Ministry of Power
NTPC declares FY24 Audited Results; NTPC Group Electricity Generation up by 6%, PAT up by 25%
25 MAY 2024 9:13AM by PIB Delhi
NTPC Ltd., India’s largest integrated power utility, with an installed group capacity of 76,015 MW, has declared the financial results for the financial year 2023-24, on 24th May, 2024.
NTPC Group recorded the highest-ever annual electricity generation of 422 Billion Units in FY24 as compared to 399 Billion Units in FY23, an increase of ~6%. NTPC’s standalone gross generation in FY24 was 362 Billion Units as compared to 344 Billion Units in the previous year, registering an increase of ~5%.
NTPC Coal stations achieved a Plant Load Factor of 77.25% as against the National Average of 69.49% during FY24.
On standalone basis, the Total Income of NTPC for FY24 was ₹ 1,65,707 crores as against the previous year's Total Income of ₹ 1,67,724 crores. Profit After Tax for FY24 was ₹ 18,079 crores as against ₹ 17,197 crores in FY23, an increase of ~5%.
On a consolidated basis, the Total Income of the Group for FY24 was ₹ 1,81,166 crores as against the previous year's Total Income of ₹ 177,977 crores, registering an increase of ~2%. Profit After Tax of the group for FY24 was ₹ 21,332 crores as against the corresponding previous year PAT of ₹ 17,121 crores, registering an increase of 24.60%.
For FY24, the Board has recommended a final dividend @ ₹ 3.25 per equity share, subject to the approval of shareholders in the ensuing Annual General Meeting. Interim dividends for the FY24 totaling ₹4.50 per equity share have already been paid to the investors in the months of November 2023 and February 2024. The total dividend for the year would be ₹7.75 per equity share as compared to ₹7.25 per equity share last year. This is the 31st consecutive year of dividend payment by the company.

ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏନଟିପିସି ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୪ ର ଅଡିଟ୍ ଫଳାଫଳ ଘୋଷଣା କଲା; ଏନଟିପିସି ଗ୍ରୁପ୍ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ଉତ୍ପାଦନ ୬%, ପିଏଟି ୨୫% ବଢ଼ିଲା
25 MAY 2024 9:13AM by PIB Bhubaneshwar
୭୬,୦୧୫ ମେଗାଓ୍ଵାଟ୍ କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ଭାରତର ସର୍ବବୃହତ୍ ସମନ୍ୱିତ ବିଦ୍ୟୁତ୍ କମ୍ପାନୀ ଏନଟିପିସି ଲିମିଟେଡ୍ ମେ ୨୪ ୨୦୨୪ ପାଇଁ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ଫଳାଫଳ ଘୋଷଣା କରିଛି ।
ଏନଟିପିସି ଗ୍ରୁପ୍ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୪ରେ ସର୍ବାଧିକ ୪୨୨ ବିଲିୟନ ୟୁନିଟ୍ ବିଦ୍ୟୁତ ଉତ୍ପାଦନ ରେକର୍ଡ କରିଛି, ଯାହା ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୩ରେ ୩୯୯ ବିଲିୟନ ୟୁନିଟ୍ ତୁଳନାରେ ~ ୬% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଏନଟିପିସିର ଏକକ ମୋଟ ଉତ୍ପାଦନ ୩୬୨ ବିଲିୟନ ୟୁନିଟ୍ ଥିଲା, ଯାହା ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ୩୪୪ ବିଲିୟନ ୟୁନିଟ୍ ତୁଳନାରେ ~୫% ବୃଦ୍ଧି ରେକର୍ଡ କରିଛି ।
ଏନ୍ଟିପିସି କୋଲ୍ ଷ୍ଟେସନ୍ ଗୁଡ଼ିକ ୭୭.୨୫% ପ୍ଲାଣ୍ଟ ଲୋଡ୍ ଫ୍ୟାକ୍ଟର ହାସଲ କରିଥିବା ବେଳେ ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଜାତୀୟ ହାରାହାରି ୬୯.୪୯% ରହିଥିଲା।
ଏକକ ଭିତ୍ତିରେ ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଏନଟିପିସିର ମୋଟ ଆୟ ୧,୬୫,୭୦୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିବା ବେଳେ ଗତବର୍ଷ ଏହା ୧,୬୭,୭୨୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା । ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଟିକସ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଲାଭ ୧୮,୦୭୯ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା , ଯାହା ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ୨୦୨୩ରେ ୧୭,୧୯୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା, ଯାହା କି ୫% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ସମନ୍ୱିତ ଭିତ୍ତିରେ ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଏହି ଗୋଷ୍ଠୀର ମୋଟ ଆୟ ୧,୮୧,୧୬୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା , ଯାହା କି ପୂର୍ବ ବର୍ଷର ମୋଟ ଆୟ ୧,୭୭,୯୭୭ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ୨% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଗ୍ରୁପର ଲାଭ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଟିକସ ୨୧,୩୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ଥିଲା , ଯାହା ପୂର୍ବ ବର୍ଷର ପିଏଟି ୧୭,୧୨୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ୨୪.୬୦% ବୃଦ୍ଧି ରେକର୍ଡ କରିଛି।
ଆଗାମୀ ବାର୍ଷିକ ସାଧାରଣ ବୈଠକରେ ଅଂଶଧନଧାରୀଙ୍କ ଅନୁମୋଦନ ସାପେକ୍ଷରେ ୨୦୨୪ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷ ପାଇଁ ବୋର୍ଡ ଇକ୍ୱିଟି ସେୟାର ପିଛା ୩.୨୫ ଟଙ୍କା ରେ ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ଲାଭାଂଶ ଦେବାକୁ ସୁପାରିସ କରିଛି। ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୩ ଏବଂ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୪ ମାସରେ ନିବେଶକଙ୍କୁ ଇକ୍ୱିଟି ସେୟାର ପିଛା ମୋଟ ୪.୫୦ ଟଙ୍କା ଅନ୍ତରୀଣ ଲାଭାଂଶ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି। ଚଳିତ ବର୍ଷ ର ମୋଟ ଲାଭାଂଶ ଇକ୍ୱିଟି ସେୟାର ପିଛା ୭.୭୫ ଟଙ୍କା ହେବ, ଯାହା କି ଗତବର୍ଷ ଇକ୍ୱିଟି ସେୟାର ପିଛା ୭.୨୫ ଟଙ୍କା ଥିଲା । କଂପାନି ପକ୍ଷରୁ ଡିଭିଡେଣ୍ଡ ପେମେଣ୍ଟର ଏହା କ୍ରମାଗତ ୩୧ତମ ବର୍ଷ।