Ministry of Finance
Monthly Review of Accounts of Government of India upto May 2024 (FY2024-25)
28 JUN 2024 5:17PM by PIB Delhi
The Monthly Account of the Government of India upto the month of May 2024 has been consolidated and reports published. The highlights are given below:-
The Government of India has received ₹5,72,845 crore (18.6% of corresponding BE 2024-25 of Total Receipts) upto May 2024 comprising ₹3,19,036 crore Tax Revenue (Net to Centre), ₹2,51,722 crore of Non-Tax Revenue and ₹2,087 crore of Non-Debt Capital Receipts, on account of Recovery of Loans. ₹1,39,751 crore has been transferred to State Governments as Devolution of Share of Taxes by Government of India upto this period which is ₹21,471 crore higher than the previous year.
Total Expenditure incurred by Government of India is ₹6,23,460 crore (13.1% of corresponding BE 2024-25), out of which ₹4,79,835 crore is on Revenue Account and ₹1,43,625 crore is on Capital Account. Out of the Total Revenue Expenditure, ₹1,23,810 crore is on account of Interest Payments and ₹54,688 crore is on account of Major Subsidies.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
মে ২০২৪ ফাওবগী (শেনবা চহি ২০২৪-২৫) ভারত সরকারগী একাউন্তশিং থাগী ওইনা হনগৎনা য়েংবা
28 JUN 2024 5:17PM by PIB Imphal
মে ২০২৪ ফাওবগী (শেনবা চহি ২০২৪-২৫) ভারত সরকারগী একাউন্তশিং খোমজিল্লে অমসুং রিপোর্তশিং ফোঙলে। মচং ওইবা শরুকশিং মখাদা পীরি:-
মে ২০২৪ ফাওবদা ভারত সরকারনা লুপা করোর ৫,৭২,৮৪৫ (বি.ই ২০২৪-২৫গী অপুনবা ফংখিবা শেনফমগী চাদা ১৮.৬) ফংখি অমসুং মসিগী মনুংদা তেক্স রেভিনিউ(কেন্দ্রদা অপুনবা কারকপা) লুপা করোর ৩,১৯,০৩৬, নন-তেক্স রেভিনিউ লুপা করোর ২,৫১,৭২২ অমসুং লোনশিং খোমগৎপগী নন-দেপ কেপিতেল রিসিফসকী লুপা করোর ২,০৮৭ য়াওরি। হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা ভারত সরকারনা রাজ্য সরকারশিংদা তেক্সশিংগী চাকথুং শরুক ওইনা লুপা করোর ১,৩৯,৭৫১ পীখ্রে, মসি হৌখিবা চহিদগী লুপা করোর ২১,৪৭১ হেল্লবনি।
ভারত সরকারনা চাদিং তৌখিবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর ৬,২৩,৪৬০ (বি.ই ২০২৪-২৫গী চাদা ১৩.১)নি, মসিগী মনুংদা রেভিনিউ একাউন্তগী লুপা করোর ৪,৭৯,৮৩৫ অমসুং কেপিতেল একাউন্তগী লুপা করোর ১,৪৩,৬২৫ নি। অপুনবা চাদিং তৌখিবা শেনফমগী মনুংদা লুপা করোর ১,২৩,৮১০ না শেন্দোয় পীখিবগী একাউন্তশিংনি অমসুং লুপা করোর ৫৪,৬৮৮ না অচৌবা সবসিদিশিংগী একাউন্তনি।