Ministry of Health and Family Welfare
Update on Ayushman Bharat Cards
More than 34 crore Ayushman cards created under Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY)
More than 7 crore hospital admissions worth Rs. One lakh crore authorized under the scheme
02 AUG 2024 5:39PM by PIB Delhi
As of 30.06.2024, more than 34.7 crore Ayushman cards have been created under Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) in the country. State/UT-wise details of Ayushman cards created under AB-PMJAY are in Annexure I. The scheme is implemented in 33 States/UTs except the NCT of Delhi, West Bengal, and Odisha.
As of 30.06.2024, a total number of 7.37 crore hospital admissions worth Rs. One lakh crore have been authorized under the scheme. State/UT-wise details of the number of authorized hospital admissions under the scheme are in Annexure II.
Beneficiaries eligible under the scheme can create their Ayushman card at any time i.e. throughout the year. Eligible beneficiaries can either create the card themselves using Ayushman App or visit the nearest CSC or empanelled hospital to create their Ayushman card.
AB-PMJAY aims to provide health cover of Rs. 5 lakhs per family per year for secondary and tertiary care hospitalization to approximately 55 crore beneficiaries corresponding to 12.34 crore families constituting the bottom 40% of India’s population. Eligible beneficiaries can avail of cashless and paperless healthcare services related to hospitalization across more than 29,000 empanelled hospitals in the country. In the latest national master of the Health Benefit Package (HBP), the scheme provides cashless healthcare services related to 1949 procedures across 27 medical specialties including General Medicine, Surgery, Cardiology, Oncology, etc.
Annexure-I
State/UT-wise details of Ayushman cards created under AB-PMJAY
State/UT
No. of Ayushman cards
(in lakh)
Andaman And Nicobar Islands
0.72
Andhra Pradesh
155.67
Arunachal Pradesh
1.41
Assam
174.37
Bihar
295.26
Chandigarh
1.88
Chhattisgarh
222.01
Dadra And Nagar Haveli Daman And Diu
0.14
Goa
0.82
Gujarat
255.95
Haryana
119.84
Himachal Pradesh
13.27
Jammu And Kashmir
85.94
Jharkhand
121.95
Karnataka
171.46
Kerala
76.70
Ladakh
1.89
Lakshadweep
0.35
Madhya Pradesh
402.45
Maharashtra
279.90
Manipur
6.13
Meghalaya
19.76
Mizoram
5.63
Nagaland
7.15
Puducherry
5.09
Punjab
87.97
Rajasthan
217.10
Sikkim
0.77
Tamil Nadu
73.59
Telangana
82.51
Tripura
19.61
Uttar Pradesh
511.16
Uttarakhand
57.08
Annexure-II
State/UT-wise details of the number of authorized hospital admissions under AB-PMJAY
State/UT
Number of authorized hospital admissions
Andaman And Nicobar Islands
2,912
Andhra Pradesh
6,549,443
Arunachal Pradesh
2,807
Assam
1,138,225
Bihar
1,130,122
Chandigarh
50,749
Chhattisgarh
6,036,955
DNH & DD
129,002
Goa
7,105
Gujarat
5,537,440
Haryana
1,560,290
Himachal Pradesh
280,605
Jammu And Kashmir
1,313,376
Jharkhand
2,094,180
Karnataka
8,693,558
Kerala
6,265,298
Ladakh
15,381
Lakshadweep
1,065
Madhya Pradesh
4,278,784
Maharashtra
1,941,236
Manipur
164,850
Meghalaya
822,207
Mizoram
130,184
Nagaland
72,703
Puducherry
89,511
Punjab
2,136,925
Rajasthan
5,420,065
Sikkim
20,520
Tamil Nadu
10,371,732
Telangana
1,662,356
Tripura
336,073
Uttar Pradesh
4,356,280
Uttarakhand
1,168,945
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Shri Prataprao Ganpatrao Jadhav stated this in a written reply in the Lok Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুস্মান ভারত কার্দশিংগী অনৌবা পাউ
