Ministry of Information & Broadcasting
18th Mumbai International Film Festival (MIFF) Showcases Emerging Talents in Student Filmmaking
MIFF to screen 40+ student films from various film schools including FTII, SRFTI and others from across the country
Best of student films from Babelsberg Film School being screened at MIFF
18 JUN 2024 2:56PM by PIB Mumbai
Mumbai, 18 June 2024
The 18th Mumbai International Film Festival (MIFF) has provided a platform for student filmmakers to exhibit their talent to film connoisseurs and enthusiasts. This year, more than 40 short films, representing the most successful recent student projects from various film schools across India, as well as a selection of NFDC home productions and a special student film package from Konrad Wolf Film University of Babelsberg, Germany, have been selected for screening. These films span various genres, including animation, fiction, and documentary films.
The student film package includes projects from institutions such as the Film and Television Institute of India (FTII), Satyajit Ray Film and Television Institute (SRFTI), Whistling Woods, K R Narayanan National Institute of Visual Science and Arts (KRNNIVASA), MGR Film and TV Institute, Auroville Film Institute, DLCSUPVA Rohtak, and NID Ahmedabad.
The student project films of FTII include:
• Pochamma (Marathi) – A Short fiction directed by Vivek Allaka (2022)
• Void & The Blues (English and Malayalam) – A Documentary directed by Sisira Anil CK (2023)
• Lost In Teleportation (Hindi) – A Short Fiction directed by Tanmay Gemini (2023)
• Khalti Kay Varti Kay (Marathi) – A Documentary directed by Adheep Das (2023)
• Gotho(Konkani) – A Documentary directed by Sainath Uskaikar (2023)
• Flowering Man (Hindi) – A Short Fiction directed by Soumyajit Ghosh Dastidar (2023)
• Dump Yard (Marathi) – A Short Fiction directed by Nikhil Shinde (2023)
• Champaran Mutton (Hindi & Vajika) – A Short Fiction directed by Ranjan Kumar (2023)
• 13 TWR (Hindi & Marathi) – A Short Fiction Directed by Prashant More
The student projects of SRFTI include:
• Never Say Die (English) – Documentary by Diya Gambhir
• Apaar (Hindi) – Short Fiction by Abison Yumnam
• D-Grade Se A-Grade Tak (Hindi-Magahi Short fiction by Aniket Kumar
• Gulmohar (Marathi, Hindi, English) – Short fiction by Digvijay Andhorikar
• Proto (English) - Animation by Sovan Dutta.
The student projects from Auroville Film Institute are:
• Mandvi Ki Malam (Hindi) - Short documentary by Nakul Jain
• Echelon Threads Documentary by Achin Phulre
• Sakyad: The ecological body – A short documentary by Shilpika Bordoloi
Student projects from Whistling Woods include:
• Nauha (Hindi and Garhwali) – A short fiction by Pratham Khurana
• Ek Aur Baat (Hindi) – Short Fiction by Vamika Sachar
Student projects from KRNNIVASA:
• Pardah (Malayalam) – Short fiction by Laya Chandralekha
• The Choosing – Theranjeduppu (Malayalam) – Short fiction by Jeo Baby
• Patterns (Malayalam) – Short fiction by Raj Govind V
Student film projects from MGR Film and TV Institute:
• Short Tale (Tamil) - Short fiction by M.G. Dhanush Vardhanan
• Three Piece Light (Tamil) – Short fiction by Tom Jose
• The Final Cut (Tamil) – Short film by Dhanush Raj
Student film projects from NID Ahmedabad:
• Darya (Marathi) – A drama by Sanju Kadu
• Ghanti (Hindi, Sindhi, Gujarati) - Short fiction by Urmika Wadhwa.
The student films produced by National Films Development Corporation (NFDC) to be screened in 18th MIFF are:
• Alam (English) – Short fiction by SRFTI student Aalok Kumar
• Ankuran (English) – Short fiction by director duo Kabir Naik and Neel Champaneri
• La Mer (English) – Short fiction by SRFTI student Arijit Paul
• Odh (English) – Short fiction by FTII student Akhil Lotlikar
• Birwa (English) – Short fiction by JNU alumnus and SRFTI student Nikhilesh Mishra.
