Ministry of Defence
Eight lakh NCC cadets perform yoga across the country on 10th International Day of Yoga
21 JUN 2024 12:43PM by PIB Delhi
Eight lakh National Cadet Corps (NCC) cadets celebrated the 10th International Day of Yoga by participating in yoga sessions organised by NCC across the country on June 21, 2024. The sessions were organised at numerous schools, colleges & iconic locations including Sun Temple (Konark, Odisha), Red Fort (Delhi), Dal Lake (Srinagar, J&K), Sabarmati Riverfront (Ahmedabad, Gujarat), Sanchi Stupa (Sanchi, MP), Gateway of India (Mumbai, Maharashtra), Nainital Lake (Nainital, Uttarakhand), Jhansi Fort (Jhansi, UP), and Victoria Memorial (Kolkata, WB).
Chief of the Army Staff-designate Lt Gen Upendra Dwivedi, who is currently Vice Chief of the Army Staff, led the celebrations at an event organised by the Indian Army HQs, Delhi Area at the Cariappa Parade Ground, Delhi Cantt. He performed asanas with DG NCC Lt Gen Gurbirpal Singh, other senior officers and about 250 NCC cadets.
Addressing the cadets, the DG NCC extolled the benefits of yoga and urged them to incorporate the practice in their daily routines to sustain physical & mental health. “Yoga is an immensely powerful tool for augmenting our overall health and well-being. It ensures the harmony of body and mind, which is paramount for the holistic development of our youth,” he added.
HOO0.jpg)
TVZO.jpg)
AMKN.jpg)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিত্তা এন.সি.সি কেদেত লাখ ৮ লৈবাক শীনবা থুংনা য়োগ পাংথোকখ্রে
21 JUN 2024 12:43PM by PIB Imphal
জুন ২১,২০২৪, ১০শুবা মালেমগী য়োগ নুমিত্তা এন.সি.সিনা শীন্দুনা এন.সি.সি কেদেত লাখ ৮ লৈবাক শীনবা থুংনা য়োগ পাংথোকখ্রে। য়োগ সেসনশিং অদু সন তেম্পল(কোনার্ক, ওরিসা), লাল কিলা(দিল্লি), দাল পাৎ(শ্রীনগর, জম্মু অমসুং কাস্মির), সবরমাতি তোর্বান(অহমেদবাদ, গুজরাত), সাঞ্চি স্তুপা(সাঞ্চি, মধ্য প্রদেস), গেত ৱে ওফ ইন্দিয়া(মুম্বাই, মহারাস্ত্রা), নাইনিতাল পাৎ(নাইনিতাল, উত্তরখন্দ), ঝান্সি ফোর্ত(ঝান্সি, উত্তর প্রদেস) অমসুং ভিক্তোরিয়া মেমোরিএল(কোলকাতা, নোংচুপ বেঙ্গল) য়াওনা তোঙান-তোঙানবা স্কুলশিং, কলেজশিং অমসুং মশক নাইরবা মফমশিংদা পাংথোকখি।
ইন্দিয়ান আর্মি হেদক্বাতরস, দিল্লিনা শীন্দুনা দিল্লি কেন্তদা লৈবা কারিয়াপ্পা গ্রাউন্দদা পাংথোকপা থৌরমদা হৌজিক ভাইস চীফ ওফ আর্মি স্তাফ ওইরিবা, চীফ ওফ আর্মি স্তাফ হাপ্লবা লেপ্তনেন্ত জেনেরেল উপেন্দ্র দ্বিবেদি শরুক য়াখি। মহাক্না এন.সি.সিগী দি.জি লেপ্তনেন্ত জেনেরেল গুরবিরপাল সিংহ, অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসিএলশিং অমসুং এন.সি.সি কেদেত ২৫০ রোমগা আসনশিং পাংথোকখি।
কেদেতশিংদা ৱা ঙাংবদা, এন.সি.সিগী দি.জিনা হায়খি য়োগগী কান্নবা য়াম্না লৈ অমসুং হকচাং অমসুং পুক্নিং-ৱাখল ফনা থম্নবা কেদেতশিংনা মখোয়গী নোংমগী থবকশিংগী মনুংদা য়োগ য়াওহনগদবনি। ঐখোয়গী হকচাং ফগৎহন্নবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা য়োগ অসি শক্তি লৈরবা খুৎলায় অমনি। ঐখোয়গী নহারোলশিং চাউখৎহনবদা মরুওইবা অমা ওইরিবা হকচাং অমসুং পুক্নিং-ৱাখল ফনা থম্বদা য়োগনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি।
HOO0.jpg)
TVZO.jpg)
AMKN.jpg)