ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ଦି ଡ୍ରୁକ୍ ଗ୍ୟାଲପୋ ସମ୍ମାନରେ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଛି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ
22 MAR 2024 6:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଥିମ୍ପୁର ଟେଣ୍ଡରେଲଥାଙ୍ଗରେ ଏକ ସାର୍ବଜନୀନ ଉତ୍ସବରେ ଭୁଟାନର ମହାମହିମ ରାଜାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଭୁଟାନର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ନାଗରିକ ସମ୍ମାନ ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ଦି ଡ୍ରୁକ୍ ଗ୍ୟାଲପୋ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦି ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ପ୍ରଥମ ବିଦେଶୀ ନେତା।
ଭୁଟାନର ମହାମହିମ ରାଜା ଡିସେମ୍ବର୨୦୨୧ ରେ ଥିମ୍ପୁର ତାଶିଚୋଡଜୋଙ୍ଗରେ ଆୟୋଜିତ ଭୁଟାନର ୧୧୪ତମ ଜାତୀୟ ଦିବସ ସମାରୋହରେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ। ଏହି ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଭାରତ-ଭୁଟାନ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ତାଙ୍କର ଲୋକକୈନ୍ଦ୍ରିକ ନେତୃତ୍ୱକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବାରେ ଅବଦାନକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଦିଏ। ପ୍ରଶଂସାପତ୍ରରେ ଆହୁରି କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏକ ବିଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ଭାବରେ ଭାରତର ଉତ୍ଥାନକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ମାନିତ କରେ ଏବଂ ଭାରତ ସହିତ ଭୁଟାନର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସମ୍ପର୍କକୁ ପାଳନ କରେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ଭାରତକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନର ପଥ ଦେଇ ଗତି କରାଇଛି ଏବଂ ଭାରତର ନୈତିକ କର୍ତ୍ତୃତ୍ୱ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଭାବ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ପୁରସ୍କାର ଭାରତର ୧.୦୪ ବିଲିୟନ ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଏବଂ ଅନନ୍ୟ ସମ୍ପର୍କର ପ୍ରମାଣ।
ସ୍ଥାପିତ ରାଙ୍କିଂ ଏବଂ ପୂର୍ବାନୁମାନ ଅନୁସାରେ, ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ଦି ଡ୍ରୁକ୍ ଗ୍ୟାଲପୋକୁ ଜୀବନବ୍ୟାପୀ ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଳଙ୍କାର ଭାବରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ଏହା ଭୁଟାନରେ ସମ୍ମାନ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ଶୀର୍ଷ, ସମସ୍ତ ଅର୍ଡର, ଅଳଙ୍କାର ଏବଂ ପଦକ ଉପରେ ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ନେଇଛି।

Prime Minister's Office
Prime Minister conferred with the Order of the Druk Gyalpo
22 MAR 2024 6:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was conferred the Order of the Druk Gyalpo, Bhutan’s highest civilian decoration, by His Majesty the King of Bhutan in a public ceremony at the Tendrelthang, Thimphu. Prime Minister Modi is the first foreign leader to be given this prestigious award.
His Majesty the King of Bhutan had announced the conferment of the award during Bhutan’s 114th National Day celebrations held at the Tashichhodzong, Thimphu in December 2021. The award recognizes Prime Minister Modi’s contribution to strengthening India-Bhutan friendship and his people centric leadership.The citation added that the award also honours India’s rise as a global power under his leadership, and celebrates Bhutan’s special bond with India. Prime Minister Modi’s leadership has set India on the path of transformation, and that India’s moral authority and global influence have grown.
Prime Minister underlined that the award was an honour bestowed on the 1.4 billion people of Bharat and a testament to the special and unique ties between the two countries.
As per ranking and precedence established, the Order of the Druk Gyalpo was instituted as the decoration for lifetime achievement and is the pinnacle of the honor system in Bhutan, taking precedence over all orders, decorations and medals.