Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of various development projects in Bulandshahr, Uttar Pradesh
25 JAN 2024 4:42PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Governor of Uttar Pradesh, Anandiben Patel ji, the esteemed Chief Minister of UP, Shri Yogi Adityanath Ji, Deputy Chief Minister Brajesh Pathak Ji, Union Minister Shri V.K. Singh Ji, State Bharatiya Janata Party President of Uttar Pradesh, Shri Bhupendra Chaudhary Ji, distinguished representatives, and my dear brothers and sisters of Bulandshahr!
The love and trust you have bestowed upon me are blessings beyond measure. Your overwhelming affection has deeply touched me. I noticed the presence of a considerable number of mothers and sisters, especially during this cooking time when they are the most occupied with work. It warms my heart to see them set aside their tasks to join us in such large numbers. My special greetings to all the women!
Having visited the sacred Ayodhya Dham on the 22nd to seek the blessings of Lord Shri Rama, I am now privileged to engage with the public here. Today, Western UP witnesses the inauguration of development projects exceeding Rs 19 thousand crore. These projects are related to rail lines, highways, petroleum pipelines, water and sewage facilities, medical colleges, and industrial cities. Additionally, initiatives for the cleanliness of Yamuna and Ram Ganga have been launched. Congratulations to all the residents (my family members) of Western Uttar Pradesh, including Bulandshahr, for these significant milestones.
Brothers and Sisters,
This region has gifted the nation a stalwart like Kalyan Singh Ji, who dedicated his life to the causes of Ram and the nation. Though he is no longer with us, his spirit must be rejoicing looking at the Ayodhya Dham. It is our good fortune that the country has realized Kalyan Singh Ji's dream, and that of many others. However, we must continue to work diligently to fulfil his vision of building a robust nation and achieving true social justice. Together, we can make strides towards this goal.
Friends,
In Ayodhya, I articulated in the presence of Ramlala that Pran Pratishtha has happened, now Rashtra Pratishtha (glory of the nation) is required. We must transition from Dev (God) to Desh (the country) and from Ram to Rashtra (the nation). Our objective is to transform Bharat into a developed nation by the year 2047. Accomplishing such a lofty goal demands concerted effort and the pooling of all available resources. The rapid development of Uttar Pradesh is indispensable for achieving this, requiring the mobilization of every resource from agriculture to knowledge, science, industry, and enterprise. Today's event marks another significant and pivotal step in this direction.
Friends,
For decades after independence, development in Bharat was concentrated in only a few regions, leaving a substantial part of the country deprived. Uttar Pradesh, with the largest population in the country, did not receive the attention it warranted. This oversight persisted due to a prolonged period where those in governance here behaved akin to monarchs. Keeping people in poverty and fostering societal divisions seemed to them the easiest route to gaining political power. Numerous generations in Uttar Pradesh bore the brunt of this approach, causing significant harm to the nation as a whole. If the largest state in the country remained weak, how could the nation become strong? I ask you, can a nation become powerful without strengthening Uttar Pradesh? Should Uttar Pradesh be strengthened first or not? As an MP from UP, I bear a special responsibility.
My family members,
Since the formation of the double-engine government in 2017, Uttar Pradesh has revitalized economic development while confronting longstanding challenges. Today's event is a testament to our unwavering commitment. Two major defence corridors are currently under construction in Bharat, with one of them situated in Western UP. The country is witnessing swift progress in the construction of national highways, many of which are concentrated in Western UP.
We are now establishing modern expressways to connect every corner of UP. Bharat's first Namo Bharat train project has started in Western UP. Several cities in UP are now linked with the convenience of metro rail services. UP is emerging as a central hub for the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors, signifying a monumental achievement for the centuries to come – a destiny written in your favour. The completion of the Jewar International Airport will bestow newfound strength upon this region.
Friends,
Due to the government's efforts, Western Uttar Pradesh has now emerged as a significant centre for employment generation. The central government is preparing to construct four new industrial smart cities in the country, aiming to establish cities that can compete with the world's premier manufacturing and investment destinations. One of these industrial smart cities has been developed in Greater Noida in Western Uttar Pradesh, and today, I am privileged to inaugurate this crucial township. Every essential facility required for daily life, trade, and business has been meticulously developed here. This city is now open for investors from across the globe, benefiting small and cottage industries in Uttar Pradesh, particularly in Western UP. Our farming families and agricultural labourers will also reap substantial benefits from this development. New possibilities will be created for agro-based industries here.
Friends,
You are well aware that previously, due to inadequate connectivity, farmers faced challenges in getting their produce to the market on time. So, farmers incurred higher transportation costs. Sugarcane farmers, in particular, faced significant difficulties and you know that best. Exporting agricultural produce abroad was also a daunting task. Being far from the sea, UP had to transport gas and other petroleum products for industries via trucks. The resolution to these challenges lies in the establishment of new airports and dedicated freight corridors. Now, goods manufactured in UP and the fruits and vegetables of UP farmers will be able to reach foreign markets more efficiently.
