Ministry of Labour & Employment
EPFO Records Highest Addition of 19.50 lakh Net Members during Month of May 2024
9.85 lakh new members enrolled with EPFO during May 2024
Over 58 per cent of Total New Members Added in May 2024 belong to 18-25 Age Group
20 JUL 2024 5:32PM by PIB Delhi
Employees’ Provident Fund Organisation (EPFO) has added 19.50 lakh net members in the month of May 2024. The addition during the month is the highest since the first payroll data was issued in April 2018.
Further, the year-over-year analysis shows a growth of 19.62% in net member additions compared to May 2023. This surge in membership can be attributed to numerous factors, including increased employment opportunities, a growing awareness of employee benefits, and the effectiveness of EPFO's outreach programs.
The data indicates that around 9.85 lakh new members have enrolled during May 2024. There is an increase of 10.96% in the new members from the previous month of April 2024 and 11.5% increase from the previous year May 2023.
A noticeable aspect of the data is the dominance of the 18-25 age group, constituting a significant 58.37% of the total new members added in May 2024. This is in consonance with the earlier trend which indicates that most individuals joining the organized workforce are youth, primarily first-time job seekers.
In addition, the net payroll data for the age group 18-25 for May 2024 is the highest since the first payroll data was published.
The payroll data highlights that approximately 14.09 lakh members exited and subsequently re-joined EPFO. This figure depicts year-over-year growth of 23.47% compared to May 2023. These members switched their jobs and re-joined the establishments covered under the ambit of EPFO and opted to transfer their accumulations instead of applying for final settlement thus, safeguarding long-term financial well-being and extending their social security protection.
Gender-wise analysis of payroll data unveils that out of the new members added during the month, around 2.48 lakh are new female members. This figure exhibits year over year growth of 12.15% compared to May 2023. Also, the net female member addition during the month stood at around 3.69 lakh reflecting year over year growth of 17.24% compared to May 2023. The surge in female member additions is indicative of a broader shift towards a more inclusive and diverse workforce.
State-wise analysis of payroll data denotes that net member addition is highest in the five states/ UTs of Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Gujarat, and Haryana. These states constitute around 58.24% of net member addition, adding a total of 11.36 lakh net members during the month. Of all the states, Maharashtra is leading by adding 18.87% of net members during the month.
Month-on-month comparison of industry-wise data displays significant growth in the members working in establishments engaged in the industries viz. Expert services, Building and construction industry, Garments making, Textiles, Elec, mech or gen engg products, Engineers - engg. Contractors, Trading - commercial establishments, Beedi making, Electronic media companies in private sector etc. Of the total net membership, around 42.33% addition is from expert services (consisting of manpower suppliers, normal contractors, security services, miscellaneous activities etc.).
The above payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise, as updating employee record is a continuous process. The previous data gets updated every month. From the month of April-2018, EPFO has been releasing payroll data covering the period September 2017 onwards. In monthly payroll data, the count of members joining EPFO for the first time through Aadhaar validated Universal Account Number (UAN), existing members exiting from coverage of EPFO and those who exited but re-joined as members, is taken to arrive at net monthly payroll.

শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰালয়
ইপিএফঅ’য়ে মে’২০২৪ ত সৰ্বাধিক সংখ্যক ৯.৫০ লাখ নেট সদস্য যোগ দিছে
ইপিএফঅ’য়ে মে’২০২৪ ত ৯.৮৫ লাখ নতুন সদস্য নামভৰ্তি কৰে
মে’২০২৪ ত যোগ দিয়া মুঠ নতুন সদস্যৰ ৫৮ শতাংশতকৈ অধিক ১৮-২৫ বছৰ বয়সৰ লোকৰ ভিতৰত
20 JUL 2024 5:32PM by PIB Guwahati
কৰ্মচাৰী ভৱিষ্যত নিধি সংস্থাই (ইপিএফঅ’) ২০২৪ চনৰ মে’ মাহত ১৯.৫০ লাখ নেট সদস্য যোগ দিছে। এপ্ৰিল ২০১৮ ত প্ৰথম বেতনৰ তথ্য মুকলি হোৱাৰ পিছত এই মাহত এইটো সৰ্বাধিক বৃদ্ধি।
ইয়াৰ উপৰিও, বাৰ্ষিক বিশ্লেষণে মে’২০২৩-ৰ তুলনাত মুঠ সদস্যৰ বৃদ্ধিত ১৯.৬২ শতাংশ বৃদ্ধি দেখুৱায়। সদস্যপদৰ এই বৃদ্ধিৰ বাবে কেইবাটাও কাৰক দায়ী কৰিব পাৰি, যাৰ ভিতৰত আছে নিযুক্তিৰ সুযোগ বৃদ্ধি, কৰ্মচাৰীৰ লাভালাভৰ বিষয়ে বৰ্ধিত সজাগতা আৰু ইপিএফঅ’ৰ ৰাজহুৱা প্ৰচাৰ কাৰ্যসূচীৰ কাৰ্যকৰীতা।
তথ্যই দেখুৱাইছে যে ২০২৪ চনৰ মে’ মাহত প্ৰায় ৯.৮৫ লাখ নতুন সদস্যই নাম ভৰ্তি কৰিছে। ২০২৪ চনৰ এপ্ৰিলমাহৰ আগৰ মাহৰ পৰা নতুন সদস্যৰ সংখ্যা ১০.৯৬ শতাংশ বৃদ্ধি পাইছে আৰু যোৱা বছৰৰ মে’ ২০২৩ ৰ তুলনাত ১১.৫ শতাংশ বৃদ্ধি হৈছে।
তথ্যৰ এটা উল্লেখযোগ্য দিশ হৈছে ১৮-২৫ বছৰ বয়সৰ গোটৰ আধিপত্য, যি হৈছে মে’২০২৪-ত যোগ দিয়া মুঠ নতুন সদস্যৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ৫৮.৩৭ শতাংশ। এইটো আগৰ প্ৰৱণতাৰ সৈতে সামঞ্জস্যপূৰ্ণ, যিয়ে দেখুৱায় যে সংগঠিত কৰ্মচাৰীত যোগদান কৰা বেছিভাগ ব্যক্তি মুখ্যতঃ প্ৰথমবাৰৰ বাবে নিযুক্তি বিচৰা যুৱক।
ইয়াৰ উপৰিও, মে’২০২৪-ৰ বাবে ১৮-২৫ বছৰ বয়সৰ বাবে মুঠ বেতন তথ্য প্ৰথম বেতনৰ তথ্য প্ৰকাশ হোৱাৰ পিছত সৰ্বাধিক।
বেতনৰ তথ্যই উল্লেখ কৰিছে যে প্ৰায় ১৪.০৯ লাখ সদস্য ইপিএফঅ’ৰ পৰা প্ৰস্থান কৰিছিল আৰু পিছত পুনৰ যোগদান কৰিছিল। এই সংখ্যাটোৱে মে’২০২৩-ৰ তুলনাত বছৰি ২৩.৪৭ শতাংশ বৃদ্ধি দেখুৱাইছে। এই সদস্যসকলে তেওঁলোকৰ নিযুক্তি সলনি কৰিছিল আৰু ইপিএফঅ’ৰ আওতালৈ অহা প্ৰতিষ্ঠানবোৰত পুনৰ যোগদান কৰিছিল আৰু চূড়ান্ত নিষ্পত্তিৰ বাবে আবেদন কৰাৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকে সংগ্ৰহ স্থানান্তৰ কৰিবলৈ বাছি লৈছিল। সেয়েহে, তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ দীৰ্ঘম্যাদী বিত্তীয় কল্যাণ সুৰক্ষিত কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ সামাজিক সুৰক্ষা সম্প্ৰসাৰিত কৰিছিল।
