Prime Minister's Office
PM to visit Telangana, Tamil Nadu, Odisha, West Bengal and Bihar on 4-6th March
PM to inaugurate, dedicate and lay foundation stone of projects worth more than Rs 56,000 crore in Adilabad, Telangana
Power sector to get a tremendous boost through multitude of projects being taken up in Adilabad
PM to inaugurate and lay foundation stone of development projects worth more than Rs. 6,800 crores in Sangareddy, Telangana
Projects taken up in Sangareddy encompass multiple key sectors like road, rail, petroleum and natural gas
PM to inaugurate Civil Aviation Research Organization (CARO) in Hyderabad
PM to witness initiation of core loading of India’s indigenous Prototype Fast Breeder Reactor at Kalpakkam, Tamil Nadu
This will mark a historic milestone in India’s nuclear power programme
PM to inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs. 19,600 crores at Chandikhole in Odisha
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple connectivity projects worth Rs. 15,400 crores in Kolkata
PM will lay the foundation stone, dedicate and inaugurate various infrastructure worth around Rs. 12,800 crores in Bettiah
PM to inaugurate Muzaffarpur - Motihari LPG Pipeline and dedicate Indian Oil’s LPG Bottling plant & Storage terminal at Motihari
03 MAR 2024 11:47AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Telangana, Tamil Nadu, Odisha, West Bengal and Bihar on 4-6th March, 2024.
On 4th March, at around 10:30 AM, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs. 56,000 crores in Adilabad, Telangana. Thereafter, at around 3:30 PM, Prime Minister will visit BHAVINI in Kalpakkam, Tamil Nadu.
On 5th March, at around 11 AM, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple development projects worth Rs. 6,800 crores in Sangareddy, Telangana. At around 3:30 PM, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs. 19,600 crores at Chandikhole, Jajpur in Odisha.
On 6th March, at around 10:15 AM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple connectivity projects worth Rs. 15,400 crores in Kolkata. Thereafter, at around 3:30 PM, Prime Minister will inaugurate, dedicate and lay the foundation stone of multiple development projects worth around Rs. 12,800 crores in Bettiah, Bihar.
PM in Adilabad
At the public programme in Adilabad, Telangana, Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple developmental projects related to power, rail and road sector worth more than Rs 56,000 crore. The major focus of the projects will be the power sector.
Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of various projects related to the power sector across the country. Prime Minister will dedicate NTPC’s 800 MW (Unit-2) of Telangana Super Thermal Power Project in Peddapalli, Telangana. Based on Ultra-Supercritical Technology, the project will supply 85% power to Telangana and will have the highest power generation efficiency of approximately 42% among all power stations of NTPC in India. The foundation stone of the project was also laid by the Prime Minister.
Prime Minister will also dedicate 660 MW (Unit-2) of North Karanpura Super Thermal Power Project in Chatra, Jharkhand. This is country's first Supercritical Thermal Power Project conceived with Air Cooled Condenser (ACC) of such large magnitude which reduces water consumption to 1/3rd in comparison to conventional Water-Cooled Condensers. The commencement of work in this project was flagged off by Prime Minister.
Prime Minister will also dedicate the Fly Ash Based Light Weight Aggregate Plant at Sipat, Bilaspur in Chhattisgarh; STP Water to Green Hydrogen Plant at Greater Noida in Uttar Pradesh.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone of Singrauli Super Thermal Power Project, Stage-III (2x800 MW) in Sonbhadra, Uttar Pradesh; Flue Gas CO2 to 4G Ethanol Plant at Lara, Raigarh in Chhattisgarh; Sea Water to Green Hydrogen plant at Simhadri, Visakhapatnam in Andhra Pradesh; and Fly Ash Based FALG Aggregate Plant at Korba in Chhattisgarh.
Prime Minister will inaugurate seven projects and also lay the foundation stone of one project of Power Grid Corporation of India. These projects will play a crucial role in strengthening the National Grid.
Prime Minister will inaugurate National Hydroelectric Power Corporation’s (NHPC’s) 380 MW Solar Project at Jaisalmer, Rajasthan. Around 792 million units of green power will be generated each year from the project.
Prime Minister will lay the foundation of Bundelkhand Saur Urja Limited’s (BSUL’s) 1200 MW Jalaun Ultra Mega Renewable Energy Power Park in Jalaun, Uttar Pradesh. The park will generate about 2400 million units of electricity every year.
Prime Minister will inaugurate three solar power projects of Satluj Jal Vidyut Nigam (SJVN) in Jalaun and Kanpur Dehat in Uttar Pradesh. These projects have a total capacity of 200 MW. Foundation stone of these projects was also laid by the Prime Minister. Prime Minister will inaugurate Naitwar Mori Hydro Power station along with associated transmission line in Uttarkashi, Uttarakhand. Prime Minister will also lay the foundation stone of two solar projects of SJVN in Bilaspur, Himachal Pradesh & Dhubri, Assam; and also of 382 MW Sunni Dam Hydro Electric Project in Himachal Pradesh.
Prime Minister will lay the foundation of TUSCO's 600 MW Lalitpur Solar Power Project in Lalitpur district of UP. The project envisages generating 1200 million units of green power per year.
Prime Minister will inaugurate ReNew's Koppal-Narendra Transmission Scheme for evacuation of 2500 MW power from Renewable Energy. This inter-state transmission scheme is located in Koppal district of Karnataka. Other power sector related projects of Damodar Valley Corporation and of IndiGrid will also be inaugurated by the Prime Minister.
