Ministry of Electronics & IT
Construction of Tata’s semiconductor unit in Assam commences today; To be set up with an investment of ₹ 27 thousand crores & generate 15,000 direct & 11-13k indirect jobs
Today’s announcement a step in the direction of Act East Policy, as emphasised by Prime Minister of India: Union Minister of Electronics and IT
Three major technologies which will be deployed in this plant are being developed in India: Shri Ashwini Vaishnaw
These indigenous advanced semiconductor packaging technologies to be extremely critical for key applications in automotive, communications, and other sectors
85,000 industry-ready workforce in semiconductor chip design being trained at 113 academic institutions across the country; Nine such institutions in North-east
03 AUG 2024 7:59PM by PIB Delhi
In a significant step towards creating an end-to-end semiconductor manufacturing ecosystem in India, the function for commencement of construction of Tata’s semiconductor unit in Assam unit was held today in the presence of Hon’ble Chief Minister of Assam, Shri Himanta Biswa Sarma and Chairman of Tata Sons Limited N Chandrasekaran. Later today, the Union Minister for Railways, Electronics & Information Technology and Information and Broadcasting, Sh. Ashwini Vaishnav, during his interaction with the media, stated that the Prime Minister of India has always emphasised on Act East policy and a very important milestone is being achieved today in Assam with the commencement of construction of this facility. He mentioned that this project was approved by the Union Cabinet on 29th February, 2024.
The programme for development of Semiconductors and Display Manufacturing Ecosystem in India was notified on 21.12.2021 with a total outlay of ₹ 76,000 crore. In June, 2023, the Union Cabinet led by Prime Minister of India, Shri Narendra Modi had approved the proposal of Micron for setting up a semiconductor unit in Sanand, Gujarat whose construction is progressing at a rapid pace.
About the semiconductor unit
The Union Minister mentioned that this unit will be set up with an investment of ₹ 27 thousand crores and is expected to generate 15 thousand direct and 11-13 thousand indirect jobs. While highlighting the importance of the Semiconductor industry as being a foundational one, he said that employment opportunities in various upstream and downstream industries will be created.
The proposed capacity of this unit is 4.83 crore semiconductor chips per day. He also pointed out that this unit will be the site for development of indigenous advanced semiconductor packaging technologies including Wire Bond, flip chip and I-SIP (integrated system in package) technologies and all these three major technologies which will be deployed in this plant are being developed in India. These technologies are extremely critical for key applications such as automotive (especially electric vehicles), communications, network infrastructure and others
Talent development plan
The Union Minister also mentioned that 85,000 industry-ready workforce at B.Tech, M.Tech and PhD level in semiconductor chip design are being trained at 113 academic institutions across the country. 9 of these are in North-east, whose details are mentioned below:
Sr. No
State
Name of Institution
1
Assam
National Institute of Technology Silchar
2
Mizoram
National Institute of Technology Mizoram
3
Manipur
National Institute of Technology Manipur
4
Nagaland
National Institute of Technology Nagaland
5
Tripura
National Institute of Technology Agartala
6
Sikkim
National Institute of Technology Sikkim
7
Arunachal Pradesh
National Institute of Technology Arunachal Pradesh
8
Meghalaya
North Eastern Hill University, Shillong
National Institute of Technology Meghalaya
Today's announcement marks a significant milestone in accelerating the progress of North-East and realizing the Prime Minister of India’s vision of ‘Viksit Bharat, Viksit Northeast’.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ঙসিদগী অসামদা তাতাগী সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ শাবা হৌখ্রে; লুপা করোর লিশিং 27কী ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা লিংখৎকনি অমসুং দাইরেক্ত জোব 15,000 অমসুং ইন্দাইরেক্ত লিশিং 11-13 পীগনি