The films coming from Film Universitat Babelsberg Konrad Wolf have previously made it to different film festivals around the world and won awards and accolades. Some of these films produced by the Film University were in cooperation with German TV or as co-productions. The Babelsberg Package, which are being screened right from Day 1 in 18th MIFF include:
• Ash Wednesday (Portugese): Short fiction by director-duo Joao Prado and Barbara Santos
• Prisoner Outside: Animation film by Igor Medvedev and produced by Anne-Kathrin Seemann,
• Vibrations (German): Documentary by Cadenza Zhao,
• Mascarpone(English): Animation film by Jonas Riemer and produced by Johannes Schubert
• The Taster (English, Romanian): Short fiction by Sophia Bierend
• Primitive Times (Chinese): Animation film by Hao Yu and produced by Anne-Kathrin Seemann,
• Spatzenhirn: Animation by Arun Leander Boudodimos
• Stained Skin (English): Short fiction by director-duo AdamGraf and Mandy Peterat
• Eisspin, The Oh So Terrible (German): Animation by Adrian Doll and produced by Lukas Koll
• In And Out (German): Short fiction Jan Oke Jens
• Crazy Blood (German, Turkish): Short fiction by director Can Tanyol
• Crust (German): Short fiction by Jens Kevin Georg.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
১৮ তম মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ (এমআইএফএফ)ত ছাত্ৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণত উদীয়মান প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শন কৰা হয়
দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা এফটিআইআই, এছআৰঅফটিআই আদি বিভিন্ন চলচিত্ৰ বিদ্যালয়কে ধৰি দেশৰ ভিন্ন চলচিত্ৰ বিদ্যালয়ৰ ৪০+ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ ছবি প্ৰদৰ্শন কৰিব MIFF য়ে
18 JUN 2024 2:56PM by PIB Guwahati
১৮ তম মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ (এমআইএফএফ)য়ে ছাত্ৰ চলচিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলক তেওঁলোকৰ প্ৰতিভা চলচিত্ৰ ৰচনাকাৰী আৰু উৎসাহী সকলৰ বাবে প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে এখন মঞ্চ প্ৰদান কৰিছে। এই বছৰ, সমগ্ৰ ভাৰতৰ বিভিন্ন চলচিত্ৰ বিদ্যালয়ৰ আটাইতকৈ সফল শেহতীয়া ছাত্ৰ প্ৰকল্পক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা ৪০ খনতকৈও অধিক চুটি চলচিত্ৰ, লগতে এনএফডিচিৰ গৃহ প্ৰযোজনা সমূহৰ বাছনি আৰু জাৰ্মানীৰ বেবেলচবাৰ্গৰ কনৰাড ৱল্ফ ফিল্ম বিশ্ববিদ্যালয়ৰ পৰা এক বিশেষ ছাত্ৰ চলচিত্ৰ পেকেজ প্ৰদৰ্শনৰ বাবে বাছনি কৰা হৈছে। এই চলচিত্ৰবোৰে বিভিন্ন ধৰণৰ বিস্তৃত, যাৰ ভিতৰত আছে এনিমেচন, কল্পকাহিনী, আৰু তথ্যচিত্ৰ চলচিত্ৰ।
