Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi Lauds India’s Progress in the Fight Against Tuberculosis
03 NOV 2024 3:33PM by PIB Delhi
In a significant acknowledgment of India’s efforts to eradicate tuberculosis, Prime Minister Shri Narendra Modi highlighted the nation's achievements in reducing TB incidence.
Responding to a post by Union Health Minister Shri Jagat Prakash Nadda that acknowledges the recognition of India’s remarkable progress, by the World Health Organisation, in reducing tuberculosis by 17.7% from 2015 to 2023, the Prime Minister's posted on X:
"Commendable progress! The decline in TB incidence is an outcome of India’s dedicated and innovative efforts. Through a collective spirit, we will keep working towards a TB-free India."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা তুবরকুলোসিস থেংনবদা খুমাঙচাউশিনবদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
03 NOV 2024 3:33PM by PIB Imphal
তুবরকুলোসিস মুৎথৎনবা ভারতকী থবকশিং শকখঙবা উৎপা অমা ওইনা, তি.বি লায়না হন্থহনবদা লৈবাক অসিগী মাইপাকপশিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
২০১৫ দগী ২০২৩ ফাওবদা তুবরকুলোসিস চাদা ১৭.৭ হন্থহন্দুনা, ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না ভারতকী শিংথানিঙাই ওইবা মাইপাকপা ইকায়খুম্নবা উৎখিবা অদু ফোঙদোকখিবা য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্তর শ্রী জগত প্রকাসা নাদাগী পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“থাগৎনিঙাই ওইনা মাইপাকপনি! তি.বি অনাবা মীওই মশিং হন্থরকপা অসি ভারতকী কৎথোকপা অমসুং অনৌবা থবকশিংগী ফল অমনি। অপুনবা থৌনা অমগী খুৎথাংদা, তি.বি লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা ঐখোয় থবক তৌগনি”।