Prime Minister's Office
Prime Minister conferred with the Order of the Druk Gyalpo
22 MAR 2024 6:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was conferred the Order of the Druk Gyalpo, Bhutan’s highest civilian decoration, by His Majesty the King of Bhutan in a public ceremony at the Tendrelthang, Thimphu. Prime Minister Modi is the first foreign leader to be given this prestigious award.
His Majesty the King of Bhutan had announced the conferment of the award during Bhutan’s 114th National Day celebrations held at the Tashichhodzong, Thimphu in December 2021. The award recognizes Prime Minister Modi’s contribution to strengthening India-Bhutan friendship and his people centric leadership.The citation added that the award also honours India’s rise as a global power under his leadership, and celebrates Bhutan’s special bond with India. Prime Minister Modi’s leadership has set India on the path of transformation, and that India’s moral authority and global influence have grown.
Prime Minister underlined that the award was an honour bestowed on the 1.4 billion people of Bharat and a testament to the special and unique ties between the two countries.
As per ranking and precedence established, the Order of the Druk Gyalpo was instituted as the decoration for lifetime achievement and is the pinnacle of the honor system in Bhutan, taking precedence over all orders, decorations and medals.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীদা ওর্দর ওফ দ্রুক য়ালপো পীখ্রে
22 MAR 2024 6:33PM by PIB Imphal
ঙসি তেন্দ্রেলথাং, তিমফুদা পাংথোকপা লৈঙাক্কী থৌরম অমদা ভুতানগী নিংথৌনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ভুতানগী খ্বাইদগী ৱাংবা সিবিলিয়ন দেকোরেসন ওর্দর ওফ দ্রুক য়ালপো পীদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মসিগী লেমজনিঙাই ওইরবা মনা অসি পীবা অহানবা মপান লৈবাক্কী লুচিংবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওইরে।
দিশেম্বর ২০২১দাতাসিছোদজোং, তিমফুদা পাংথোকখিবা ভুতানগী ১১৪শুবা নেসনেল দে থৌরমদা মনা অসি পীনবা ভুতানগী নিংথৌনা লাউথোকখিবনি। ভারত-ভুতানগী মরী হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং মহাক্কী মীয়ামগী য়াইফনবা খনবা লুচিংবগী থবকশিং শকখঙবা ওইনা প্রধান মন্ত্রীদা মনা অসি পীবনি। সাইতেসন অদুদা হায়খি মদুদি মহাক্কী লমজিং মখাদা মালেমগী শক্তি অমা ওইনা ভারতনা ফগৎলকপা ইকায়খুম্নবা উৎচরি অমসুং ভারতকা ভুতানগা লৈনরিবা অখন্নবা মরী হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্লি। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিংবনা মরম ওইদুনা ভারত অওনবা লম্বীদা লাকপনি অমসুং ভারতকী মোরেল ওথোরিতি অমসুং মালেমগী ওইনা শক্তি হেনগৎলক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মনা অসি ভারতকী মীওই বিল্লিয়ন ১.৪ দা উৎপা ইকায়খুম্নবা অমনি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা অখন্নবা অমসুং তোপ-তোপ্পা মরীশিংগী খুদম অমনি।
রেঙ্ককী মতুংইন্না, ওর্দর ওফ দ্রুক য়ালপো অসি লাইফতাইম এচিপমেন্তগী ইকায়খুম্নবা উৎনবা লিংখৎখিবনি অমসুং মসি হান্নগী ওর্দরশিং, দেকোরেসনশিং অমসুং মেদলশিংদগী হেন্না চাউবা ভুতানগী খ্বাইদগী চাউবা ইকায়খুম্নবা অমনি।