ছাত্ৰ চলচিত্ৰ পেকেজত ভাৰতীয় চলচিত্ৰ আৰু দূৰদৰ্শন প্ৰতিষ্ঠান (এফটিআইআই), সত্যজিৎ ৰয় চলচিত্ৰ আৰু দূৰদৰ্শন প্ৰতিষ্ঠান (এছআৰএফটিআই), হুইচলিং উডছ, কে আৰ নাৰায়ণন ৰাষ্ট্ৰীয় দৃশ্য বিজ্ঞান আৰু কলা প্ৰতিষ্ঠান (কেআৰএনএনআইভিএএছএ), এমজিআৰ চলচ্চিত্ৰ আৰু টিভি প্ৰতিষ্ঠান, অৰোভিল চলচিত্ৰ প্ৰতিষ্ঠান, ডিএলচিচুপ্ভা ৰোহতক আৰু এনআইডি আহমেদাবাদ আদি প্ৰতিষ্ঠানৰ প্ৰকল্প অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
এফ.টি.আই.আই.-ৰ শিক্ষাৰ্থী প্ৰকল্পৰ চলচ্চিত্ৰবোৰৰ ভিতৰত আছে:
পোচাম্মা (মাৰাঠী) – বিবেক আল্লাকাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন চমু কথা সাহিত্য (২০২২)
ভাইড এণ্ড দ্য ব্লুজ (ইংৰাজী আৰু মালায়ালম) – চিচিৰা অনিল চিকে (২০২৩)ৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন তথ্যচিত্ৰ
লষ্ট ইন টেলিপোৰ্টেচন (হিন্দী) – তন্ময় জেমিনিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন চমু কল্পকাহিনী (২০২৩)
খালতি কে ভাৰ্টি কে (মাৰাঠী) – অধিপ দাসৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন তথ্যচিত্ৰ (২০২৩)
গোথো (কোঙ্কণী) – চাইনাথ উস্কাইকাৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন তথ্যচিত্ৰ (২০২৩)
ফ্লাৱাৰিং মেন (হিন্দী) – সৌম্যজিৎ ঘোষ দস্তিদাৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন চমু কথাসাহিত্য (২০২৩)
ডাম্প য়াৰ্ড (মাৰাঠী) – নিখিল চিন্দেৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এ শ্বৰ্ট ফিকচন (২০২৩)
চম্পাৰণ মটন (হিন্দী আৰু ভাজিকা) – ৰঞ্জন কুমাৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এখন চমু কথাসাহিত্য (২০২৩)
13 টিডব্লিউআৰ (হিন্দী আৰু মাৰাঠী) – প্ৰশান্ত মোৰে ৰ দ্বাৰা পৰিচালিত এক চমু কল্পকাহিনী
এছ.আৰ.এফ.টি.আই.-ৰ শিক্ষাৰ্থী প্ৰকল্পবোৰৰ ভিতৰত আছে:
নেভাৰ ছে ডাই (ইংৰাজী) – দিয়া গম্ভীৰৰ তথ্যচিত্ৰ
আপাৰ (হিন্দী) – এবিচন য়ুমনামৰ চমু কল্পকাহিনী
ডি-গ্ৰেড চে এ-গ্ৰেড তক (হিন্দী-মাগাহী – অনিকেত কুমাৰৰ চমু কল্পকাহিনী
গুলমোহাৰ (মাৰাঠী, হিন্দী, ইংৰাজী) – দিগ্বিজয় আন্ধোৰিকাৰৰ চমু কল্পকাহিনী
প্ৰটো (ইংৰাজী) - সোৱণ দত্তৰ এনিমেচন।
অৰোভিল ফিল্ম ইনষ্টিটিউটৰ শিক্ষাৰ্থী প্ৰকল্পবোৰ হৈছে:
মাণ্ডৱী কি মালাম (হিন্দী) - নকুল জৈনৰ চমু তথ্যচিত্ৰ
এচেলন থ্ৰেডছ – অচিন ফুলৰেৰ তথ্যচিত্ৰ
চাকিয়াদ: দ্য ইক'লজিকেল বডী – শিল্পীকা বৰদলৈৰ এখন চমু তথ্যচিত্ৰ
হুইচলিং উডছৰ শিক্ষাৰ্থী প্ৰকল্পবোৰৰ ভিতৰত আছে:
নৌহা (হিন্দী আৰু গড়ৱালী) – প্ৰথম খুৰানাৰ এখন চমু কল্পকাহিনী
এক ঔৰ বাত (হিন্দী) – ভামিকা চাচাৰৰ চমু কল্পকাহিনী
কে.আৰ.এন.এন.আই.ভি.এ.এছ.এ.-ৰ পৰা শিক্ষাৰ্থী প্ৰকল্পসমূহ:
পৰদাহ (মালায়ালম) – লয়া চন্দ্ৰলেখাৰ চমু কল্পকাহিনী
দ্য চুজিং – থেৰঞ্জেডুপ্পু (মালায়ালম) – জেও বেবীৰ চমু কল্পকাহিনী
