Cabinet
Cabinet approves Thane integral Ring Metro Rail Project
The total completion cost of the project is Rs.12,200 crore to be operational by 2029
Total Length of the ring corridor is 29-km (26 km Elevated and 3 km underground) and includes 22 Stations
Connects prominent areas like Naupada, Wagle Estate, Dongripada, Hiranandani Estate, Kolshet, Saket etc.
16 AUG 2024 8:12PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today approved the Thane Integral Ring Metro Rail Project corridor, Maharashtra. The 29-km corridor will run along the periphery of west side of Thane city with 22 Stations. The network is encompassed by Ulhas River on one side and Sanjay Gandhi National Park [SGNP] on the other.
This connectivity would provide a sustainable and efficient mode of transport, facilitating the city to realize its economic potential and ease traffic congestion on the roads. The project is also expected to contribute to reduction of greenhouse gas emissions.
Project Cost & Funding:
The estimated cost of the project is Rs.12,200.10 crore, with equal equity from Government of India and Government of Maharashtra as well as part-funding from bilateral agencies.
Funds would also be raised through innovative financing methods such as by selling Station naming and access rights for corporate, monetization of assets, Value Capture Financing route.
The corridor that connects major business hubs would provide an effective transport option for large section of employees. The Project is likely to be completed by 2029.
More importantly, the Metro line would benefit thousands of daily commuters, especially students and those commuting every day to office and work area by providing faster and economical transport options. The project would result in total daily ridership on the metro corridors for the years 2029, 2035 and 2045 by 6.47 Lakh, 7.61 lakh & 8.72 lakh passengers respectively.
Maha Metro will execute the project, along with civil, electro­mechanical, other associated facilities, works and related assets. Maha-Metro has already started the pre-bid activities and preparation of Tender documents. The contracts will be floated immediately for bidding.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা থানে ইন্তিগ্রেল রিং মেত্রো রেল প্রোজেক্ত অয়াবা পীখ্রে
প্রোজেক্ত অসিগী অপুন্বা লোইশিনবা ফাওবগী শেঞ্জং লুপা করোর ১২,২০০ ওইদুনা ২০২৯ ফাওবদা মথৌ তৌবা হৌহনগদৌরি
রিং কোরিদোর অসিগী অপুন্বা অশাংবা অসি কি.মি. ২৯নি (কি.মি. ২৬না ৱাংখৎপা অমসুং কি.মি. ৩না লৈনুংদা) অমসুং স্তেসন ২২ য়াওরি
নৌপদ, ৱেগল এস্তেত, দোঙ্গ্রিপদ, হিরানন্দিনি এস্তেত, কোলসেত, সকেতনচিংবা মশক নাইবা মফমশিং শম্নহনগনি
16 AUG 2024 8:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ঙসি মহারাস্ত্রগী থানে ইন্তিগ্রেল রিং মেত্রো রেল প্রোজেক্ত কোরিদোর অয়াবা পীখ্রে‍। কি.মি. ২৯ শাংবা কোরিদোর অসিনা স্তেসন ২২গা লোয়ননা থানে ময়োল্লমগী নোংচুপথংবা নাকলগী পরিংদা চেনগনি‍। নেতৱর্ক অসি নাকল অমদা উলহাস তুরেলনা অদুগা নাকল নাম্মদনা সঞ্জয় গান্ধী নেস্নেল পার্ক (এস.জি.এন.পি.)না কোয়শিল্লি‍।
কন্নেক্তিবিতী অসিনা তুং কোইগদবা অমসুং অফবা মওংগী চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ অমা পীদুনা ময়োল্লম অসিবু মাগী শেন্মিৎলোনগী মতিং ফুদোকহন্বদা মতেং ওইহনগনি অমদি লম্বীদা মী চিনবগী চাং হন্থহনগনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা গ্রীনহাউস গ্যাস থাদোকপগী চাংসু হন্থহনগনি হায়না পানরি‍।
প্রোজেক্ত কোস্ত অমসুং ফন্দিং:
প্রোজেক্ত অসিগী চাউরাকপা শেঞ্জং লুপা করোর ১২,২০০.১০ ওইদুনা ভারত লৈঙাক অমসুং মহারাস্ত্র লৈঙাক অনিমক্তগী মান্নবা ইকুইতী লৈগনি লোয়ননা বাইলেতরেল এজেন্সীশিংদগী ফন্দিং শরুক খরা য়াওগনি‍।
স্তেসন মমিং য়োন্বা অমসুং কোর্পোরেতশিংগী এক্সেস রাইত, এসেতশি মোনিতাইজ তৌবা, ভেল্যু কেপচরিং ফাইনান্সিং রুতনচিংবা ইনোভেতিব ওইবা ফাইনান্সিংগী থৌওংশিংগী খুত্থাঙদগীসু ফন্দ খোমগৎকনি‍।
অচৌবা বিজিনেস হবশিং শম্নহল্লিবা কোরিদোর অসিনা য়াম্লবা শিন্মী কাঙলুপশিংগী মফমদা অফবা মখলগী চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ অমা পীগনি‍। প্রোজেক্ত অসি ২০২৯ ফাওবদা লোইশিল্লবা য়াই‍।
হেন্না মরু ওইবা ৱাফম অমনা, মেত্রো লাইন অসিনা নুমিৎ খুদিং চত্থোক চৎশিন তৌবা মীওই লিশিং কয়াদা, মরুওইনা মহৈরোয় অমসুং নুমিৎ খুদিং ওফিস অমদি থবক মফমশিংদা চত্থোক চৎশিন তৌরিবা মীওইশিংদা হেন্না খোঙজেল য়াঙবা অমদি মমল হন্থবা চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ অমা ফংহন্দুনা কান্নহনগনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা ২০২৯, ২০৩৫, অমসুং ২০৪৫দা মথঙশিৎনা নুমিৎ খুদিংগী পেসেঞ্জর লাখ ৬.৪৭, লাখ ৭.৬১ অমসুং লাখ ৮.৭দা চত্থোক চৎশিনগী খুদোংচাবা ফংহনগদৌরি‍।
মহা মেত্রোনা, সিভিল, ইলেক্ত্রোমেকানিকেল, অতৈ মরী লৈনবা ফেসিলিতীশিং, থবকশিং অমসুং মরী লৈনবা এসেতশিংগা লোয়ননা প্রোজেক্ত অসি পায়খৎকনি‍। মহা মেত্রোনা হান্ননা প্রি-বিদকী থবক থৌওংশিং অমসুং তেন্দরগী চে-চাংশিং শেম শাবা হৌখ্রে‍। কন্ত্রেক্তশিং বিদ্দিংগীদমক খুদক্তগী থারগনি‍।