Ministry of Information & Broadcasting
The First Ever Documentary Film Bazaar inaugurated at MIFF 2024
Docu-Film Bazaar aspires to be an interactive hub, fostering collaboration between established professionals & emerging talents
16 JUN 2024 1:10PM by PIB Mumbai
Mumbai, 16 June 2024
The first ever Documentary Film Bazaar was inaugurated at the 18th Mumbai International Film Festival (MIFF) today. This groundbreaking initiative marks a significant milestone for MIFF, reinforcing its status as the premier platform for non-feature films in South Asia.
The Documentary Film Bazaar, a pioneering initiative, aims to elevate the documentary film industry by providing a unique platform for filmmakers to connect with buyers, sponsors, and collaborators. This innovative event, being held from 16 to 18 June 2024 at the NFDC complex has attracted close to 200 projects from 10 countries, representing 27 languages.
Film Producer Ms. Apoorva Bakshi inaugurated the Doc Film Bazaar in the presence of Shri Prithul Kumar, Festival Director, MIFF and Managing Director, NFDC and Ms. Smita Vats Sharma, ADG PIB (West Zone) and CEO, CBFC.
Addressing budding filmmakers, Ms. Apoorva Bakshi urged them to utilize the opportunities of the Bazaar for effective collaboration. “Let’s catch up, interact and explore new ideas, possibilities and collaborations, while we are here”, she said.
The Bazaar will feature three curated verticals:
• Co-production Market: Featuring 16 projects, this segment connects filmmakers with potential collaborators, producers, co-producers, and financiers from around the globe.
• Work-in-Progress (WIP) Lab: Showcasing 6 projects in the rough-cut stage, this lab offers invaluable feedback and mentorship from industry professionals to refine these films.
• Viewing Room: An exclusive space presenting 106 completed documentaries, short films, and animation films to a curated audience of delegates, providing opportunities for distribution deals and funding.
In addition to these verticals, the Bazaar will host an 'Open Buyer-Seller Meet', facilitating collaborations in production, syndication, acquisition, distribution, and sales. A dedicated session will also explore the relationship between documentary filmmaking and corporate branding, with industry leaders such as FICCI discussing CSR funding as a tool for brand enhancement and societal impact.
The Docu-Film Bazaar aspires to be an interactive hub, fostering collaboration between established professionals and emerging talents. By providing crucial support at various stages of production, it aims to propel the creation and distribution of impactful documentaries globally.
The Documentary Film Bazaar is committed to amplifying filmmakers' voices and bringing captivating stories to the forefront of international cinema. Participants will gain valuable knowledge about current trends, market demands, distribution strategies, and audience preferences, with industry experts providing insightful feedback to help projects achieve their full potential.
The Bazaar accommodates a host of stalls by a wide range of organizations such as Maharashtra Film, Stage and Cultural Development Cooperation Ltd., J&K, IDPA, Cinedubs etc. The Union Ministry of Tourism has also facilitated stalls of countries like Sri Lanka, Belarus, Iran and Argentina.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ 2024 ত প্ৰথমবাৰৰ বাবে তথ্যচিত্ৰ চলচ্চিত্ৰ বজাৰ উদ্বোধন কৰা হয়
ডকু-ফিল্ম বজাৰৰ লক্ষ্য হৈছে প্ৰতিষ্ঠিত পেছাদাৰী আৰু উদীয়মান প্ৰতিভাৰ মাজত সহযোগিতা গঢ়ি তোলা এক ইন্টাৰেক্টিভ হাব
16 JUN 2024 1:10PM by PIB Guwahati