অয়ুস্মান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা(এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাই)গী মখাদা অয়ুস্মান কার্দ করোর 34 হেন্না শেমখ্রে
স্কিম অসিগী মখাদা অয়াবা পীদুনা লুপ লাখ করোর অমগী শেনফমগী হোস্পিতাল এদমিসন করোর 7 পাংথোকখ্রে
02 AUG 2024 5:39PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা 30.06.2024 ফাওবদা, অয়ুস্মান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা(এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাই)গী মখাদা অয়ুস্মান কার্দ করোর 34 হেন্না শেমখ্রে। এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাইগী মখাদা শেমখিবা অয়ুস্মান কার্দশিংগী রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-I দা পীরি। স্কিম অসি এন.সি.তি দিল্লি, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং ওরিসা নত্তনা রাজ্য/য়ু.তি 33 দা পায়খৎলে।
স্কিম অসিগী মখাদা 30.06.2024 ফাওবদা, লুপ লাখ করোর অমগী শেনফমগী হোস্পিতাল এদমিসন করোর 7.37 পাংথোকখ্রে। এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাইগী মখাদা অয়াবা পীরবা হোস্পিতাল এদমিসন মশিংগী রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-II দা পীরি।
স্কিম অসিগী বেনিফিসরিশিং চহি চুপ্পা মখোয়গী অয়ুস্মান কার্দশিং শেম্বা য়াগনি। বেনিফিসরিশিংনা অয়ুস্মান এপ্প নত্ত্রগা অনকপা সি.এস.সিদা চৎলগা নত্ত্রগা ইম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতালদা চৎলগা মখোয়গী অয়ুস্মান কার্দ শাবা য়াগনি।
ভারত প্রধান মন্ত্রী জন অরোগ্যা য়োজনা(এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাই) না ইমুং অমদা চহি অমদ সেকেন্দরি অমসুং তর্সিয়ারি লায়য়েংগী লুপা লাখ 5 ফাওবগী খুদোংচাবা পীনবা পান্দম থম্লি অমসুং ভারতকী অপুনবা মীশিংগী 40% গী ইমুং করোর 12.34 গী বেনিফিসরি করোর 55 দা লায়য়েংবগী খুদোংচাবা পীরি। হেল্থ বেনিফিত পেকেজ(ঐচ বি পি)গী খ্বাইদগী নৌবা নেসনেল মাস্তরগী মতুংইন্না, জেনেরেল মেদিসিন, সর্জরি, কার্দিওলোজি অমসুং ওনকোলোজি য়াওনা মেদিকেল স্পেসিএলিতিস 27 গী থবক 1949 শেন য়াওদনা লায়য়েংবগী খুদোংচাবা পীরি।
এন্নেক্সর-I
এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাইগী মখাদা শেমখিবা অয়ুস্মান কার্দশিংগী রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোলশিং
রাজ্য/য়ু.তি
অয়ুস্মান কার্দ মশিং (লাখ)
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0.72
অন্ধ্র প্রদেস
155.67
অরুনাচল প্রদেস
1.41
অসাম
174.37
বিহার
295.26
চান্দিগর
1.88
ছতিসগর
222.01
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
0.14
গৱা
0.82
গুজরাত
255.95
হরিয়ানা
119.84
হিমাচল প্রদেস
13.27
জম্মু অমসুং কাস্মির
85.94
ঝারখন্দ
121.95
কর্নাতকা
171.46
কেরলা
76.70
লাদাখ
1.89
লাক্ষদ্বিপ
0.35
মধ্য প্রদেস
402.45
মহারাস্ত্রা
279.90
মনিপুর
6.13
মেঘালয়
19.76
মিজোরম
5.63
নাগালেন্দ
7.15
পুদুচেরি
5.09
পঞ্জাব
87.97
রাজস্থান
217.10
সিক্কিম
0.77
তামিলনাদু
73.59
তেলঙ্গানা
82.51
ত্রিপুরা
19.61
উত্তর প্রদেস
511.16
উত্তরখন্দ
57.08
এন্নেক্সর-II
এ.বি-পি.এম.জে.এ.ৱাইগী মখাদা অয়াবা পীরবা হোস্পিতাল এদমিসন মশিংগী রাজ্য/য়ু.তিগী অকুপ্পা মরোলশিং
রাজ্য/য়ু.তি
অয়াবা পীরবা হোস্পিতাল এদমিসন মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
2,912
অন্ধ্র প্রদেস
6,549,443
অরুনাচল প্রদেস
2,807
অসাম
1,138,225
বিহার
1,130,122
চান্দিগর
50,749
ছতিসগর
6,036,955
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
129,002
গৱা
7,105
গুজরাত
5,537,440
হরিয়ানা
1,560,290
হিমাচল প্রদেস
280,605
জম্মু অমসুং কাস্মির
1,313,376
ঝারখন্দ
2,094,180
কর্নাতকা
8,693,558
কেরলা
6,265,298
লাদাখ
15,381
লাক্ষদ্বিপ
1,065
মধ্য প্রদেস
4,278,784
মহারাস্ত্রা
1,941,236
মনিপুর
164,850
মেঘালয়
822,207
মিজোরম
130,184
নাগালেন্দ
72,703
পুদুচেরি
89,511
পঞ্জাব
2,136,925
রাজস্থান
5,420,065
সিক্কিম
20,520
তামিলনাদু
10,371,732
তেলঙ্গানা
1,662,356
ত্রিপুরা
336,073
উত্তর প্রদেস
4,356,280
উত্তরখন্দ
1,168,945
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রাতাপ্রাউ গনপাত্রাউ যাদবনা ফোঙদোকখিবনি।