Ministry of Finance
Pre-Budget consultation meetings for the forthcoming Union Budget 2024-25 conclude in New Delhi
07 JUL 2024 11:18AM by PIB Delhi
The Pre-Budget consultations for Union Budget 2024-25 that started from 19th June 2024 onward in the Ministry of Finance and chaired by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman, concluded on 5th July 2024.
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman chaired the seventh Pre-Budget Consultation with representatives of trade and services for the upcoming General Budget 2024-25, in New Delhi, on 25th June 2024.
In the course of the in-person consultations, more than 120 invitees across 10 stakeholder groups, including experts and representatives from farmer associations & agriculture economists; trade unions; education & health sector; employment & skilling; MSME; trade & services; industry; economists; financial sector & capital markets; as well as, infrastructure, energy and urban sector, participated in the meetings.
Union Ministers of State for Finance Shri Pankaj Chaudhary; Finance Secretary and Secretary Expenditure, Dr. T.V. Somanathan; Secretary, D/o Economic Affairs, Shri Ajay Seth; Secretary, DIPAM, Shri Tuhin K. Pandey; Secretary, D/o Financial Services, Shri Vivek Joshi; Secretary, D/o Revenue, Shri Sanjay Malhotra; Secretary, M/o Corporate Affairs, Shri Manoj Govil, Secretaries of Ministries concerned, Chief Economic Adviser, Dr. V. Anantha Nageswaran, and senior officers from the Ministry of Finance and Ministries concerned were also present during relevant meetings.
In the course of the consultations, Union Finance Minister Smt. Sitharaman expressed gratitude to the participants for sharing valuable suggestions and assured experts and representatives that their suggestions would be carefully examined and considered while preparing the Union Budget 2024-25.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
পাংথোক্কদৌরিবা কেন্দ্রগী বজেত ২০২৪-২৫গী বজেত মমাঙগী খন্ন-নৈনবা মীফম নিউ দিল্লিদা লোইশিনখ্রে
07 JUL 2024 11:18AM by PIB Imphal
ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না লুচিংদুনা জুনা ১৯,২০২৪ দগী চৎথরকপা কেন্দ্রগী বজেত ২০২৪-২৫গী বজেত মমাঙগী খন্ন-নৈনবা মীফম জুলাই ৫,২০২৪ দা নিউ দিল্লিদা লোইশিনখ্রে।
লাক্লিবা সাধারন বজেত ২০২৪-২৫গীদমক লোন-ইতিক অমসুং সর্বিসেসকী মীহুৎশিংগা লোয়ননা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না লুচিংদুনা জুন ২৫,২০২৪ দা নিউ দিল্লিদা পাংথোকখিবা ৭শুবা বজেত মমাঙদা খন্ন-নৈনবা মীফম
খন্ন-নৈনবা মীফম অদুদা লৌমীশিংগী লুপশিং, ইকোনোমিস্তশিং, ত্রেদ য়ুনিয়নশিং, ইজুকেসন অমসুং হেল্থ সেক্তর, ইমপ্লোইমেন্ত অমসুং স্কিল্লিং, এম.এস.এম.ই, উদ্যোগ, ফাইনান্সিএল সেক্তর অমসুং কেপিতেল মার্কেত, ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনর্জি, অর্বান সেক্তর য়াওনা মরী লৈনবা কাংলুপ ১০গী মীওই ১২০ শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী পঙ্কজ চৌধুরি, ফাইনান্স সেক্রেতরি অমসুং এক্সপেন্দিচর সেক্রেতরি দোক্তর তি.ভি সোমানাথন, ইকোনোমিক এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী অজয় সেথ, দিপামগী সেক্রেতরি শ্রী তুহিন কে পান্দে, ফাইনান্সিএল দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী বিবেক জোসি, রেভেনিউ দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় মলহোত্রা, কোর্পোরেত এফেয়ার্স দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি শ্রী মনোজ গোবিল, মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিংগী সেক্রেতরিশিং, চীফ ইকোনোমিক এদভাইজর দোক্তর ভি অনন্থ নাগেশ্বরন, ফাইনান্স অমসুং মরী লৈনবা মিনিস্ত্রিশিংঘী সেনিয়ার ওফিসারশিং শরুক য়াখি।
খন্ন-নৈনবা অদুদা শরুক য়াখিবশিংনা মরুওইবা পাউতাকশিং পীরকপগীদমক য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি সিতারমন্না থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়না পীরকপা পাউতাকশিং চেকশিন্না য়েংশিনগনি অমসুং কেন্দ্রগী বজেত ২০২৪-২৫গী শেম-শারকপদা খন্নগনি হায়না থাজবা পীখি।