আজি ১৮ সংখ্যক মুম্বাই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ (এমআইএফএফ)ত প্ৰথমখন তথ্যচিত্ৰ চলচ্চিত্ৰ বজাৰ উদ্বোধন কৰা হয়। এই গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপটোৱে এম.আই.এফ.এফ.-ৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ মাইলৰ খুঁটি স্থাপন কৰে, যি দক্ষিণ এছিয়াত নন-ফিচাৰ চলচ্চিত্ৰৰ মুখ্য মঞ্চ হিচাপে স্থিতি শক্তিশালী কৰে।
ডকুমেণ্টৰী ফিল্ম বজাৰ নামৰ এক অগ্ৰণী পদক্ষেপৰ উদ্দেশ্য হৈছে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলক ক্ৰেতা, পৃষ্ঠপোষক আৰু সহযোগীসকলৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ বাবে এক অনন্য মঞ্চ প্ৰদান কৰি তথ্যচিত্ৰ চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগক উন্নত কৰা। এনএফডিচি কমপ্লেক্সত ১৬ ৰ পৰা ১৮ জুন ২০২৪লৈ অনুষ্ঠিত হোৱা এই অভিনৱ অনুষ্ঠানটোৱে ১০খন দেশৰ প্ৰায় ২০০ টা প্ৰকল্প আকৰ্ষিত কৰিছে, যি ২৭ টা ভাষাক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে।
চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা শ্ৰীমতী অপূৰ্ব বক্সীয়ে এনএফডিচিৰ মহোৎসৱ সঞ্চালক আৰু পৰিচালনা সঞ্চালক শ্ৰী প্ৰীতুল কুমাৰ আৰু পিআইবি (পশ্চিম মণ্ডল)ৰ এডিজি আৰু কেন্দ্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰমাণপত্ৰ পৰিষদৰ (চিইও) মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া (চিইও) শ্ৰীমতী স্মিতা বৎস শৰ্মাৰ উপস্থিতিত তথ্যচিত্ৰ চলচ্চিত্ৰ বজাৰ উদ্বোধন কৰে।
উদীয়মান চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলক সম্বোধন কৰি শ্ৰীমতী অপূৰ্ব বক্সীয়ে তেওঁলোকক তথ্যচিত্ৰ বজাৰৰ সুযোগসমূহ গুৰুত্বপূৰ্ণ সহযোগিতাৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ কয় “আহক আমি ইয়াত নতুন ধাৰণা, সম্ভাৱনা আৰু সহযোগিতা শিকিব, মত বিনিময় কৰোঁ আৰু অন্বেষণ কৰোঁ।”
বজাৰত তিনিটা কিউৰেটেড উলম্ব প্ৰদৰ্শন কৰা হ'ব:
সহ-প্ৰযোজনা বজাৰ: ১৬ টা প্ৰকল্প ৰখা, এই খণ্ডটোৱে চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলক সমগ্ৰ বিশ্বৰ সম্ভাৱ্য সহযোগী, প্ৰযোজক, সহ-প্ৰযোজক আৰু বিনিয়োগকাৰী সকলৰ সৈতে সংযোগ কৰে।
ৱৰ্ক-ইন-প্ৰগ্ৰেছ (ডব্লিউ.আই.পি.) পৰীক্ষাগাৰ: ৰুক্ষ পৰ্যায়ত ৬ টা প্ৰকল্প প্ৰদৰ্শন কৰি, এই পৰীক্ষাগাৰে এই চলচ্চিত্ৰবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ উদ্যোগৰ পেছাদাৰীসকলৰ পৰা অমূল্য প্ৰতিক্ৰিয়া আৰু পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰে।
দৰ্শন কোঠা: প্ৰতিনিধিসকলৰ এক কিউৰেটেড দৰ্শকক ১০৬ খন সম্পূৰ্ণ কৰা তথ্যচিত্ৰ, চুটি চলচ্চিত্ৰ, আৰু এনিমেচন চলচ্চিত্ৰ উপস্থাপন কৰা এক বিশেষ স্থান, যি বিতৰণ চুক্তি আৰু পুঁজিৰ সুযোগ প্ৰদান কৰে।
এই উলম্ববোৰৰ উপৰিও, বজাৰে 'মুক্ত ক্ৰেতা-বিক্ৰেতা মিট' আয়োজন কৰিব, যাৰ দ্বাৰা উৎপাদন, চিণ্ডিকেচন, অধিগ্ৰহণ, বিতৰণ আৰু বিক্ৰীত সহযোগিতা ৰখাত সহায় কৰা হ'ব। এক সমৰ্পিত অধিৱেশনে তথ্যচিত্ৰ নিৰ্মাণ আৰু কৰ্পোৰেট ব্ৰেণ্ডিংৰ মাজৰ সম্পৰ্কও অন্বেষণ কৰিব, এফআইচিচিআইৰ দৰে উদ্যোগৰ নেতৃবৃন্দই ব্ৰেণ্ড বৃদ্ধি আৰু সামাজিক প্ৰভাৱৰ বাবে চিএছআৰ পুঁজিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিব।
ডকু-ফিল্ম বজাৰে এক আলোচনাৰ হাব হ'ব বিচাৰে, যি প্ৰতিষ্ঠিত পেছাদাৰী আৰু উদীয়মান প্ৰতিভাৰ মাজত সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰে। উৎপাদনৰ বিভিন্ন পৰ্যায়ত গুৰুত্বপূৰ্ণ সমৰ্থন প্ৰদান কৰি, ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে বিশ্বব্যাপী প্ৰভাৱশালী তথ্যচিত্ৰ সৃষ্টি আৰু বিতৰণত সহায় কৰা।
তথ্যচিত্ৰ চিনেমা বজাৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলৰ কণ্ঠস্বৰ বঢ়াবলৈ আৰু মনোমোহা কাহিনীবোৰ আন্তৰ্জাতিক চলচ্চিত্ৰৰ শীৰ্ষলৈ অনাৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে সাম্প্ৰতিক প্ৰৱণতা, বজাৰৰ চাহিদা, বিতৰণ ৰণনীতি, আৰু দৰ্শকৰ পছন্দৰ বিষয়ে মূল্যৱান জ্ঞান লাভ কৰিব, উদ্যোগ বিশেষজ্ঞসকলে প্ৰকল্পবোৰক তেওঁলোকৰ সম্পূৰ্ণ সম্ভাৱনা প্ৰাপ্ত কৰাত সহায় কৰিবলৈ অন্তৰ্দৃষ্টিপূৰ্ণ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰদান কৰিব।
এই বজাৰখনত মহাৰাষ্ট্ৰ ফিল্ম, মঞ্চ আৰু সাংস্কৃতিক উন্নয়ন সহযোগিতা লিমিটেড, জে এণ্ড কে, আই ডি পি এ, চিনেডাব আদি বিভিন্ন সংস্থাই বহু ষ্টল স্থাপন কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে শ্ৰীলংকা, বেলাৰুছ, ইৰাণ, আৰ্জেণ্টিনাৰ দৰে দেশৰ পৰাও ষ্টল স্থাপনৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিছে।