীৱনশৈলী’ৰ দৰে বহুতো বিকল্পৰ বাবে কাম কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে কৰ্যকাৰসকলক ভাৰতে সমগ্ৰ বিশ্বক দিয়া ‘মিছন লাইফ’-ৰ দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰামাণিকতা আৰু প্ৰভাৱ প্ৰতীয়মান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ লগতে কয় যে তেওঁলোকে ‘এক পেড় মা কে নাম’, ‘ফিট ইণ্ডিয়া’, ‘ভোকেল ফৰ লোকেল’, ‘মিলেটছ’-ৰ দৰে অভিযানৰ সক্ৰিয় প্ৰচাৰত সহযোগিতা আগবঢ়াব পাৰে যি ভাৰতৰ বিকাশৰ গতি বৃদ্ধি কৰিব।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে ২০২৫ চনৰ জানুৱাৰী মাহত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া 'বিকশিত ভাৰত যুৱ নেতা আলাপ'ৰ সময়ত উন্নত ভাৰতৰ সংকল্প পূৰণৰ বাবে ভাৰতৰ যুৱপ্ৰজন্মই তেওঁলোকৰ ধাৰণা প্ৰদান কৰিব আৰু তেওঁলোকৰ অৱদানৰ ৰূপৰেখা প্ৰস্তুত কৰিব। তেওঁ সকলো যুৱ কাৰ্যকাৰক ইয়াত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
শ্ৰদ্ধেয় প্ৰমুখ স্বামী মহাৰাজে ভাৰতৰ পাৰিবাৰিক সংস্কৃতিত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰা বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ 'ঘৰ সভা'ৰ জৰিয়তে সমাজত যৌথ পৰিয়ালৰ ধাৰণা শক্তিশালী কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কাৰ্যকাৰসকলক এই অভিযানসমূহ আগুৱাই নিবলৈ আহ্বান জনায়। আজি ভাৰতে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত উন্নয়নৰ লক্ষ্যৰে কাম কৰি আছে বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰৰ বাবে দেশৰ যাত্ৰা ভাৰতৰ বাবে যিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ, প্ৰতিগৰাকী ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীৰ বাবেও সিমানেই গুৰুত্বপূৰ্ণ। ভাষণৰ সামৰণি মাৰিবলৈ গৈ শ্ৰী মোদীয়ে বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে যে ভগৱান স্বামী নাৰায়ণৰ আশীৰ্বাদত ‘বিএপিএছ’ কৰ্মীসকলৰ এই সেৱা অভিযান নিৰৱচ্ছিন্ন গতিৰে অব্যাহত থাকিব।