ঙসিগী লাউথোকপা অসিনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবগী মতুং ইন্না এক্ত ইস্ত পোলিসীগী মাইকৈদা চংশিনবা খোঙথাং অমনি: ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ITগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী
প্লান্ত অসিদা দিপ্লোই তৌগদবা মরু ওইবা তেক্নোলোজী অহুম ভারত্তা দিবেলপ তৌবনি: শ্রী অশ্বিনি ভৈষ্ণো
ইন্দিজিনস এদভান্স সেমিকন্দক্তর পেকেজিং তেক্নোলোজীশিং অসি ওতোমোতোতিব, কম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং অতৈ সেক্তরশিংদা মরু ওইবা এপ্লিকেসনশিংগীদমক য়াম্না মরু ওইগনি
ইন্দস্ত্রী-রেদী ৱার্কফোর্স 85,000 অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা একাদেমিক ইন্সতিত্যুসন 113দা সেমিকন্দক্তর চিপ দিজাইনগী ত্রেনিং পীরি; অৱাং-নোংপোক্তা অসিগুম্বা ইন্সতিত্যুসন মাপন লৈ
03 AUG 2024 7:59PM by PIB Imphal
ভারত্তা সেমিকন্দক্তর মেনুফেকচরিং ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, অসামদা তাতাগী সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা শানবা হৌদোকপগী থৌরম অমা ঙসি অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্ত বিশ্ব শর্মা অমসুং তাতা সন্স লিমিতেদকী চেয়রমেন এন চন্দ্রশেখরনগা লোয়ননা পাংথোকখ্রে। ঙসি অথেঙবদা, রেলৱেজ, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি ভৈষ্ণোনা মিদিয়াগা ৱারী শানবদা হায়খি মদুদি ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা মতম পুম্নমক্তা এক্ত ইস্ত পোলিসীদা মীৎয়েং থম্লি অমসুং মসিগী ফেসিলিতী অসি শাবগী থবক হৌরকপগা লোয়ননা ঙসি অসামদা য়াম্না মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ফংলে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রোজেক্ত অসি ফেব্রুৱারী 29, 2024দা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখি।
ভারত্তা সেমিকন্দক্তরশিং অমসুং দিসপ্লে মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম চাউখৎহন্নবা প্রোগ্রাম অসি লুপা করোর 76,000 গী অপুনবা শেনফমগা লোয়ননা 21.12.2021দা নোতিফাই তৌখি। জুন, 2023দা, ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা গুজরাতকী সানন্দদা সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎ অমা লিংখৎনবা মাইক্রোনগী প্রপোজেল অদু অয়াবা পীখি। মসিগী কন্সত্রক্সন অসি খোঙজেল য়াংনা চত্থরি।
সেমিকন্দক্তর য়ুনিৎকী মরমদা
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি য়ুনিৎ অসি লুপা করোর লিশিং 27গী ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা লিংখৎকনি অমসুং মসিনা হকথেংননা থবক লিশিং 15 অমসুং নাকোইননা থবক লিশিং 11-13 পীগনি হায়না পানরি। সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী অসি ফাউন্দেস্নেল ইন্দস্ত্রী অমা ওইবগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি তোঙান তোঙানবা অপস্ত্রিম অমসুং দাউস্ত্রিম ইন্দস্ত্রীশিংদা থবক ফংহন্নবগী খুদোংচাবশিং শেম্লগনি।
য়ুনিৎ অসিগী প্রপোজ তৌরিবা কেপাসিতী অসি নোংমদা সেমিকন্দক্তর চিপ করোর 4.83 ওইগনি। মহাক্না মসিমসু পনখি মদুদি হায়রিবা য়ুনিৎ অসি ৱায়র বোন্দ, ফ্লিপ চিপ অমসুং I-SIP (ইন্তিগ্রেতেদ সিস্তেম ইন পেকেজ) তেক্নোলোজীশিং য়াওনা ইন্দিজেন এদভান্স সেমিকন্দক্তর পেকেজিং তেক্নোলোজীশিং দিবেলপ তৌনবগী মফম অমা ওইগনি অমসুং হায়রিবা প্লান্ত অসিদা শিজিন্নগদবা মরুওইবা তেক্নোলোজী অহুম অসি ভারত্তা দিবেলপ তৌরি। অসিগুম্বা তেক্নোলোজীশিং অসি ওতোমোতিভ (মরুওইনা ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং), কম্ম্যুনিকেসন, নেৎৱার্ক ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং অতৈ মরুওইবা এপ্লিকেসনশিংদা য়াম্না মরু ওই।
তেলেন্ত দিবেলপমেন্ত প্লান্ত
সেমিকন্দক্তর চিপ দিজাইনদা বি.তেক, এম.তেক অমসুং পি.ঐচ.দি.গী থাক্তা ইন্দস্ত্রীগীদমক শেম-শারবা শিন্মী 85,000না লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা একাদেমিক ইন্সতিত্যুসন 113দা ত্রেনিং পীরক্লি হায়নসু কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা পনখি। মসিগী মনুংদা 9দি অৱাং-নোংপোক্কীনি, মখোয়গী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
সিরিএল মশিং
রাজ্য
ইন্সতিত্যুসনশিংগী মমিং
1
অসাম
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী সিলচর
2
মিজোরাম
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী মিজোরাম
3
মনিপুর
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী মনিপুর
4
নাগালেন্দ
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী নাগালেন্দ
5
ত্রিপুরা
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী অগরতলা
6
সিক্কিম
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী সিক্কিম
7
অরুনাচল প্রদেশ
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী অরুনাচল প্রদেশ
8
মেঘালয়
নোর্থ ইস্তর্ন হিল য়ুনিভর্সিতী, শিল্লোং
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজী মেঘালয়
ঙসিগী লাউথোকপা অসিনা অৱাং-নোংপোক্কী চাউখৎ খোঙজেল য়াংশিনহনবদা অমসুং ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন ‘ভিকসিৎ ভারত, ভিকসিৎ নোর্থইস্ত’কী মঙফাওনহনবদা অচৌবা মাইলস্তোন অমা ওইরি।