In addition to the power sector, projects of the road and rail sector will also be taken up during the visit. Prime Minister will dedicate the newly electrified Ambari - Adilabad - Pimpalkhuti rail line to the nation. He will also lay the foundation for two major National Highway projects connecting Telangana with Maharashtra and Telangana with Chhattisgarh through NH-353B and NH-163.
PM in Sangareddy
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of development projects worth more than Rs. 6,800 crores. These projects encompass multiple key sectors like road, rail, petroleum and natural gas.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for three National Highway projects. The two National Highway projects that will be inaugurated by the Prime Minister include four laning of 40 km long Kandi to Ramsanpalle section of NH-161. The project is a part of Indore - Hyderabad Economic Corridor and will facilitate seamless passenger and freight movement between Telangana, Maharashtra and Madhya Pradesh. The section will also substantially reduce travel time between Hyderabad and Nanded by about 3 hours. Prime Minister will also inaugurate the upgradation of 47 km long Miryalaguda to Kodad Section of NH-167 to two lanes with paved shoulders. The improved connectivity will boost tourism as well as economic activity and industries in the region.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone for the six-laning of the 29 km long Pune-Hyderabad Section of NH-65. The project will also provide improved connectivity to major industrial centres in Telangana like Pashamylaram industrial area near Patancheru.
During the programme, Prime Minister will inaugurate, doubling and electrification of Sanathnagar - Moula Ali rail line along with six new station buildings. The entire 22 Route Kms of the project has been commissioned with Automatic signalling and has been completed as part of the MMTS (Multi Modal Transport Service) Phase - II project. As part of it, six new station buildings have come up at Ferozguda, Suchitra Centre, Bhudevi Nagar, Ammuguda, Neredmet and Moula Ali Housing Board stations. Doubling and electrification work paves the way for the introduction of passenger trains for the first time in this section. It will help improve punctuality and overall speed of trains in the region by reducing the burden on other highly saturated sections.
Prime Minister will also flag-off the inaugural MMTS Train Service from Ghatkesar - Lingampalli via Moula Ali - Sanathnagar. This train service extends the popular suburban train service in the Hyderabad - Secunderabad twin city regions to new areas for the first time. It connects the new areas in the eastern part of the city like Cherlapalli, Moula Ali with the Western part of the twin city region. The safe, fast and economic mode of transport connecting the eastern with the western part of the twin city region will be highly beneficial for commuters.
Further, Prime Minister will also inaugurate the IndianOil Paradip-Hyderabad Product Pipeline. The 1212 km product pipeline with a capacity of 4.5 MMTPA traverses through the states of Odisha (329 km), Andhra Pradesh (723 km) and Telangana (160 km). The pipeline shall ensure safe and economical transportation of petroleum product from Paradip Refinery to delivery stations at Visakhapatnam, Atchutapuram, and Vijayawada (in Andhra Pradesh), and Malkapur near Hyderabad (in Telangana).
Prime Minister will also inaugurate the Civil Aviation Research Organization (CARO) centre in Hyderabad. It has been set up at Begumpet Airport, Hyderabad by Airports Authority of India to upgrade and enhance the Research and Development (R&D) activities in the civil aviation sector. It is envisaged to provide a global research platform for the aviation community through in-house and collaborative research to provide indigenous and innovative solutions. Built at a cost of more than Rs 350 crores, this state-of-art facility is compliant with 5-STAR-GRIHA Rating and Energy Conservation Building Code (ECBC) norms.
CARO will utilise a set of comprehensive laboratory capabilities to support future research and development initiatives. It will also leverage data analytics capabilities for operational analysis, and performance measurement. The primary R&D activities in CARO shall include: Airspace and Airport related Safety, Capacity and Efficiency improvement programs, addressing the major airspace challenges, looking into major airport infrastructure challenges, developing technologies and products in identified fields for the futuristic airspace and airport needs, among others.
PM in Kalpakkam
Marking a historic milestone in India’s nuclear power programme, Prime Minister will witness the initiation of core loading of India’s indigenous Prototype Fast Breeder Reactor(PFBR) of 500 MWe capacity at Kalpakkam, Tamil Nadu. This PFBR has been developed by BHAVINI (Bharatiya Nabhikiya Vidyut Nigam Limited).
The reactor core consists of control subassemblies, blanket subassemblies and fuel subassemblies. The core loading activity consists of loading of reactor control subassemblies, followed by the blanket subassemblies and the Fuel sub-assemblies which will generate power.
India has adopted a three-stage nuclear power program with a closed fuel cycle. In the PFBR, marking the second stage of the nuclear program, spent fuel from the first stage is reprocessed and used as fuel in FBR. A unique feature of this sodium cooled PFBR is that it can produce more fuel than it consumes, thus helping in achieving self-reliance in fuel supply for future fast reactors.
With minimised nuclear waste generated from the reactor and advanced safety features, FBRs will provide safe, efficient and clean source of energy and contribute to the goal of net zero. This is an important step for India towards thorium utilisation in the third stage of the nuclear power programme. Once commissioned, India will be the second country after Russia to have commercial operating Fast Reactor.
PM in Chandikhole
Prime Minister will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 19,600 crore. The projects relate to sectors including Oil & Gas, Railways, Road, Transport & Highways and Atomic Energy.
Prime Minister will inaugurate the Indian Oil Corporation Limited Mono Ethylene Glycol project in Paradip Refinery which will further help in reducing India's import dependency. He will also inaugurate 344 km long product pipeline traversing from Paradip in Odisha to Haldia in West Bengal. In order to augment the import infrastructure on the Eastern Coast of India, Prime Minister will also inaugurate 0.6 MMTPA LPG Import facility at Paradip.
