Ministry of Science & Technology
Drug delivery method can improve fungal infection treatment
20 AUG 2024 1:09PM by PIB Delhi
A unique method developed of drug delivery can prove useful to patients suffering from asthma, cystic fibrosis, or previous lung disease, human immunodeficiency virus (HIV), cancer, or those exposed to corticosteroid medications for an extended duration. Nanoparticles are promising for the controlled and effective release of drugs. The use of polymeric nanoparticles is the most advanced method of drug delivery. Azole drugs used currently attack the fungal membrane and neutralize the fungi. However, resistance to the existing antifungal drugs is a matter of concern and hence need better methods of drug delivery, so that the medicines for treatment of the infection can be effective. A team of scientists from Agharkar Research Institute, an autonomous institute of the Department of Science & Technology (DST) have used a chitin synthesis fungicide, Nikkomycin, produced by the bacterial Streptomyces spp. to develop Nikkomycin loaded polymeric nanoparticles. Chitin is the chief component of fungal cell walls and is absent in the human body. The drug loaded nanoparticles were found to disrupt the growth of Aspergillus spp and found effective against fungal infection known as Aspergillosis caused by fungi Aspergillus flavus and Aspergillus fumigatus. The nanoformulation developed was found to be free of cytotoxic and hemolytic effects. The ARI team is hopeful about the method’s application in development of inhalation nanoformulations against pulmonary aspergillosis. The research led by Scientist Dr Vandana Ghormade and PhD student Kamal Mayattu was published in the journal Zeitschrift für Naturforschung C. The team is hopeful of further expanding the scope of such antifungal nano formulations and for the possibility of a public-private partnership for commercialization in future.
Publication link: https://doi.org/10.1515/znc-2023-0185
Aspergillus fumigatus hyphal tips showing bursting in presence of nikkomycin loaded polymeric nanoparticles

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দ্রগ পীবগী থৌওংনা ফঙ্গেল ইনফেক্সন লাইয়েংবগী থৌওং হেন্না ফগৎহনবা ঙমগনি
20 AUG 2024 1:09PM by PIB Imphal
দ্রগ পীবগী তোপ-তোপ্পা থৌওং অমনা অজমা, সিস্তিক ফাইব্রোসীস, নত্ত্রগা প্রিভিয়স লং দিজিজ, হ্যুমেন ইম্ম্যুনোদিফিসিএন্সী সীন্দ্রোম (ঐচ.আই.ভি.), কেন্সর নত্ত্রগা অশাংবা মতমগী ওইনা কোর্তিকোস্তেরোইদ হিদাক চাবা অনাবশিংদা হেন্না কান্নবা পীবা ঙম্লগনি। দ্রগ অমবু কন্ত্রোল তৌদুনা অমসুং নীংথিনা থাদোকপদা নেনোপার্তিকলশিং অসি য়াম্না কান্নৈ। পোলিমেরিক নেনোপার্তিকল অসিনা দ্রগ দেলিবরীগী খ্বাইদগী থাক ৱাংবা থৌওংনি। এজোল দ্রগশিংনা হৌজিক ফঙ্গেল মেম্ব্রেন্দা এতেক তৌরি অমসুং ফঙ্গাইবু ন্যুত্রেলাইজ তৌহল্লি। অদুবু, হৌজিক লৈরিবা এন্তিফঙ্গেল দ্রগশিং অসিনা মথৌ পাংথোকপা ঙম্লক্তবা অসি পাখৎনীংঙাই ওইরি অমসুং দ্রগ দেলিবরীগী হেন্না ফবা থৌওং অমগী মথৌ তাবা হেনগৎলক্লি, মদু ওইরবদি ইনফেক্সন লাইয়েংবা হেন্না নীংথিনা ঙমগনি। নিক্কোমাইসীন য়াওরবা পোলিমেরিক নানোপার্তিকল পুথোক্নবগীদমক্তা বেক্তরিএল স্ত্রেপ্তোমাইসীস এস.পি.পি.না পুথোকপা নিক্কোমাইসসেন হায়রিবা চিতিন সীন্থেসিস ফঙ্গিসাইদ অমা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগ (দি.এস.তি.)গী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুত অমা ওইরিবা অঘার্কর রিসর্চ ইন্সতিত্যুত অসিনা শিজিন্নরি। চিতিন হায়বসি ফঙ্গেল সেলগী মরু ওইবা মচং অমনি অমসুং মসি মীওইবগী হকচাংদা য়াওদে। নেনোপ্রত্তিকল হাপ্লবা দ্রগশিংনা এস্পর্জিল্লস এস.পি.পি. থোকপা থীংই অমসুং এস্পর্জিল্লস ফ্লেবস অমসুং এস্পর্জিল্লস ফ্যুমিগেতস ফঙ্গাইনা থোকহনবা এস্পর্জিল্লোসীস হায়না খঙনবা ফঙ্গেল ইনফেক্সনগী মাইয়োক্তা নীংথিনা মথৌ পাংথোকপা ঙম্লে হায়বা খঙলে। মসিদগী পুথোক্লিবা নেনোফোর্ম্যুলেসন অসি সাইতোতোক্সিক অমসুং হেমোলাইতিক ইফেক্ত য়াওদে হায়বা খঙলে। পলমোনেরী এস্পর্জিল্লোসীসকী মাইয়োক্তা লাইয়েংনবা ইনহেলেসন নেনোফোর্ম্যুলেসন পুথোকহন্নবা হোৎনবদা থৌওং অসি শিজিন্নবদা মতেং পাংবা ঙম্লে হায়বা এ.আর.আই. তীম অসিনা খঙলে। সাইন্তিস্ত দাঃ বন্দনা ঘোর্মান্দে অমসুং পি.ঐচ.দি.গী মহৈরোই কমল মায়ত্তুনা লুচিংদুনা পাংথোকপা রিসর্চ অমবু জৈতক্রিফ ফর নাতুরফোর্চুং সি. জর্নেলদা ফোঙখ্রে। মসিগুম্বা নেনো ফোর্ম্যুলেসনগী থৌওং পাকথোক চাউথোকহনবা অমসুং তুংগী মতমদা মসিবু কম্মর্সিএল ওইহন্নবা পব্লিক-প্রাইভেত পার্ত্নরশিপ অমা লৈরাকপা য়ারগনি হায়না তীম অসিনা থাজবা থম্লি।
পব্লিকেসনগী লিঙ্কঃ https://doi.org/10.1515/znc-2023-0185
নিক্কোমাইসীন য়াওরবা পোলিমেরিক নেনোপার্তিকল য়াওবা মতমদা পোকখায়বগী মতৌ উৎলিবা এস্পর্জিল্লস ফ্যুমিগেতস হাইফেলগী মতোন