আৰ্হি (মালায়ালম) – ৰাজ গোবিন্দ ভি-ৰ দ্বাৰা চমু কল্পকাহিনী
এমজিআৰ ফিল্ম আৰু টিভি ইনষ্টিটিউটৰ পৰা শিক্ষাৰ্থী চলচ্চিত্ৰ প্ৰকল্প:
চুটি কাহিনী (তামিল) - এম.জি. ধনুষ বৰ্ধননৰ চমু কল্পকাহিনী
থ্ৰী পিচ লাইট (তামিল) – টম জোছৰ চমু কল্পকাহিনী
দ্য ফাইনেল কাট (তামিল) – ধনুষ ৰাজৰ চুটি ছবি
এন.আই.ডি. আহমেদাবাদৰ পৰা শিক্ষাৰ্থী চলচ্চিত্ৰ প্ৰকল্প:
দৰিয়া (মাৰাঠী) – সঞ্জু কাদুৰ এখন নাটক
ঘান্তি (হিন্দী, সিন্ধি, গুজৰাটী) - উৰ্মিকা ৱাধৱাৰ চমু কল্পকাহিনী।
ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ উন্নয়ন নিগমৰ (এনএফডিচি) দ্বাৰা প্ৰযোজিত শিক্ষাৰ্থী চলচ্চিত্ৰসমূহ ১৮ তম এমআইএফএফত প্ৰদৰ্শিত হ'ব:
আলম (ইংৰাজী) – এছআৰএফটিআইৰ ছাত্ৰ আলোক কুমাৰৰ চমু কল্পকাহিনী
অংকুৰণ (ইংৰাজী) – পৰিচালক যুটি কবিৰ নায়েক আৰু নীল চম্পানেৰীৰ চমু কথাসাহিত্য
লা মেৰ (ইংৰাজী) – এছআৰএফটিআইৰ ছাত্ৰ অৰিজিত পলৰ চমু কল্পকাহিনী
ওধ (ইংৰাজী) – এফটিআইআইৰ ছাত্ৰ অখিল লোটলিকাৰৰ চমু কল্পকাহিনী
বিৰৱা (ইংৰাজী) – জেএনইউৰ প্ৰাক্তন ছাত্ৰ আৰু এছআৰএফটিআইৰ ছাত্ৰ নিখিলেশ মিশ্ৰৰ চমু কল্পকাহিনী।
চলচ্চিত্ৰ ইউনিভাৰ্চিটাট বেবেলচবাৰ্গ কনৰাড ৱল্ফৰ পৰা অহা চলচ্চিত্ৰসমূহে আগতে বিশ্বৰ বিভিন্ন চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত স্থান লাভ কৰিছিল আৰু পুৰস্কাৰ আৰু প্ৰশংসা লাভ কৰিছিল। চলচ্চিত্ৰ বিশ্ববিদ্যালয়ৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত ইয়াৰে কিছুমান চলচ্চিত্ৰ জাৰ্মান টিভিৰ সহযোগত বা সহ-প্ৰযোজনা হিচাপে আছিল। বেবেলচবাৰ্গ পেকেজ, যিবোৰ ১৮ তম এম.আই.এফ.এফ.-ৰ প্ৰথম দিনৰ পৰাই পৰীক্ষা কৰা হৈছে, ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত আছে:
এছ ৱেডনেজ ডে (পোৰ্টুগিজ): পৰিচালক-যুটি জোয়াও প্ৰাডো আৰু বাৰবাৰা চেণ্টোছৰ দ্বাৰা চমু কল্পকাহিনী
প্ৰিজনাৰ আউটচাইড: ইগৰ মেদভেদেভৰ এনিমেচন চলচ্চিত্ৰ আৰু এনি-কাথ্ৰিন চিমেনৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত,
কম্পন (জাৰ্মান): কেডেঞ্জা ঝাওৰ তথ্যচিত্ৰ,
মাস্কাৰপোন (ইংৰাজী): জোনাছ ৰিমাৰৰ এনিমেচন চলচ্চিত্ৰ আৰু জোহানেচ শ্বুবাৰ্টৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত
দ্য টেষ্টাৰ (ইংৰাজী, ৰোমানিয়ান): চফিয়া বিয়েৰেণ্ডৰ চমু কল্পকাহিনী
আদিম সময় (চীনা): হাও য়ুৰ এনিমেচন চলচ্চিত্ৰ আৰু এনি-কাথ্ৰিন চিমেনৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত,
স্পাটজেনহিৰ্ণ: অৰুণ লিয়েণ্ডাৰ বৌডোডিমোছৰ এনিমেচন
ষ্টেইনড স্কিন (ইংৰাজী): পৰিচালক-যুটি এডামগ্ৰাফ আৰু মেণ্ডি পিটাৰাটৰ দ্বাৰা চমু কল্পকাহিনী
ইস্পিন, দ্য ওহ সো টেৰিবল (জাৰ্মান): এড্ৰিয়ান ডলৰ এনিমেচন আৰু লুকাছ কলৰ দ্বাৰা প্ৰযোজিত
ইন এণ্ড আউট (জাৰ্মান): চুটি কল্পকাহিনী জান অকে জেনচ
ক্ৰেজি ব্লাড (জাৰ্মান, তুৰ্কী): পৰিচালক কেন টানিয়লৰ দ্বাৰা চমু কল্পকাহিনী
ক্ৰাষ্ট (জাৰ্মান): জেনছ কেভিন গেয়ৰ্গৰ চমু কল্পকাহিনী।