In order to boost road infrastructure in the region, Prime Minister will dedicate to the nation four laning of Singhara to Binjabahal Section of NH-49; four laning of Binjabahal to Tileibani Section of NH-49; four laning of Balasore-Jharpokharia Section of NH-18 and four laning of Tangi-Bhubaneswar Section of NH-16. He will also lay the foundation stone for eight laning of Chandikhole - Paradip Section at Chandikhole.
Expansion of the railway network will also take place with focus on modernising and extending rail connectivity. Prime Minister will dedicate to nation, 162 Km Bansapani - Daitari - Tomka - Jakhapura Rail Line. It will not only enhance the existing traffic facility's capacity but also facilitates efficient transportation of Iron and Manganese ore from Keonjhar District to the nearest ports and steel plants, significantly contributing to regional economic growth. Inauguration of CONCOR Container Depot in Kalinga Nagar will be done with an aim to boost domestic and international trade. Foundation stone will be laid for the Electric Loco Periodical Overhauling Workshop at Narla, the Wagon Periodical Overhauling Workshop at Kantabanji and upgradation and augmentation of maintenance facilities at Baghuapal. Other railway projects, including flagging off new train services, will also be taken up during the visit.
Prime Minister will also inaugurate 5 MLD capacity seawater desalination plant at Odisha Sands Complex of IREL(I) Ltd. This project has been built as a part of field applications of indigenous desalination technologies developed by Bhabha Atomic Research Centre.
PM in Kolkata
With a focus on enhancing avenues for ensuring ease of urban mobility, Prime Minister will inaugurate Kolkata Metro's Howrah Maidan- Esplanade Metro section, Kavi Subhash - Hemanta Mukhopadhyay Metro section, Taratala - Majerhat Metro section (part of Joka- Esplanade line); Pune Metro from Ruby Hall Clinic to Ramwadi stretch; Kochi Metro Rail Phase I Extension project (Phase IB) from SN Junction Metro station to Tripunithura Metro station; Agra Metro's stretch from Taj East Gate to Mankameshwar; and Duhai-Modinagar (North) section of Delhi-Meerut RRTS Corridor. He will flag off train services on these sections. Prime Minister will also lay the foundation stone of extension of Pune Metro Rail project phase 1 between Pimpri Chinchwad Metro-Nigdi.
These sections will help decongest road traffic and provide seamless, easy and comfortable connectivity. The Howrah Maidan - Esplanade Metro section of Kolkata Metro has the first transportation tunnel under any mighty river in India. Howrah Metro Station is the deepest metro station in India. Also, the Majerhat Metro Station (on the Taratala - Majerhat Metro section being inaugurated) is a unique elevated Metro station across Railway lines, Platforms and canal. Agra Metro’s section being inaugurated will enhance connectivity to historical tourist places. The RRTS section will boost economic activity in NCR.
PM in Bettiah
Prime Minister Narendra Modi will lay the foundation stone, dedicate and inaugurate various infrastructure related projects related to rail, road and petroleum and natural gas worth around Rs. 12,800 Crores at Bettiah, West Champaran district in Bihar.
Prime Minister will inaugurate 109 km long Indian Oil’s Muzaffarpur - Motihari LPG Pipeline. It will provide access to cleaner cooking fuel in the state of Bihar and neighbouring country Nepal. Prime Minister will dedicate Indian Oil’s LPG Bottling Plant & storage terminal at Motihari. New pipeline Terminal would also act as a strategic supply point for export of petroleum products to Nepal. It would serve 8 districts of North Bihar i.e. East Champaran, West Champaran, Gopalganj, Siwan, Muzaffarpur, Sheohar, Sitamarhi and Madhubani. The new Bottling Plant at Motihari will also help in making supply chain smoother in feeding markets attached to Motihari Plant.
Prime Minister will lay the foundation stone of City Gas Distribution project in East Champaran, West Champaran, Gopalganj, Siwan and Deoria and Grain based Ethanol Projects at HBL's Sugauli & Lauriya.
Prime Minister will inaugurate road projects including two laning of Piprakothi - Motihari - Raxaul section of NH - 28A with paved shoulder; two laning of Sheohar-Sitamarhi-Section of NH-104. Prime Minister will lay the foundation stone of projects including construction of six lane Cable Bridge on river Ganga parallel to Digha-Sonepur Rail-cum-Road Bridge at Patna on Ganga River; four laning of Bakarpur Hat- Manikpur section of NH-19 Bypass.
