Prime Minister's Office
Prime Minister holds official talks with the President of Guyana
22 NOV 2024 12:22AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with H.E. Dr. Mohamed Irfaan Ali at the State House in Georgetown on 20 November. On arrival at the State House, he was received by President Ali and accorded a ceremonial guard of honour.
The two leaders had a restricted meeting followed by delegation level talks. Underlining the deep-rooted historical ties between India and Guyana, Prime Minister noted that his visit would add a strong impetus to bilateral ties. The two leaders held extensive discussions on several aspects of the multifaceted ties between India and Guyana, including defense, trade and investment, health and pharma, traditional medicine, food security, infrastructure development, digital public infrastructure, capacity building, culture and people-to-people ties. Taking stock of the ongoing cooperation in the energy sector, the two leaders noted that there exists immense potential to enhance partnership in the hydrocarbons as well as renewable energy space. Development cooperation is an important pillar of India-Guyana partnership. Prime Minister conveyed India’s continued support to Guyana to meet its development aspirations.
Both leaders also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. The two leaders called for greater cooperation to tackle climate change. Prime Minister thanked President Ali for his participation in the Voice of the Global South Summits hosted by India. The two leaders agreed to work together to strengthen solidarity among the Global South countries.
Both leaders agreed to hold high level meetings at regular intervals to further strengthen bilateral cooperation. Ten MOUs were signed during the visit. The list of MOUs may be seen here.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গয়ানাগী রাস্ত্রপতিগা ওফিসিএল ওইনা ৱারি শানখ্রে
22 NOV 2024 12:22AM by PIB Imphal
নবেম্বর ২০,২০২৪ দা জর্জতাউন্দা লৈবা স্তেৎ গেস্ত হাওসতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দোক্তর মোহমদক ইরফান অলিগা উনখ্রে। স্তেৎ গেস্ত হাওসতা থুংলবগা, রাস্ত্রপতি অলিনা মহাক তরাম্না ওকখি অমসুং চৎনবীগী মতুংইন্না গার্দ ওফ ওনর অমা পীখি।
লুচিংবা অনি খক্তগী ওইবা মীফম অমা পাংথোক্লবা মতুংদা মীহুৎকাংবু থাক্কী মীফমশিং পাংথোকখ্রে। ভারত অমসুং গয়ানাগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা পুৱারিগী মরীশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মহাক্কী খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরীশিংদা অকনবা ইথিল অমা পীরগনি। দিফেন্স, ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবা, হকশেল অমসুং ফার্মা, মহৌশাগী ওইবা লায়েং পথাপশিং, চীঞ্জাক ৱাৎহন্দবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবা, দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর, কেপাসিতি বিল্দিং, নাত অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা ভারত অমসুং গয়ানাগী মরক্ত লৈনরিবা মখল কয়াগী মরীশিংগী মতাংদা লুচিংবা অনিনা কুপ্না খন্নখ্রে।
ইনর্জিগী লমদা হৌজিক মতেং পীনরিবা অসিগী ফিবম খন্নরদুনা, হায়দ্রোকার্বোন অমসুং রিন্যুএল ইনর্জিগী লমদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবগী খুদোংচাবা কয়া লৈরিবা অসি লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে। চাউখৎ-থৌরাংগী মতেং পাংনবা অসি ভারত-গয়ানা মরীগী মরুওইবা য়ুম্বী অমনি। গয়ানাগী চাউখৎ-থৌরাংগী দরকার ওইবশিং ভারতনা মখা তানা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখ্রে।
লুচিংবা অনিনা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখ্রে। অইং-অশাগী খল হোংলকপা থেংন্না মতেং হেন্না পাংন্নবা লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে। ভারতনা য়ুম্বু ওইদুনা পাংথোকখিবা ভোইস ওফ গ্লোবেল সাউথ মীফমদা শরুক য়াখিবগীদমক রাস্ত্রপতি ইরফান প্রধান মন্ত্রী মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। গ্লোবেল সাউথকী লৈবাকশিংগী মরক্তা অমতা ওইবা হেনগৎহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়না লুচিংবশিংনা য়ানরে।
লৈবাক অনি মতেং পাংনবা মখা তানা ফগৎহন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফমশিং চাংনাইনা পাংথোকপা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানরে। খোঙচৎ মনুংদা এম.ও.য়ু ১০ খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ুশিংগী মমিং মফম অসিদা লৈরে।