Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Sarbananda Sonowal takes stock of Countermeasures against Artificial Flood in Dibrugarh
IIT Guwahati to study the reasons of artificial flood of Dibrugarh city, prepare a masterplan for the Govt. to intervene with corrective steps to manage sewage and drainage system: Shri Sonowal
Shri Sonowal speaks to Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma regarding the flood situation in Dibrugarh
20 JUL 2024 7:20PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways Shri Sarbananda Sonowal visited the Naliapool area of Dibrugarh City to inspect the drainage & sewerage system today. Shri Sonowal, who is also the Lok Sabha MP for Dibrugarh LSC, called upon the experts & authorities to hedge all efforts, resources and knowledge to chalk out a sustainable and pragmatic solution to the ill designed drainage system - a system that will prevent artificial floods to affect the city life. Shri Sarbananda Sonowal further stressed that IIT, Guwahati will be studying the causes of artificial floods in the city based on which a masterplan will be prepared. The government will take corrective measured based on this to fix the artificial flooding in the city. The Union Minister Shri Sonowal also called up the Chief Minister of Assam, Dr Himanta Biswa Sarma in this regard.
Speaking on the occasion, Shri Sonowal said, “The artificial floods in Dibrugarh is a cause of concern and we must remain at the forefront to solve this problem and find a solution that is economically prudent, ecologically viable, and environmentally sustainable. The IIT Guwahati is going to study the causes beneath this artificial flooding in the city, which has thrown the life of Dibrugarh out of gear. Once identified, the team of experts will draw a masterplan and present it to the government for execution. We will ensure that this is executed in letter and spirit so that this menace of artificial flooding can be put to rest for good. It is also a matter of grave concern that encroachment is a major cause of such artificial flooding. I call upon civic bodies to act against anyone found violating the law and bring them to book. We must ensure all possible steps to find a sustainable solution to the artificial flooding problem of Dibrugarh.”
Following the inspection visit, the Union Minister instructed the officials to swiftly act to bring relief to the public. Shri Sonowal also stressed on the need of the civic bodies to address range of issues, including encroachment. He urged the officials, furthermore, to expedite efforts towards finding a permanent solution to these challenges, incorporating expert opinions and suggestions into their plans.
The Union Minister was accompanied by the Mayor, Dibrugarh Municipal Corporation (DMC), Saikat Patra; the District Commissioner, Vikram Kairi among other senior officials of the state government as well as well-wishers.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা দিব্রুগরদা থোক্লিবা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাওবু লাকশিন্নবা লৌখৎলিবা চেকশিন-থৌরাংশিং অদুবু য়েংশিনখ্র
IIT গুৱাহাতিনা দিব্রুগরদা থোক্লিবা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাও অদুগী মরমদা থিজিনগদৌরি, সিৱেজ অমসুং দ্রেনেজ সীস্তেমবু নিংথিনা য়েংশিন্নবগী মতাংদা অশোইবশিং অদুবু শেমদোক্নবগী লৌখৎলিবা খোংথাংশিং অদুবু সরকারনা য়েংশিন্নবা মাস্তরপ্লান অমা শেম্লগনি: শ্রী সোনোৱাল
শ্রী সোনোৱালনা দিব্রুগরদা থৌক্লিবা ঈশিং-ঈচাওগী ফিভম অদুগী মতাংদা মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মাগা ৱারি শাখ্রে
20 JUL 2024 7:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পোর্তস, শীপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা ঙসি দ্রেনেজ অমসুং সিৱেজ সীস্তেম য়েংশিন্নবা দিব্রুগর সহরগী নালিয়াপুলগী মফমশিংদা চৎখি। দিব্রুগর LSCগী লোক সভা MPশু ওইরিবা, শ্রী সোনোৱালনা দ্রেনেজ সিস্তেমগী অশোইবা দিজাইন অদুবু শেমদোক্তুনা তুংকোইনা চৎকদবা অমসুং থবক ওইনা ওইথোকপা য়াবা পাম্বৈশিং হায়বদি সহরগী পুনশিদা শোকহনগদবা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাও অদুবু ঙকথোক্নবা সিস্তেম অঞা পুথোক্নবা অরৈবা রিসোর্সশিং অমসুং মহৈ-মশিং পুম্নমক শিজিন্ননবা এক্সপার্তশিং অমসুং ওথোরিতীশিংদা হায়খি। শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা মখাতানা মরু ওইনা পনখি মদুদি IIT গুৱাহাতিনা সহরদা থোক্লিবা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাওশিং অদুগী মরমগী মতাংদা নৈনরগনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না মাস্তরপ্লান অমা শেম্লগনি। সরকারনা মসিগী মতুং ইন্না সহর অসিদা থোক্লিনা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাও অসিবু ফহন্নবা শেমদোক্নবগী পাম্বৈশিং লৌখৎলগনি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রি সোনোৱালনা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, দা. হিমন্তা বিস্বা সর্মাদশু ৱারি শাখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী সোনোৱালনা হায়খি, “দিব্রুগরদা থোক্লিবা খুৎশেমগী ঈশিং-ঈচাও অসি য়াম্না ৱানিংঙাই ওইবা মচাক অমনি অমসুং ঐখোয়না মসিগী প্রোব্লেম অসিবু লোইশিন্নবা মাংজিল থাদুনা লৈগদবনি অমসুং শেল-থুমগী মতাংদা মরম চাবা , ইকোলোজীগী মতাংদা মতিকচাবা অমসুং মহৌশাগী অকোইবদা লৈরিবা ফিভম অসিদশু অকাইবা পীদবা পাম্বৈ অমা থিগদবনি। IIT গুৱাহাতিনা দিব্রুগরদা লৈরিবা মীয়ামগী পুনশিদা অকাইবা পীরিবা, সহর অসিদা থোক্লিবা খুৎশেমগি ঈশিং-ঈচাও অসি থোক্লিবগী মরম অদুগী মতাংদা থিজিল্লগনি। হেক খঙবগা , এক্সপার্তশিংগী তীমনা মাস্তরপ্লান অমা শেম্লগনি অমসুং থবক ওইনা পাইখৎনবগীদমক্তা সরকারদা খুৎশিন্নরগনি। ”
য়েংশিন খোংচৎ অদুগী মতুংদা, কেন্দ্র মন্ত্রীনা ওফিসিয়েলশিংদা মীয়ামগী অৱাবা কোকহন্নবা থবক-থৌরমশিং য়াম্না য়াংনা পাইখৎনবা হায়খি। শ্রী সোনোৱালনা লম খোপচিনবা য়াওনা ৱাফম কয়া অমগী মতাংদা য়েংশিন্নবা সিভিক বোদী অমগী তঙাইফদবগী মতাংদা য়াম্না মরু ওইনা পনখি। মসিগী মথক্তা মহাক্না ওফিসিয়েলশিংদা মখোয়গী প্লানশিংদা এক্সপর্তশিংগী ওপিনিয়নশিং অমসুং পাউতাকশিং অদুবু মসিদা হাপচিন্দুনা মসিগী শিংনবশিং অসিগী তুংকোইনগী ওইবা পাম্বৈ অমা থিনবগী মাইকৈদা হোৎনননবগী মতাংদা তকশিনখি।
কেন্দ্র মন্ত্রী অদুগা লোইননা দিব্রুগর মুনিসিপাল কোর্পোরেশন (DMC)গী মেয়র, সাইকত পাত্রা; জিলা অদুগী কমিস্নর, ভিক্রম কারিগা লোইন-লোইননা রাজ্য সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিং অমসুং মহাকপু নুংশিবীবশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।