Prime Minister will dedicate, inaugurate and lay foundation stone of various railway projects. Prime Minister will dedicate to the nation, doubling of 62 km rail line from Bapudham Motihari - Piprahan and he will also inaugurate Narkatiaganj-Gaunaha Gauge Conversion among others. Prime Minister will lay the foundation stone of doubling and electrification of 96 km long Gorakhpur Cantt– Valmiki Nagar rail line and redevelopment of Bettiah railway station. Prime Minister will also flag off two new train services between Narkatiaganj - Gaunaha and Raxaul -Jogbani.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মার্চ ৪-৬ দা তেলঙ্গানা, তামিল নাদু, ওরিসা, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং বিহারদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী অদিলাবাদতা লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
অদিলাবাদতা পায়খৎকদৌরিবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিংনা পৱার সেক্তর চাউখৎহল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী সঙ্গারেদ্দিদা লুপা করোর ৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
সঙ্গারেদ্দিদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বী, রেল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসগুম্বা মরুওইবা সেক্তরশিং য়াওরি
প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রবাদতা সিবিল এভিএসন রিছার্স ওর্গনাইজেসন(কারো) লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী কালপাক্কামদা ভারতনা শাবা প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরগী কোর লোদ্দিংগী থবক হৌবা য়েংগনি
মসি ভারতকী নিউক্লিয়ার পৱার প্রোগ্রামগী পুৱারি ওইরবা খুমাঙচাউশিনবা অমা ওইরগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ওরিসাগী চান্দিখোলেদা লুপা করোর ১৯.৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতাদা লুপা করোর ১৫,৪০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা লম্বী-থোংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরে
03 MAR 2024 11:47AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী মার্চ ৪-৬,২০২৪ দা তেলঙ্গানা, তামিল নাদু, ওরিসা, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং বিহারদা চৎকনি।
মার্চ ৪গী অয়ুক পুং ১০:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী অদিলাবাদতা লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। তুংদা, নুথিল পুং ৩:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী তামিল নাদুগী কালপাক্কামদা লৈবা ভাবিনিদা চৎকনি।
মার্চ ৫দা, অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়দ্রবাদতা সিবিল এভিএসন রিছার্স ওর্গনাইজেসন(কারো) লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। অয়ুক পুং ১১ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী সঙ্গারেদ্দিদা লুপা করোর ৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুংথিল পুং ৩:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা ওরিসাগী চান্দিখোলে, জাজপুরদা লুপা করোর ১৯.৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
মার্চ ৬তা, অয়ুক পুং ১০:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতাদা লুপা করোর ১৫,৪০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা লম্বী-থোংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। তুংদা, নুংথিল পুং ৩:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী বেত্তিয়াদা লুপা করোর ৮,৭০০ রোমগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
অদিলাবাদতা প্রধান মন্ত্রী
তেলঙ্গানাগী অদিলাবাদতা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা পৱার, রেল অমসুং লম্বীগী সেক্তরগা মরী লৈনবা লুপা করোর ৫৬,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিংগী মরুওইবা পৱার সেক্তরদা থমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শীনবা থুংনা পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী পেদদাপাল্লিদা তেলঙ্গানা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক্কী এন.তি.পিসিগী মেগাৱাত ৮০০(য়ুনিত-২) মীয়ামদা কৎথোক্কনি। উলত্রা-সুপরক্রিতিকেল তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা প্রোজেক অসিনা তেলঙ্গানাদা মৈ চাদা ৮৫ পীগনি অমসুং ভারত্তা লৈরিবা এন.তি.পি.