Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Digboi Refinery Capacity to Expand to 1 Million Tonnes under PM Narendra Modi ji's Vision of an Atmanirbhar Assam: Shri Sarbananda Sonowal
MP of Dibrugarh LSC, Shri Sonowal Sworn in as Ex-officio Member of Digboi & Makum Municipalities
My primary goal is to take the development of Dibrugarh LSC to reach a new height: Shri Sonowal
19 JUL 2024 6:25PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping and Waterways and Member of Parliament for Dibrugarh Lok Sabha constituency, Sarbananda Sonowal, was sworn in as ex-officio members of Digbai and Makum municipalities. Shri Sonowal, elected to represent Dibrugarh in Parliament and actively contributing to its development, outlined his comprehensive vision for the constituency's progress. Shri Sonowal highlighted Dibrugarh's historical prosperity, noting its status as one of India's wealthiest districts even before independence. The region's abundant resources, including tea, coal, wood, and petroleum, have historically contributed to its economic significance.
Speaking on the occasion, Shri Sonowal emphasized the historical neglect faced by Dibrugarh under successive Congress governments post-independence. He credited the revitalization of the region to the proactive measures undertaken during the Vajpayee and Modi administrations, leading to significant advancements across rail, road, air, and water connectivity. This resurgence has spurred industrialization and youth employment in Dibrugarh, underscoring Prime Minister Narendra Modi's inclusive development agenda of "Sabka Saath, Sabka Vikas."
Highlighting the progress, Shri Sarbananda Sonowal said, "Digboi Municipality and Makum Municipality are pivotal in driving comprehensive infrastructure development in their respective areas. The government has prioritized the enhancement of these heritage zones, with Digboi Municipality earning national acclaim. Efforts are also underway to expand the capacity of Digboi Refinery, Asia's oldest oil refinery."
In his address, Shri Sonowal emphasized the previous government's lack of foresight and goodwill, which resulted in neglecting the capacity expansion of Digboi Refinery. Sonowal highlighted Prime Minister Narendra Modi's historic initiative to increase the refinery's capacity from 0.69 million tonnes to 1 million tonnes, recognizing its significance and heritage.
The Union Minister of Ports, Shipping and Waterways Shri Sonowal outlined a vision for inclusive development across different ethnic groups from various parts of Assam, encompassing all assembly constituencies under the Dibrugarh Lok Sabha constituency. He underscored youth, women, farmers, and economically disadvantaged sectors as priority pillars for comprehensive development. “The goal is to propel Assam's infrastructure alongside Dibrugarh to unprecedented heights. Emphasizing the empowerment of youth through advanced technology, development, employment, and skill enhancement, Shri Sonowal emphasized the pivotal role of youth as the nation's superpower," he said.
"We are committed to the peace, harmony, progress, and prosperity of society, seeking the love and blessings of people from all walks of life across Barak-Brahmaputra and Pahar-Bhaiyyam. In the Dibrugarh Lok Sabha constituency, known for tea tourism, medical tourism, and river tourism, our focus remains steadfast on fostering industrialization, enhancing agricultural exports, improving waterway infrastructure, promoting the sports sector, and advancing skill training. We pledge to continue our swift efforts to elevate Dibrugarh Lok Sabha constituency to a prominent position nationally," remarked Shri Sarbananda Sonowal.