My family members,
The double-engine government aims to simplify the lives of the poor and farmers. I congratulate Yogi Ji's government for increasing the price of sugarcane for the new crushing season. Previously, all farmers, including sugarcane, wheat, and paddy farmers, had to endure long waits to receive payment for their produce. However, our government is addressing this issue by ensuring that the money from selling produce in the market is directly deposited into the farmer's bank account. The Double Engine government is consistently working to alleviate the challenges faced by sugarcane farmers. To boost income for sugarcane farmers, our government is focusing on ethanol production, resulting in farmers receiving substantial additional revenue amounting to thousands of crores.
Friends,
The welfare of farmers remains the topmost priority for our government. Presently, the government is establishing a comprehensive security net around every farming family. Over the past years, our government has invested lakhs of crores of rupees to ensure farmers continue to have access to affordable fertilizers. Today, a bag of urea, which costs up to Rs 3,000 in the world market, is made available to Indian farmers for less than Rs 300. Let that sink in – this urea, priced at up to Rs 3,000 globally, is supplied to Indian farmers by the government for less than Rs 300. Furthermore, the nation has taken a significant stride by introducing Nano Urea, where one bottle possesses the efficacy of an entire bag of fertilizer. This not only reduces farmers' expenses but also promotes savings. Additionally, the government has disbursed Rs 3 lakh crore through the PM Kisan Samman Nidhi to the accounts of crores of farmers.
My family members,
The contribution of our farmers in building agriculture and agro-based economy has always been unprecedented. Our government is consistently broadening the scope of cooperation. Be it PACS, Cooperative Society, Farmer Product Association or FPO, these institutions are being taken to every village. These institutions are transforming small farmers into a formidable market force, actively participating in various aspects like purchasing and selling, obtaining loans, engaging in the food processing industry, and exporting. These cooperative institutions are proving to be an excellent means of empowering even the smallest farmers. Addressing the issue of inadequate storage facilities, our government has initiated the world's largest scheme to build storage facilities, creating a network of cold storage units across the country.
Friends,
Our endeavour is to integrate farming with modern technology, and in this pursuit, we recognize the immense potential of women in villages. The Central Government has launched the 'NAMO Drone Didi' Scheme, wherein women self-help groups are trained as drone pilots and provided with drones. In the future, these NAMO Drone Didis are poised to become a formidable force in the rural economy and farming sector.
Friends,
No government has undertaken as much work for the welfare of farmers before as ours has done. In the last 10 years, our small farmers have directly benefited from every public welfare scheme. Crores of pucca houses have been constructed, with small farmers and farm labourers being the primary beneficiaries. For the first time, toilets have been built in crores of houses in the villages and tap water has reached crores of houses in the villages. Mothers and sisters from farming families have reaped the maximum benefits. Furthermore, farmers and farm labourers now have access to pension facilities for the first time.
The PM Fasal Bima Scheme has proven instrumental in assisting farmers during challenging times. More than Rs 1.5 lakh crore has been given to farmers during crop failure. Whether it's free ration or free healthcare, the primary beneficiaries are the families and labourers in rural farming communities. Our commitment is to ensure that no eligible beneficiary is excluded from government schemes, and for this purpose, Modi's 'vehicle of guarantee' is reaching every village, connecting lakhs of people even in Uttar Pradesh.
Brothers & Sisters,
Modi's assurance pledges that every citizen in the country will promptly receive the benefits entitled to them under government schemes. Presently, the nation regards Modi's guarantee as a commitment fulfilled, as our government follows through on its promises. We are currently exerting maximum effort to ensure that the benefits of government schemes reach every eligible recipient. This is why Modi is providing a guarantee of saturation, ensuring a 100 percent commitment. When the government achieves full coverage of beneficiaries, there is no room for discrimination or corruption. This embodies true secularism and genuine social justice. Whatever the section of society, the needs of all the needy are alike. Whatever society a farmer belongs to, his needs and dreams are the same. Irrespective of which society women belong to, their needs and dreams are the same. Whatever society the youth belong to, their dreams and challenges are the same. That's why Modi wants to reach every needy quickly without any discrimination.
Post-independence, empty slogans of 'Garibi Hatao' (eradicate poverty) were raised for a long time. False claims were made in the name of social justice. But the poor of the country are a witness to the fact that only a certain group of families prospered and these families also flourished in the political arena. The common poor, Dalits, and backward communities lived in fear of crime and riots. However, the situation in the country is transforming. Modi is sincerely engaged in your service. In the ten years of our government's rule, a staggering 25 crore people have been lifted out of poverty, a monumental achievement. Those remaining are optimistic that they too will soon come out of poverty.