সিগী পৱার স্তেসন পুম্নমক্কী মরক্তা চাদা ৪২ গী মৈ পুথোক্তুনা মৈ খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা ওইগনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঝারখন্দগী চাত্রাদা নোর্থ কারনপুরা সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক্কী মেগাৱাত ৬৬০(য়ুনিত-২) মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসি হান্নগী ৱাতর-কুল কন্দেন্সরশিংগা চাংদম্নবদা ঈশিং শীজিন্নবা শরুক ১/৩ হন্থবা অসিগুম্বা অচৌবা এয়র কুল কন্দেন্সর(এ সি সি) য়াওরবা লৈবাক অসিগী অহানবা সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্রোজেক্নি। প্রোজেক অসি থবক হৌদোকপা প্রধান মন্ত্রীনা লমথাখিবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগর, বিলাসপুর, সিপাত্তা ফ্লাই এস লাইত ৱেত এগ্রিগেত প্লান্ত লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উত্তর প্রদেসকী নোইদাদা এস.তি.পি ৱাতরদগী গ্রিন হায়দ্রোজেন প্লান্ত মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী সোনভাদ্রাদা সিংগ্রাউলি সুপর থর্মেল পৱার প্রোজেক, স্তেজ-৩(মেগাৱাত ২x৮০০); ছতিসগরগী রাইগর, লারাদা ফ্লু গ্যাস CO2 দগী 4G ইথানোল প্লান্ত; অন্ধ্র প্রদেসকী বিশাখাপত্নমগী সিমহাদ্রিদা সমুদ্রগী ঈশিংদগী গ্রিন হায়দ্রোজেন প্লান্ত অমসুং ছতিসগরগী কোর্বাদা ফ্লাই এস বেজ এফ.এ.এল.জি এগ্রিগেত প্লান্ত উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পৱার গ্রিদ কোওপরেসন ওফ ইন্দিয়াগী প্রোজেক তরেৎ শঙ্গাগনি অমসুং প্রোজেক অমা উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা নেসনেল গ্রিদ মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী জয়সালমরদা নেসনেল হায়দ্রোইলেক্ত্রিক পৱার কোর্পোরেসন(এন ঐচ পি সি)গী মেগাৱাত ৩৮০ সোলার প্রোজেক শঙ্গাগনি। প্রোজেক অসিদগী চহি খুদিংগী গ্রিন পৱার য়ুনিত মিল্লিয়ন ৭৯২ রোম পুথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী জালাউন্দা বুন্দেলখান্দ সাউর উর্জা লিমিতেদ(বিসুল)গী মেগাৱাত ১২০০ জালাউন অলত্রা মেগা রিনিউএবল ইনর্জি পৱার পার্ক শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। পার্ক অসিনা চহি খুদিংগী মৈ য়ুনিত মিল্লিয়ন ২৪০০ রোম পুথোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী কানপুর দেহাত অমসুং জালাউন্দা সাতলুজ জল বিদয়ুত নিগম(এস জে ভি এন)গী সোলর পৱার প্রোজেক অহুম শঙ্গাগনি। প্রোজেকশিং অসিনা পুন্না মৈ মেগাৱাত ২০০ পুথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেকশিং অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা উত্তরখন্দগী উত্তরকাসিদা মরী লৈনবা ত্রান্সমিসন লাইনগা লোয়ননা নাইতৱার মোরি হায়দ্রো পৱার স্তেসন শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল প্রদেসকী বিলাসপুর অমসুং অসামগী ধুব্রিদা সাতলুজ জল বিদয়ুত নিগম(এস জে ভি এন)গী সোলর পৱার প্রোজেক অনি উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং হিমাচল প্রদেসতা মেগাৱাত ৩৮২ সুন্নি হায়দ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী লালিতপুরদা তুসকোগী মেগাৱাত ৬০০ লালিতপুর সোলার পৱার প্রোজেক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসিনা চহি অমদা গ্রিন পৱার য়ুনিত মিল্লিয়ন ১২০০ পুথোক্নবা পান্দম থম্লি।
রিনিউএবল ইনর্জিদগী মেগাৱাত ২৫০০ লৌথোক্নবা রিনিউগী কোপ্পাল-নরেন্দ্র ত্রান্সমিসন স্কিম প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন স্কিম অসি কর্নাতকাগী কোপ্পাল জিলাদা লৈরি। দামোদার ভেল্লি কোর্পোরেসন অমসুং ইন্দিগ্রিদগা মরী লৈনবা অতোপ্পা পৱার সেক্তরগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিংশু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি।
পৱার সেক্তরগী মথক্তা, লম্বী অমসুং রেল সেক্তরগী প্রোজেকশিংশু প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ মনুংদা হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা মৈ ফংহল্লবা অম্বারি-অদিলাবাদ-পিমপালখুতি রেল লাইন লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। এন.ঐচ-৩৫৩বি অমসুং এন.ঐচ-১৬৩ ফাউদুনা তেলঙ্গানাগা মহারাস্ত্রাগা শম্নবা অমসুং তেলঙ্গানাগা ছতিসগরগা শম্নবা মরুওইবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
হায়দ্রবাদতা প্রধান মন্ত্রী
হায়দ্রবাদতা সিবিল এভিএসন রিছার্স ওর্গনাইজেসন(কারো) লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসি সিবিল এভিএসন সেক্তরদা রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্ত(আর অমসুং দি)গী থবকশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং ফগৎহন্নবা এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা হায়দ্রবাদকী বেগুমপেত এয়রপোর্ততা লিংখৎপনি। মসিনা লৈবাক অসিনা পুথোকচবা অমসুং অনৌবা পাম্বৈশিংগী পীদুনা ইন-হাওস অমসুং অপুনবা রিছার্সকী খুৎথাংদা এভিএসনগী লমদা থবক তৌরিবশিংদা মালেমগী রিছার্সকী মফম অমা পীনবা পান্দম থম্লি। লুপা করোর ৩৫০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা অনৌবা খুদোংচাবা অসিদা ফাইব-স্তার-গ্রিহ রেতিং অমসুং ইনর্জি কঞ্জর্বেসন বিল্দিং কোদ(ই সি বি সি)গী কাংলোনশিং ঙাক্লে।