Accompanying the Union Minister today were former Union Minister of State, Shei Rameshwar Teli; Digboi MLA, Suren Phukan; Assam State Housing Board (ASHB), Chairman, Pulak Gohain; Tinsukia District BJP President, Kushkant Bada; Digboi Municipality (DMC), Mayor, Sudipta Dutta Chowdhury; Makum Municipality, Mayor Bipasha Bora, and other colleagues.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীজীগী আত্মানির্ভর আসামগী ভিজন মখাদা দিগবোই রিফাইনরীগী কেপাসিতী মিলিয়ন তন ১দা হেনগৎলগনি: শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱাল
দিব্রুগর LSCগী এম.পি., শ্রী সোনোৱালবু দিগবোই অমসুং মাকুম মুনিসিপালিতীশিংগী এক্স-ওফিসিয়ো মেম্বর ওইনা ৱাশক লৌখ্রে
ঐগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দমদি দিব্রুগর LSCগী চাউখৎ-থৌরাংবু অনৌবা অৱাংবা থাক অমদা পুখৎপনি: শ্রী সোনোৱাল
19 JUL 2024 6:25PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী অমসুং দিব্রুগর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীগী মেম্বর, সর্বানন্দা সোনোৱালবু দিগবোই অমসুং মাকুম মুনিসিপালিতীশিংগী এক্স-ওফিসিয়ো মেম্বর ওইনা ৱাশক লৌখ্রে। পার্লিয়ামেন্ততা দিব্রুগরগী মীহুৎ অমা ওইনা খল্লবা অমসুং লমদম অদুগী চাউখৎ-থৌরাংদা হকথেংননা শরুক য়ারিবা, শ্রী সোনোৱালনা মহাক্কী কনস্তিত্যুএন্সীগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা য়াম্না মপুং ওইবা মহাক্কী ভিজন অদুগী মতাংদা পনখি। শ্রী সোনোৱালনা দিব্রুগরগী পুৱারিদগী হৌনা নুংঙাই-য়াইফরকপা, নিংখা তমদ্রিঙৈ মমাংদগী হৌনা ভারতকী খ্বাইদগী ইনাকখুনবা জিলাশিংগী মনুংদা অমা ওইরকখিবগী মতাংদা পল্লদুনা হায়খি। লমদম অসিগী মরাং কাইনা লৈরিবা রিসোর্সশিং, চা য়াওনা, কোইলা, উ, অমসুং পেত্রোলিয়মনা পুৱারিদগী হৌনা লমদম অসিগী শিন্মিৎলোন য়াম্না চাউবা থৌদাং লৌরকখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী সোনোৱালনা নিংখা তম্লবা মতুং থংন-থংননা পাল্লকখিবা কোংগ্রেসকী সরকার মখাদা পুৱারিদগী হৌনা দিব্রুগর অসিবু য়েংশিনবীদদুনা লাকখিবনি হায়না মহাক্না য়াম্না মরু ওইনা পনখি। মহাক্না লমদম অসিবু নৌহৌননা অমুক চাউখৎহল্লকপা অসি ভাজপায়ী অমসুং মোদীগী শাশন পালোন মখাদা লৌখৎখিবা পাম্বৈ কয়া অদুনা মরম ওইরগা লমদম অসি অমুক হন্না চাউখৎপা ঙম্লিবনি, মসিনা মরম ওইরগা রেল, রোদ, এয়র অমসুং ৱাতর কনেক্তিবিতীদা য়াম্না চাউনা অহোং অমা পুরক্লিবনি। মসিগী নৌনা লাক্লিবা ইনোৎ অসিনা মরম ওইরগা দিব্রুগরদা ইন্দস্ত্রিয়েলাইজেশন অমসুং নহারোলশিংবু থবক ফংবগী চাং য়াম্না হেনগৎলক্লিবনি, মসিনা প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীগী “সবকা সাথ, সবকা বিকাস” হায়বা পুম্নমক্কী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী থৌরম পরেং অদুবু ময়াক শেংনা তাক্লি।
খুমাং চাউশিল্লক্লিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা হায়খি, “দিগবোই মুনিসিপালিতী অমসুং মাকুম মুনিসিপালিতীনা মশা-মশাগী মফমশিংদা য়াম্না চা্বা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ-থৌরাং পুরকপাদা য়াম্না মরু ওই। সরকারনা হায়রিবা পারি-পুরিগী ওইবা মফমশিং অসিগী চাউখৎ-থৌরাংদা অকন্না মিৎয়েং থম্লি, মসিদা দিগবোই মুনিসিপালিতীনা লৈবাক অসিগী থাক্তা অয়াবা ফোংদোক্নরক্লি। এসিয়াগী খ্বাইদগী অরিবা ওইল রিফাইনরি, দিগবোই রিফাইনরিগী কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা থবক-থৌরম কয়া অমশু পাইখৎলি।”
