Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Republic of Poland and Ukraine
21 AUG 2024 9:07AM by PIB Delhi
Today, I am embarking on an Official visit to the Republic of Poland and Ukraine.
My visit to Poland comes as we mark 70 years of our diplomatic relations. Poland is a key economic partner in Central Europe. Our mutual commitment to democracy and pluralism further reinforces our relationship. I look forward to meeting my friend Prime Minister Donald Tusk and President Andrzej Duda to further advance our partnership. I will also engage with the members of the vibrant Indian community in Poland.
From Poland, I will be visiting Ukraine at the invitation of President Volodymyr Zelenskyy. This is the first-ever visit by an Indian Prime Minister to Ukraine. I look forward to the opportunity to build upon earlier conversations with President Zelenskyy on strengthening bilateral cooperation and share perspectives on peaceful resolution of the ongoing Ukraine conflict. As a friend and partner, we hope for an early return of peace and stability in the region.
I am confident that the visit will serve as a natural continuation of extensive contacts with the two countries and help create the foundation for stronger and more vibrant relations in the years ahead.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.গী রিপাব্লিক ওফ পোলেন্দ অমসুং য়ুক্রেনগী খোঙচৎকী মাংওইননা মহাক্না থমখিবা চৎলমদাইগী ৱারোল
21 AUG 2024 9:07AM by PIB Imphal
ঙসি ঐহাক্না রিপাব্লিক ওফ পোলেন্দ অমসুং য়ুক্রেনদা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎলি।
পোলেন্দদা ঐহাক্কী খোংচৎ অসি ঐখোয়না ঐখোয়গী দিপ্লোমেতিক ওইবা মরীগী চহি 70 মপুং ফারকপদা লাক্লি। পোলেন্দ অসি সেন্ত্রেল য়ুরোপকী মরুওইবা ইকনোমিক পার্তনর অমনি। দেমোক্রেসী অমসুং প্লুরেলিজমগীদমক ঐখোয়গী ম্যুচুএল কম্মিৎমেন্তগী ফিরেপ অসিনা ঐখোয়গী মরীবু মখা তানা চেৎশিলহল্লি। ঐহাক্না ঐখোয়গী পার্তনরশিপ অসি মখা তানা খুমাং চাউশিলহন্নবা ঐহাক্কী মরুপ প্রধান মন্ত্রী দোনাল্দ তুস্ক অমসুং রাস্ত্রপতি এন্দর্জেজ দুদাগা উননবা ঙাইরি। ঐহাক্না পোলেন্দদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগা ৱারী শানগনি।
পোলেন্দদগী, ঐহাক্না প্রসিদেন্ত ভোলোদিমির জেলেনস্কীগী কৌবদগী য়ুক্রেনদা চৎকনি। মসি ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা য়ুক্রেনদা চৎখিবা অহানবা খোঙচৎনি। ঐহাক্না প্রসিদেন্ত জেলেনস্কীগা লোয়ননা নাকল অনিগী ওইবা তেংবাং পীনবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং হৌজিক চত্থরিবা য়ুক্রেনগী লানগী শান্তিগী ৱারোইশিন পুরক্নবা মান্নবা খুদোংচাবা অদুদা য়ুম্ফম ওইদুনা খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা অদুগীদমক থাজবা থম্লি। মরুপ অমসুং পার্তনর অমা ওইনা, ঐখোয়না লমদম অসিদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা অথুবা মতমদা হল্লকপা পাম্মি।
ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি খোঙচৎ অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা এক্সতেন্সিব কন্তেক্সকী মহৌশাগী ওইবা মখা চত্থরকপা অমা ওইগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং হেন্না মপাঙ্গল কনবা মরীশিংগী য়ুম্ফম শেমগৎপদা মতেং ওইরগনি।