তুংগী রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তগী থবকশিং শৌগৎনবা কারো অসি অপুনবা লেবোরেতোরি অমা ওইনা শীজিন্নগনি। মসি ওপরেসন এনালাইসিস অমসুং পর্ফোমেন্স ওন্নবা দেতা এনালাইতিক্সকী লমদা শীজিন্নগনি। কারোদা পাংথোক্কদবা মরুওইবা আর অমসুং দিগী থবকশিংগী মনুংদা: এয়রস্পেস অমসুং এয়রপোর্ত অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা, কেপাসিতি অমসুং থবক তৌবা হেনগৎহন্নবা থৌরমশিং, অচৌবা এয়রস্পেসকী শিংনবশিং, মরুওইবা এয়রপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খুদোংচাদবশিং য়েংশিনবা, তুংদা এয়রস্পেস অমসুং এয়রপোর্তকী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা মশক খঙদোক্লবা হিরমশিংদা তেক্নোলোজিশিং অমসুং পোৎথোকশিং পুথোকপা য়াওরি।
সঙ্গারেদ্দিদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী সঙ্গারেদ্দিদা লুপা করোর ৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। সঙ্গারেদ্দিদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লম্বী, রেল, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসগুম্বা মরুওইবা সেক্তরশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অহুম শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদৌরিবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনিগী মনুংদা এন.ঐচ-১৬১গী কান্দি-রামসানপাল্লে সেক্সন(কিমি৪০) লেন মরি ওইহনবা য়াওরি। প্রোজেক অসি ইন্দোর-হায়দ্রবাদ ইকোনোমিক কোরিদোরগী শরুক অমনি অমসুং মসিনা তেলঙ্গানা,মহারাস্ত্রা অমসুং মধ্য প্রদেসকী মরক্তা পেসেঞ্জর অমসুং পোৎ-চৈ অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন অমসুং পুথোক-পুশিন তৌবা য়াহনগনি। সেক্সন অসিনা হায়দ্রবাদ অমসুং নানদেদগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চঙবা মতম পুং ৩ দা হন্থহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা এন.ঐচ-১৬৭গী মিরয়ালাগুরা-কোদাদ সেক্সন(কিমি ৪৭) পেপ সোলজরগা লোয়ননা ফগৎহল্লবা লম্বী শঙ্গাগনি। লম্বী-থোং ফগৎহনবা অসিনা লমদম অসিদা তুরিজম, শেন-থুম তানবগী থবকশিং অমসুং উদোগশিং চাউখৎহনগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা এন.ঐচ-৬৫কী পুনে-হায়দ্রবাদ সেক্সন(কিমি ২৯) লেন তরুক ওইহন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসিনা তেলঙ্গানাগী মরুওইবা উদোগকী মফমশিং হায়বদি পাতানচেরু ময়াগী পাসামাইলারাম ইন্দস্ত্রিএল এরিয়াগুম্ব মফমশিংগী লম্বী-থোং ফগৎহনগনি।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা স্তেসন বিল্দিং তরুক্কা লোয়ননা সানাথনগর-মাউলা অলি রেল লাইন দবল ওইহনবা অমসুং মৈ ফংহনবা শঙ্গাগনি। কিমি ২২গী রুতকী প্রোজেক অসি ওতোমেতিক শিঙ্গনেলগী থবক হৌরে অমসুং এম.এম.তি.এস(মল্তি মোদাল ত্রান্সপোর্ত সর্বিস) ফেজ-২ প্রোজেক্কী শরুক অমা ওইনা লোইশিনবনি। মসিগী শরুক অমা ওইনা, ফেরোজগুদা, সুচিত্রা সেন্তর, ভুদেবী নগর, অম্মুগুদা, নেরেদমেত অমসুং মাউলা অলি হাওসিং বোর্দ স্তেসনশিংদা অনৌবা স্তেসন বিল্দিংশিং শেমগৎলে। দবল ওইহনবা অমসুং মৈ ফংহনবা অসিনা সেক্সন অসিদা অহানবা ওইনা পেসেঞ্জর ত্রেনশিং চেনবা হৌনবা লম্বী য়াৎলে। মসিনা য়াম্না চিনবা সেক্সনশিংদা পোৎলুম হন্থহন্দুনা লমদম অসিদা ত্রেনশিং মতম চানা অমসুং খোঙজেল য়াংনা চেনবদা মতেং পাংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঘাতকেসার-লিঙ্গামপাল্লি ভাইয়া মাউলা অলি-সনাথনগরদগী এম.এম.তি.এস ত্রেন সর্বিস লমথাগনি। মীয়াম্না পাম্নরবা ত্রেন সর্বিস অসি অহানবা ওইনা হায়দ্রবাদ-সিকন্দরবাদ ত্বিন সিতিগী অনৌবা শরুকশিংদা য়ৌহল্লগনি। মসিনা সহরগী নোংপোক থংবা শরুক হায়বদি চেরালপাল্লি, মাউলা অলিগা সহরগী নোংচুপ থংবা শরুক্কা শম্নহল্লে। ত্বিন সিতিগী নোংপোক থংবা শরুক্কা নোংচুপ থংবা শরুক্কা শম্নবা অসিনা চৎথোক-চৎশিন তৌরিবা মীওইশিংদা য়াম্না কান্নবা পীরগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ান ওইল পারাদিপ-হায়দ্রবাদ প্রদক পাইপলাইন শঙ্গাগনি। ৪.৫ এম.এম.তি.পি.এগী কেপাসিতি লৈবা কিমি ১২১২ শাংবা প্রদক পাইপলাইন অসিনা ওরিসা(কিমি ৩২৯), অন্ধ্র প্রদেস(কিমি ৭২৩) অমসুং তেলঙ্গানা(কিমি ১৬০) ফাউদুনা চৎলি। পাইপলাইন অসিনা পারাদিপ রিফাইনরিদগী বিশাখাপত্নম, অতচুতাপুরম অমসুং বিজয়াৱারা(অন্ধ্র প্রদেস) অমসুং হায়দ্রবাদ ময়াগী মালকাপুর(তেলঙ্গানা)দা লৈবা দেলিভরি স্তেসনশিং ফাওবা অশোই-অঙাম য়াওদনা অমসুং শেন য়াম্না চঙহন্দনা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিন তৌগনি।