বেতনতথ্যৰ লিংগ-অনুসৰি বিশ্লেষণে দেখুৱায় যে মাহটোত যোগ দিয়া নতুন সদস্যসকলৰ ভিতৰত, প্ৰায় ২.৪৮ লাখ নতুন মহিলা সদস্য। এই সংখ্যাটোৱে মে’২০২৩-ৰ তুলনাত বছৰি ১২.১৫ শতাংশ বৃদ্ধি দেখুৱাইছে। লগতে, মাহটোত মুঠ মহিলা সদস্যৰ বৃদ্ধি হৈছে প্ৰায় ৩.৬৯ লাখ, যি মে’২০২৩-ৰ তুলনাত বছৰি ১৭.২৪ শতাংশ বৃদ্ধি দেখুৱাইছে। মহিলা সদস্যৰ বৃদ্ধি অধিক সামগ্ৰিক আৰু বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ কৰ্মশক্তিৰ দিশত এক বহল পৰিৱৰ্তনৰ পৰিচায়ক।
বেতনতথ্যৰ ৰাজ্যঅনুসৰি বিশ্লেষণে দেখুৱায় যে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, তামিলনাডু, গুজৰাট আৰু হাৰিয়ানাৰ পাঁচখন ৰাজ্য/ইউটিত মুঠ সদস্যৰ বৃদ্ধি সৰ্বাধিক। এই ৰাজ্যবোৰত মুঠ সদস্য বৃদ্ধিৰ প্ৰায় ৫৮.২৪ শতাংশ, যি মাহটোত মুঠ ১১.৩৬ লাখ নেট সদস্য যোগ দিছে। সকলো ৰাজ্যৰ ভিতৰত, মহাৰাষ্ট্ৰই মাহটোত ১৮.৮৭ শতাংশ নেট সদস্য যোগ দি নেতৃত্ব দিছে।
উদ্যোগ-অনুসৰি তথ্যৰ মাহে-মাহে তুলনা কৰিলে বিশেষজ্ঞ সেৱা, নিৰ্মাণ আৰু নিৰ্মাণ উদ্যোগ, পোছাক নিৰ্মাণ, বস্ত্ৰ, বৈদ্যুতিক, যান্ত্ৰিক বা সাধাৰণ অভিযান্ত্ৰিক সামগ্ৰী, অভিযন্তা-অভিযান্ত্ৰিক ঠিকাদাৰ, বাণিজ্য-বাণিজ্যিক প্ৰতিষ্ঠান, বিড়ি নিৰ্মাণ, ব্যক্তিগত খণ্ডত ইলেক্ট্ৰনিক মিডিয়া কোম্পানী আদিৰ দৰে উদ্যোগত নিয়োজিত প্ৰতিষ্ঠানত কাম কৰা সদস্যৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি দেখা যায়। মুঠ সদস্যতাৰ ভিতৰত, প্ৰায় ৪২.৩৩ শতাংশ বৃদ্ধি বিশেষজ্ঞ সেৱাত হয় (যাৰ ভিতৰত আছে জনশক্তি যোগানকৰ্তা, সাধাৰণ ঠিকাদাৰ, সুৰক্ষা সেৱা, বিবিধ কাৰ্যকলাপ ইত্যাদি)
ওপৰোক্ত বেতনতথ্য অস্থায়ী কিয়নো তথ্যউৎপাদন হৈছে এক নিৰন্তৰ প্ৰক্ৰিয়া, কিয়নো কৰ্মচাৰীৰ ৰেকৰ্ড আপডেট কৰাটো এক নিৰন্তৰ প্ৰক্ৰিয়া। পূৰ্বৱৰ্তী ডাটা প্ৰতি মাহে আপডেট কৰা হয়। এপ্ৰিল-২০১৮ৰ পৰা, ইপিএফঅ’-য়ে ছেপ্টেম্বৰ ২০১৭-ৰ পৰা ম্যাদসামৰি বেতনতথ্যমুকলি কৰি আহিছে। মাহিলী বেতনতথ্যত, আধাৰ ভেৰিফাইড ইউনিভাৰ্চেল একাউণ্ট নম্বৰ (ইউএএন)ৰ জৰিয়তে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ইপিএফঅ’ত যোগদান কৰা সদস্যসকল, ইপিএফঅ’ৰ কভাৰেজৰ পৰা বাহিৰ হোৱা আৰু প্ৰস্থান কৰা কিন্তু পুনৰ সদস্য হোৱা সদস্যসকলক নেট মাহিলী বেতনৰ বাবে গণনা কৰা হয়।