Prime Minister's Office
Prime Minister receives Russia’s highest State Award
09 JUL 2024 8:06PM by PIB Delhi
​In a special ceremony in St. Andrew Hall in the Kremlin, President of the Russian Federation, H.E. Mr. Vladimir Putin conferred Russia’s highest national award "The Order of St. Andrew the Apostle” on Prime Minister Shri Narendra Modi for his contribution to fostering India-Russia ties. The award was announced in 2019.
While accepting the award, Prime Minister dedicated it to the people of India and to the traditional bonds of friendship between India and Russia. He further stated that the recognition illuminates the Special and Privileged Strategic Partnership between the two countries.
This award was instituted over 300 years ago. Prime Minister Shri Narendra Modi is the first Indian leader to be conferred with this award.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রসিয়াগী খ্বাইদগী ৱাংবা স্তেত মনা ফংখ্রে
09 JUL 2024 8:06PM by PIB Imphal
ক্রেম্লিনগী সেন্ত এন্দ্রু হোলদা পাংথোকখিবা অখন্নবা থৌরম অমদা রসিয়ন ফেদেরেসনগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. শ্রী ভ্লাদিমির পুতিন্না লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা মনা “দি ওর্দর ওফ সেন্ত এন্দ্রু দি এপোস্তল” অসিবু ভারত-রসিয়া মরীবু মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহনবগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মফমদা পীখ্রে। মনা অসি ইং 2019দগী লাউথোকখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মনা লৌবদা মসিবু ভারত মীয়াম অমসুং ভারত অমদি রসিয়াগী মরীগী নাৎকী ওইবা চেৎশিন্নবা অসিদা কত্থোকখি। মসিগুম্বা শকখঙবা অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা অখন্নবা অমসুং মিৎয়েং ৱাংনা থম্লিবা স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপকী মমি তারি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মনা অসি ঙসিদগী চহি 300 কী মমাংদগী পীবা হৌখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা মনা অসি ফংবা খ্বাইদগী অহানবা ভারত মচা ওইরি।