কালাক্কামদা প্রধান মন্ত্রী
ভারতকী নিউক্লিয়ার পৱার প্রোগ্রামগী পুৱারি ওইরবা খুমাঙচাউশিনবা অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুগী কালপাক্কামদা ভারতনা শাবা এম.দব্লি.ই ৫০০গী প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তর(পি এফ বি আর) কোর লোদ্দিংগী থবক হৌবা য়েংগনি। মসিগী প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তর(পি এফ বি আর) অসি ভাবিনি(ভারতীয় নাভিকিয়া বিদয়ুত নিগম লিমিতেদ)না শেমগৎপনি।
রিয়েক্তর কোরদা কন্ত্রোল সবএশেমব্লিশিং, ব্লানকেত সবএশেমব্লিশিং অমসুং ফুয়েল সবএশেমব্লিশিং য়াওরি। কোর লোদ্দিংগী থবকশিংদা রিয়েক্তর কন্ত্রোল সবএশেমব্লিশিংগী লোদ্দিং, তুংদা ব্লানকেত সবএশেমব্লিশিং অমসুং ফুয়েল সবএশেমব্লিশিংনা মৈ পুথোক্কনি।
ক্লোজ ফুয়েল সাইকল অমগা লোয়ননা ভারতনা তাঙ্কক অহুমগী নিউক্লিয়ার প্রোগ্রাম অমা পায়খৎলি। প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরদা, নিউক্লিয়ার প্রোগ্রামগী অনিশুবা তাঙ্কক ওইনা, অহানবা তাঙ্কক্তা শীজিন্নখিবা ফুয়েল অদু অমুক প্রোসেস তৌগনি অমসুং প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরদা ফুয়েল ওইনা শীজিন্নগনি। মসিগী সোদিয়ম্না ইংথহনবা প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তর অসিগী তোপ-তোপ্পা শক্তম অমা ওইনা মসিনা শীজিন্নখিবদগী হেন্না ফুয়েল পুথোকপা ঙম্মী, মসিনা তুংগী ফাস্তর রিয়েক্তরশিংগী ফুয়েল ওক্নবা পীবদা মতেং পাংগনি।
রিয়েক্তরদগী নিউক্লিয়ারগী অমোৎপা খজিক্তং পুথোক্তুনা অমসুং অৱাংবা থাক্কী অশোই-অঙাম থোক্তনবা থবকশিং য়াওনা, প্রোতোতাইপ ফাস্ত ব্রিদর রিয়েক্তরশিংনা অশোই-অঙাম থোক্তবা, মতিক চাবা অমসুং মৈখু থাংদবা ইনর্জি ফংহনগনি অমসুং নেত জিরোগী পান্দম ফংবদা মতেং পাংগনি। মসি নিউক্লিয়ার প্রোগ্রামগী অহুমশুবা তাঙ্কক্তা ভারতনা থোরিয়ম শীজিন্নবগী মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। থবক হেক হৌখিবগা, ভারত রুসিয়াগী মতুংদা ললোন-ইতিক্কী ওইনা ফাস্ত রিয়েক্তর মথৌ পাংথোকপা অনিশুবা লৈবাক ভারতনা ওইরগনি।
চান্দিখোলেদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৯,৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিং অদু থাউ অমসুং গ্যাস, রেলৱেজ, লম্বী, ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এতোমিক ইনর্জিগা মরী লৈনবা হিরমশিংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পারাদিপ রিফাইনরিদা ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ মোনো ইথাইলিন গ্লাইগোল প্রোজেক শঙ্গাগনি অমসুং মসিনা ভারতনা মপান্দগী পুশিল্লকপা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। মহাক্না ওরিসাগী পারাদিপতগী নোংচুপ বেঙ্গলগী হালদিয়া ফাওবা কিমি ৩৪৪ শাংবা পাইপলাইন অমা শঙ্গাগনি। ভারতকী নোংপোক থংবা সমুদ্র মপান্দা মপান্দগী পুশিল্লকপগী মচাক-মথুমশিং ফগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা পারাদিপতা ০.৬ এম.এম.পি.তি.এ এল.পি.জি ইমপোর্ত ফেসিলিতিশু শঙ্গাগনি।
লমদম অসিগী লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা এন.ঐচ-৪৯গী সিঙ্গারা-বিঞ্জাবাহাল সেক্সন লেন মরি ওনখৎপা; এন.ঐচ-৪৯গী বিঞ্জাবাহাল-তিলৈবানি সেক্সন লেন মরি ওইহনবা; এন.ঐচ-১৮গী বালাসোর-ঝারপোরখারিয়া সেক্সন লেন মরি ওইহনবা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মহাক্না চান্দিখোলেদা চান্দিখোলে-পারাদিপ সেক্সন লেন নিপাল ওইহন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
রেলৱে নেতৱার্ক পাকথোক-চাউথোকহনবা অসি রেল কন্নেক্তিবিতি শাংদোকপা অমসুং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎপদা মীৎয়েং চঙগনি। মসিনা হৌজিক লৈরিবা ত্রাফিক্কী কেপাসিতি হেনগৎহনবতা নত্তনা কিওনঝার জিলাদগী আইরন অমসুং মেগানিজ ওর খ্বাইদগী নকপা হিথাংফমশিং অমসুং স্তিল প্লান্তশিং ফাওবা পুবদা খুদোংচাহনগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুম চাউখৎহনবদা মতেং পাংগনি। লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী ললোন-ইতিক চাউখৎহন্নবা কালিঙ্গা নগরদা কোনকোর কন্তেন্নর দিপো শঙ্গাবা অসিনা পান্দম থম্লি। নারলাদা ইলেক্ত্রিক লোকো পেরিওদিকেল ওভরহোল্লিং ৱার্কশোপ, কান্তবাঞ্জিদা ৱাগোন পেরিওদিকেল ওভরহোল্লিং ৱার্কশোপ অমসুং বাঘুৱাপালদা মেন্তেনেন্স ফেসিলিতি ফগৎহন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেকশিংগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ত্রেন সর্বিসশিং লমথাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা আইরেল(আই) লিমিতেদকী ওরিসা সেন্দস কমপ্লেক্সতা ৫ এম.এল.দিগী সমুদ্রগী ঈশিংদগী থুম লৌথোক্নবা প্লান্ত শঙ্গাগনি। প্লান্ত অসি ভাভা এতোমিক রিছার্স সেন্তরনা পুথোকপা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নদুনা শেমগৎপনি।