শ্রী সোনোৱাল মীয়ামদা ৱা ঙাংবা মতমদা মমাংদা পাল্লম্বা সরকার মিৎয়েং শান্না উবা ঙমদবা অমসুং অফবা তৌবা ঙমদবগী মতাংদা পনখি, মসিনা মরম ওইরগা দিগবোইগী রিফাইনরীগী কেপাসিতী হেনগৎহনবগী থবক অদু থৌওইদদুনা লাকখি। শ্রী সোনোৱালনা রিফাইনরী অসিগী মরু ওইবা অমসুং পারি-পুরিদগী লৈরক্লবা অসিগী মরু ওইবা অসিবু খঙবীরদুনা, রিফাইনরী অসিগী কেপাসিতী অসিবু তন মিলিয়ন ০.৬৯দগী তন মিলিয়ন অমদা হেনগৎহন্নবগী প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীগী পুৱারী ওইরবা অনৌবা থৌরাং অদুগী মতাংদা পনখি
কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সোনোৱালনা অসামগী মফম কয়াদা তারিবা তোঙান-তোঙানবা ফুরুপশিং পুম্নমক্কী ওইবা, দিব্রুগর লোক সভা কনস্তইত্যুএন্সী মখাদা লৈরিবা এসেম্বলী কনস্তিত্যুএন্সীশিং পুম্নমক্কী ওইবা অপুনবা চাউখৎপা অমা পুরক্নবগী ভিজনগী মতাংদা পনখি। মহাক্না ময়াম পুম্নমক্কী ওইনা চাউখৎ-থৌরাং পুরক্নবগীদমক্তা নহাশিং, নুপীশিং, লৌমীশিং, অমসুং শেল-থুমগী ফিভম ফত্তবা সেক্তরশিংবু য়াম্না মরু ওইবা তঙাইফদ্রবা অমা ওইনা লৌই। “মসিগী পান্দমদি দিব্রুগরগা লোইননা অসামগী ইনফ্রাস্ত্রকচরবু হান্নদগী অমুক্তা উখিদ্রিবা অনৌবা অৱাংবা থাক অমাদা পুখৎপনি। এদভান্স তেক্নোলোজী, দেবেলপমেন্ত, এমপলোইমেন্ত অমসুং স্কিল এনআন্সমেন্তকী খুত্থাংদা নহাশিংগী এমপোৱরমেন্ত তৌবদা মরু ওইবা থমদুনা, শ্রী সোনোৱালনা নহাশিংবু লৈবাক অসিগী সুপর পাৱর অমা ওইনা মখৌয়না লৌরিবা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অদুগী মতাংদা য়াম্না মরু ওই,” হায়না মহাক্না হায়খি।
“ঐখোয়না খুনাই অসিগী শান্তি, নুংশি-চানননা লৈবা, চাউখৎ-থৌরাং অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবগীদমক্তা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি, বারাক-ব্রহ্মপুত্র অমসুং পাহার-ভাইয়াম শিনথুংনা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা মীপুম খুদিংমক্তগী মীনুংশী অমসুং থৌজাল নীরি। দিব্রুগর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সীদা, তী তুরিজম, মেদিকেল তুরিজম অমসুং রিভর তুরিজমগীদমক্তা মশক খঙনরবা মফম অসিদা ইন্দস্ত্রিয়েলাইজেশন য়োকখৎপা, লৌউ-শিংউগী পোত্থোক্কী এক্সপোর্তশীং হেনগৎহনবা, ঈশিংগী লম্বিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা, স্পোর্তস সেক্তর য়োকখৎপা, অমসুং স্কিল ত্রেনিংবু হেন্না খুমাং চাউশিলহনবা ঐখোয়না নিংহন্নবা লৈতনা অরেপ্পা অমগা লোইননা অহেনবা মিৎয়েং থম্লি। ঐখোয়না দিব্রুগর লোক সভা কনস্তিত্যুএন্সী লৈবাক অসিগী থাক্তা মশক নাইবা মফম অমদা পুখৎনবগীদমক্তা মখাতানা লৈপ্তনা থবক তৌখিগনি হায়ননা ৱাশক্লি,” হায়না শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল হায়খি।
ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রী অদুগা লোইননা হান্নগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রামেস্বর তেলি; দিগবোই MLA, সুরেন ফুকান, অসাম স্তেত হাউসিং বোর্দ (ASHB)গী চিয়রমেন, পুলাক গোহেন; তিনসুকিয়া জিলাগী BJP প্রেসিদেন্ত, কুশকান্ত বাদা; দিগবোই মুনিসিপালিতী (DMC)গী মেয়র, সুদিপ্তা দত্তা চৌধুরী; মাকুম মুনিসিপালিতীগী মেয়র, বিপাশা বোরা অমসুং অতোপ্পা কলীগশিংনা শরুক য়াখি।