বিত্ত মন্ত্ৰালয়
আগন্তুক কেন্দ্ৰীয় বাজেট ২০২৪-২৫ৰ বাবে প্ৰাক-বাজেট পৰামৰ্শ বৈঠক নতুন দিল্লীত সমাপ্ত
07 JUL 2024 11:18AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বাজেট ২০২৪-২৫ৰ বাবে প্ৰাক-বাজেট পৰামৰ্শ, যি ১৯জুন ২০২৪ তাৰিখৰ পৰা বিত্ত মন্ত্ৰালয়ত কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পোৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণৰ অধ্যক্ষতাত আৰম্ভ হৈছিল, ৫ জুলাই ২০২৪ তাৰিখে সমাপ্ত হয়।
কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পোৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে ২৫ জুন ২০২৪ তাৰিখে নতুন দিল্লীত আগন্তুক সাধাৰণ বাজেট ২০২৪-২৫ৰ বাবে বাণিজ্য আৰু সেৱাৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে সপ্তম প্ৰাক-বাজেট আলোচনাত সভাপতিত্ব কৰে।
পৰামৰ্শৰ সময়ত, ১০ টা অংশীদাৰ গোটৰ ১২০ৰো অধিক আমন্ত্ৰণকাৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। পৰামৰ্শত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ ভিতৰত কৃষক সংগঠন আৰু কৃষি অৰ্থনীতি; ট্ৰেড ইউনিয়ন; শিক্ষা আৰু স্বাস্থ্য খণ্ড; নিযুক্তি আৰু দক্ষতা; এমএচএমই; বাণিজ্য আৰু সেৱা; প্ৰচেষ্টা; অৰ্থনৈতিক; বিত্তীয় খণ্ড আৰু মূলধন বজাৰৰ লগতে আন্তঃগাঁথনি, শক্তি আৰু নগৰ খণ্ডৰ বিশেষজ্ঞ আৰু প্ৰতিনিধিসকল জড়িত আছিল।
কেন্দ্ৰীয় বিত্ত ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী পংকজ চৌধুৰী; বিত্ত সচিব আৰু সচিব ব্যয় ড০ টিভি সোমনাথন; অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা বিভাগৰ সচিব শ্ৰী অজয় শেঠ; ডিআইপিএএমৰ সচিব শ্ৰী তুহিন কে পাণ্ডে; শ্ৰী বিবেক যোশী, বিত্তীয় সেৱা বিভাগৰ সচিব; শ্ৰী সঞ্জয় মালহোত্ৰা, ৰাজহ বিভাগৰ সচিব; সংশ্লিষ্ট বৈঠকত কৰ্পোৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব, সংশ্লিষ্ট মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব, মুখ্য অৰ্থনৈতিক উপদেষ্টা ড০ ভি অনন্ত নাগেশ্বৰন আৰু বিত্ত মন্ত্ৰালয় আৰু সংশ্লিষ্ট মন্ত্ৰালয়ৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলো উপস্থিত আছিল।
পৰামৰ্শৰ সময়ত কেন্দ্ৰীয় বিত্ত মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী সীতাৰমণে মূল্যৱান পৰামৰ্শ সমূহ ভাগ বতৰা কৰাৰ বাবে সকলো অংশগ্ৰহণকাৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে আৰু বিশেষজ্ঞ আৰু প্ৰতিনিধিসকলক আশ্বাস দিয়ে যে কেন্দ্ৰীয় বাজেট ২০২৪-২৫ প্ৰস্তুত কৰোঁতে তেওঁলোকৰ পৰামৰ্শসমূহ সাৱধানে পৰীক্ষা কৰা হ'ব আৰু বিবেচনা কৰা হ'ব।

Ministry of Finance
Pre-Budget consultation meetings for the forthcoming Union Budget 2024-25 conclude in New Delhi
07 JUL 2024 11:18AM by PIB Delhi
The Pre-Budget consultations for Union Budget 2024-25 that started from 19th June 2024 onward in the Ministry of Finance and chaired by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman, concluded on 5th July 2024.
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman chaired the seventh Pre-Budget Consultation with representatives of trade and services for the upcoming General Budget 2024-25, in New Delhi, on 25th June 2024.
In the course of the in-person consultations, more than 120 invitees across 10 stakeholder groups, including experts and representatives from farmer associations & agriculture economists; trade unions; education & health sector; employment & skilling; MSME; trade & services; industry; economists; financial sector & capital markets; as well as, infrastructure, energy and urban sector, participated in the meetings.
Union Ministers of State for Finance Shri Pankaj Chaudhary; Finance Secretary and Secretary Expenditure, Dr. T.V. Somanathan; Secretary, D/o Economic Affairs, Shri Ajay Seth; Secretary, DIPAM, Shri Tuhin K. Pandey; Secretary, D/o Financial Services, Shri Vivek Joshi; Secretary, D/o Revenue, Shri Sanjay Malhotra; Secretary, M/o Corporate Affairs, Shri Manoj Govil, Secretaries of Ministries concerned, Chief Economic Adviser, Dr. V. Anantha Nageswaran, and senior officers from the Ministry of Finance and Ministries concerned were also present during relevant meetings.
In the course of the consultations, Union Finance Minister Smt. Sitharaman expressed gratitude to the participants for sharing valuable suggestions and assured experts and representatives that their suggestions would be carefully examined and considered while preparing the Union Budget 2024-25.