কোলকাতাদা প্রধান মন্ত্রী
সহরদা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইবা হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবশিংদা মীৎয়েং থমদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতা মেত্রোগী হাওরা মাইদান-এসপ্লানেদ মেত্রো সেক্সন, কবি সুভাস-হেমন্তা মুখোপাধ্যয় মেত্রো সেক্সন, তারাতালা-মাজেরহাত মেত্রো সেক্সন(জোকা-এসপ্লানেদ লাইনগী শরুক); রুবি হোল ক্লিনিক-রামাৱাদি স্ত্রেৎচ ফাওবগী পুনে মেত্রো; এস.এন জঙ্কসন মেত্রো স্তেসন্দগী ত্রিপুনিতুরা মেত্রো স্তেসন ফাওবগী কোচি মেত্রো রেল ফেজ-১ এক্সতেন্সন প্রোজেক(ফেজ-১বি); অগ্রা মেত্রোগী তাজ ইস্ত গেত্তগী মনাকামেশ্বর ফাওবা; দিল্লি-মেরুত আর.আর.তি.এস কোরিদোরগী দুহাই-মোদিনগর(নোর্থ) সেক্সন প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়রিবা সেক্সনশিং অসিদা ত্রেন সর্বিসশিং লমথাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা পিমপ্রি চিঞ্চৱার মেত্রো-নিগরি মরক্তা পুনে মেত্রো রেল প্রোজেক ফেজ-১ এক্সতেন্সনগী উরেপ-উয়ুং তমগনি।
হায়রিবা সেক্সনশিং অসিনা মী চিনবা হন্থনবদা মতেং পাংগনি অমসুং নুংঙাইনা চৎথোক-চৎশিন তৌনবগী খুদোংচাবা পীগনি। কোলকাতা মেত্রোগী হাওরা মাইদান-এসপ্লানেদ সেক্সন অসি ভারত্তা অচৌবা তুরেল মখাগী মনুংদা লৈবা অহানবা তন্নেলনি। হাওরা মেত্রো স্তেসন অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী লুবা মেত্রো স্তেসন্নি। মাজরহাত মেত্রো স্তেসন(শঙ্গাগদৌরিবা তারাতালা-মাজেরহাত মেত্রো সেক্সনদা লৈবা) অসি রেলৱে লাইনশিং, প্লেতফোর্মশিং অমসুং কেনেল শীনবা থুংবগী তোপ-তোপ্পা ইলাবেতেদ মেত্রো স্তেসন্নি। অগ্রা মেত্রো স্তেসন শঙ্গাগদৌরিবা অসিনা পুৱারিগা মরী লৈনবা লমকোয়ফমশিং ফাওবা চৎপদা খুদোংচাবা হেনগৎহল্লগনি। আর.আর.তি.এস সেক্সসন্না এন.সি.আরদা শেন-থুম তানবগী থবক হেনগৎহল্লগনি।
বেত্তিয়াদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী ৱেস্ত চম্পারন জিলাগী বেত্তিয়াদা লুপা করোর ৮,৭০০ রোমগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিং অদু রেল, লম্বী, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকা মরী লৈবা হিরমশিংনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কিমি ১০৯ শাংবা ইন্দিয়ান ওইলগী মুজাফফরপুর-মোতিহারি এল.পি.জি পাইপলাইন শঙ্গাগনি। মসিনা বিহার অমসুং য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক নেপালদা চাক থোংনবা গ্যাস ফংহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মোতিহারিদা ইন্দিয়ান ওইলগী এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত অমসুং স্তোরেজ তর্মিনেল লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। অনৌবা পাইপলাইন তর্মিনেল অসি নেপালদা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং থাদোক্নবা মরুওইবা সপ্লাই পোইন্ত অমা ওইনা থবক তৌগনি। মসিনা নোর্থ বিহারগী জিলা ৮ হায়বদি ইস্ত চম্পারন, ৱেস্ত চম্পারন, গোপালগঞ্জ, সিৱান, মুজফফরপুর, সিওহার, সিতামারহি অমসুং মধুবানিদা থবক তৌগনি। মোতিহারিগী অনৌবা বোত্তলিং প্লান্ত অসিনা মোতিহারি প্লান্তগা থবক তৌমিন্নরিবা ফিদিং মার্কেতশিংদা সপ্লাই চেন ফজনা মথৌ পাংথোকপদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদবা লম্বীগী প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐচ-২৮এগী পিপ্রাকোতি-মোতিহারি-রাজাউল সেক্সন পেপ সোলজরগা লোয়ননা লেন অনি ওনখৎপা; এন.ঐচ-১০৪গী সিওহার-সিতামারহি সেক্সন লেন অনি ওনখৎপা য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা গঙ্গা তুরেল মথক্তা পাতনাদা দিঘা-সোনেপুর-রেল-কম-রোদ ব্রিজগা খমব্রাংননা গঙ্গা তুরেল মথক্তা লেন তরুক্কী কেবল ব্রিজ; এন.ঐচ-১৯ বাইপাস বাকারপুর হাত-মনিকপুর সেক্সন লেন মরি ওনখৎপা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বাপুধাম মোতিহারি-পিপ্রাহান ফাওবগী রেল লাইন(কিমি ৬২) দবল ওইহনবা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং মহাক্না নরকাতিয়াগঞ্জ-গৌনাহা গেজ ওনখৎপা শঙ্গাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর কেন্ত-বালমিকি নগর রেল লাইন(কিমি৯৬) দবল ওনখৎপা অমসুং মৈ ফংহনবা অমসুং বেত্তিয়া রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎপা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নরকাতিয়াগঞ্জ-গৌনাহা অমসুং রাজাউল-জোগবানিগী মরক্তা অনৌবা ত্রেন সর্বিস অনি লমথাগনি।