Ministry of Commerce & Industry
MSMEs contribute to nation building, provide employment to millions of countrymen and are vital supply chains to big industries: Shri Piyush Goyal
Quality Control Orders protect MSMEs from unfair competition from outside the country: Shri Goyal
24 AUG 2024 3:31PM by PIB Delhi
An MSME should not be looked upon as merely a small enterprise, its thinking should not be small or negative since MSMEs are a big force, they are successful, they are the strength of the nation, are giving employment to millions of countrymen and contribute to nation building. This was stated by Union Commerce and Industry Minister, Shri Piyush Goyal at the 10th India International MSME Startup Expo & Summit 2024 in New Delhi today.
Shri Goyal said that innovative ideas and new ways of doing things are the hallmark of the entrepreneurs of MSMEs. The entire ecosystem around big industries and enterprises comprises of thousands of MSMEs, without whom they cannot succeed, he said adding that MSMEs act both as a suppliers and customers of big industries.
Shri Goyal pointed out that MSMEs play an important role in tourism and infrastructure development of the country and have a big share in India’s exports. The growth of this sector is vital for the country and a focus area for the government, he said. Commerce Minister said that when 140 crore countrymen get together to contribute in nation building, India will become a developed nation by 2047 and we can ensure prosperity for all.
Shri Goyal highlighted the fact that through Quality Control Orders (QCO) the government is supporting the MSME sector. “We are giving time to MSMEs to meet the requirements,” he said adding that MSMEs will benefit due to two reasons. QCOs stop substandard goods imported at strange rates from outside the country and thus helps the MSME sector by protecting it from unfair competition. And secondly, when MSMEs meet the standards, they can become competitive both nationally and internationally and become profitable. There are numerous examples on how the QCs have benefitted individual sectors, he said.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এম.এস.এম.ই.না লৈবাক শেম্বদা পাংলিবা তেংবাংনা লৈবাক মীয়াম মিলিয়ন কয়াদা থবক পীরি অমসুং মখোয়শিং অসি অচৌবা ইন্দস্ত্রীশিংগী সপ্লাই চেন্দা মরু য়াম্না ওইরিঃ শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
ক্বালিতী কন্ত্রোল ওর্দরশিংনা এম.এস.এম.ই.শিংবু লৈবাক মপানগী কাঙলোন নাইদবা চাংয়েংনবশিংদগী কন্থোক্লিঃ শ্রী গোয়ল
24 AUG 2024 3:31PM by PIB Imphal
এম.এস.এম.ই. হায়বসি শুপ্নগী অপীকপা ইন্তর্প্রাইস অমখক্নি হায়না য়েংলোইদবনি, মখোয়গী ৱাখল্লন অসি অপীকপা নত্ত্রগা নেগেতিব ওইরোইদবনি, মখোয়দি চাউরবা শাফু অমনি, মখোয় অসি মায় পাক্লি, লৈবাক্কী পাঙ্গলনি অমসুং লৈবাক মীয়াম মিলিয়ন কয়াদা থবক পীদুনা লৈবাক শেম্বদা তেংবাংলিবনি। ৱাফম অসি কেন্দ্রগী কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা নই দিল্লীদা ঙসি পাংথোকখিবা 10শুবা ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল এম.এস.এম.ই. স্তার্তঅপ এক্সপো অমসুং সম্মিত 2024দা থমখিবনি।
ইন্নোভেতিব ওইবা ৱাখল্লোন অমসুং থবক তৌবগী অনৌবা থৌওং অসিদি এম.এস.এম.ই.গী ওন্তোপ্রিনর্শিংগী শক্তাক্নি হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি। চাউরবা ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্প্রাইস কয়াগী অপুনবা ইকোসীস্তেম অসিদা এম.এস.এম.ই. লিশিং কয়া অমা মনুং চল্লি অমসুং মখোয় য়াওদনা মায় পাকপা ঙম্লোই, অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংনা অচৌবা ইন্দস্ত্রী কয়াগী সপ্লাইয়র অমসুং কস্তমর ওইনা থৌশু পুরিবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
লৈবাক্কী তুরিজম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবদা এম.এস.এম.ই.শিংনা মরু ওইবা থৌদাং লৌবগা লোয়ননা ভারতকী এক্সপোর্তকী অচৌবা শরুক অমসু কল্লিবনি হায়না শ্রী গোয়লনা পাউদমখি। সেক্তর অসিনা শাহৌ লৌবা হায়বসি লৈবাক অসিগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই অমসুং মসিমক লৈবাক অসিগী অচৌবা মিৎয়েং চঙফম হীরম অমসু ওইরিবনি, মহাক্না হায়খি। লৈবাক মীয়াম করোর 140না লৈবাক শেম্নবা অমত্তা ওইরকপা মতমদা ভারতনা ইং 2047 ফাওবদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইবা ঙমগনি অমসুং পুম্নমকপু নুংঙাই য়াইফহনবা ঙমগনি হায়না কম্মর্স মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
সরকারনা ক্বালিতী কন্ত্রোল ওর্দরগী খুত্থাংদা এম.এস.এম.ই. সেক্তরবু শৌগৎলি হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি। “এম.এস.এম.ই.শিংনা মখোয়গী মথৌ তাবশিং থেংনবা ঙম্নবা ঐখোয়না মতম পীরি”, মহাক্না হায়খি অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংনা মরম অনিদগী কান্নবা ফংগনি হায়না মখা তাখি। ক্যু.সি.ও.না মীরম লৈবাক্তগী চুনদবা মমলদা স্তেন্দর্দ য়ৌদবা পোত্থোক পুশিল্লকপদা অথিংবা থম্লি, মসিনা এম.এস.এম.ই.শিংবু কাঙলোন কায়বা চাংয়েংনবগী থৌওংদগী ঙাকথোক্তুনা তেংবাংলি। অনিশুবদা, এম.এস.এম.ই.শিংনা স্তেন্দর্দ য়ৌবা মতমদা মালেম অমসুং লৈবাক্কী থাক্তা চাংয়েংনবা ঙম্মি অমসুং শেন্দোং তানবা হৌরকই। ক্যু.সি.শিংনা সেক্তর খুদিংবু কান্নবা পীবগী অতোপ্পা খুদম কয়া অমসু লৈরি হায়নলা মহাক্না হায়খি।