Friends,
To me, you are family, and your aspirations are my commitments. Therefore, when ordinary families across the country, like yours, become empowered, it becomes an asset for Modi. The ongoing campaign to empower everyone, including the rural poor, youth, women, and farmers, will persist.
Today, I noticed some journalists were saying that Modi would blow the bugle of Lok Sabha elections from Bulandshahr today. However, Modi focuses on blowing the bugle of development; working for the welfare of the poor. There is no necessity for Modi to sound the election bugle, nor will there be in the future. For Modi, the people themselves sound that bugle. When the people do so, Modi dedicates his time to serving them, prioritizing their needs with a spirit of service.
Congratulations to all of you once again for these development projects. Say aloud with me -
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ବୁଲନ୍ଦସହରରେ ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନ ମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
25 JAN 2024 4:42PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ରାଜ୍ୟପାଳ ଆନନ୍ଦୀବେନ ପଟେଲ, ଏଠିକାର ଲୋକପ୍ରିୟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ଜୀ, ଉପମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ରିଜେଶ ପାଠକ ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭିକେ ସିଂଜୀ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଭାରତୀୟ ଜନତା ପାର୍ଟିର ଅଧକ୍ଷ ସଭାପତି ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଚୌଧୁରୀ ଜୀ, ଅନ୍ୟ ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ଏବଂ ବୁଲନ୍ଦସହରର ମୋର ପ୍ରିୟ ଭାଇ ଭଉଣୀମାନେ।
ଆପଣଙ୍କର ଭଲପାଇବା ଓ ଏହି ବିଶ୍ୱାସ, ଜୀବନରେ ଏହାଠାରୁ ବଡ଼ ସୌଭାଗ୍ୟ ଆଉ କ'ଣ ହୋଇପାରେ । ଆପଣଙ୍କ ଭଲପାଇବା ପାଇଁ ମୁଁ ଅଭିଭୂତ । ଏବଂ ମୁଁ ଏଠାରେ ଦେଖୁଥିଲି ଯେ ଏତେ ସଂଖ୍ୟକ ମା' ଭଉଣୀ ଅଛନ୍ତି, ଏବଂ ଆମ ପରିବାରର ମା\' ଏବଂ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ସବୁଠାରୁ ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ସମୟ ହୋଇଥାଏଜ୍ଝ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା ରୋଷେଇ ସମୟ, କିନ୍ତୁ ଆମକୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେବା ପାଇଁ ଏତେ ସବୁ କାମ ସଂଖ୍ୟାରେ ଏଠାକୁ ଆସିଥିବା ସମସ୍ତ ମା\' ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ମୋର ବିଶେଷ ନମସ୍କାର ।
୨୨ ତାରିଖରେ ଭଗବାନ ଶ୍ରୀରାମଙ୍କୁ ଅଯୋଧ୍ୟା ଧାମରେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ମୁଁ ଏଠାକାର ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଦେଖିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ପାଇଛି । ଆଜି ପଶ୍ଚିମ ୟୁପିରେ ମଧ୍ୟ ବିକାଶ ପାଇଁ ୧୯ ହଜାର କୋଟିଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପ ମିଳିଛି । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ରେଳ ଲାଇନ, ରାଜପଥ, ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ପାଇପଲାଇନ, ଜଳ, ନର୍ଦ୍ଦମା, ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ସହର ସହିତ ସଂଯୁକ୍ତ । ଆଜି ଯମୁନା ଓ ରାମ ଗଙ୍ଗାର ସ୍ୱଚ୍ଛତା ସହ ଜଡିତ ପ୍ରକଳ୍ପର ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିପାଇଁ ମୁଁ ବୁଲନ୍ଦସହର ଏବଂ ପଶ୍ଚିମ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ମୋର ସମସ୍ତ ପରିବାର ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଉଭୟ ରାମ ଓ ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ନିଜ ଜୀବନକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିବା କଲ୍ୟାଣ ସିଂହଜୀଙ୍କ ଭଳି ଏକ ପୁତ୍ର ଦେଶକୁ ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ହେଉଥିବେ। ଆଜି ସେ ଯେଉଁଠି ଅଛନ୍ତି, ଅଯୋଧ୍ୟା ଧାମ ଦେଖି ସେ ନିଶ୍ଚୟ ବହୁତ ଖୁସି ହେବେ। ଏହା ଆମର ସୌଭାଗ୍ୟ ଯେ ଦେଶ କଲ୍ୟାଣ ସିଂହ ଜୀ ଏବଂ ତାଙ୍କ ପରି ଅନେକଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିଛି । ତଥାପି ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଠନ, ପ୍ରକୃତ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟର ତାଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସାକାର କରିବା ପାଇଁ ଆମକୁ ଆମର ବେଗ ବଢ଼ାଇବାକୁ ପଡ଼ିବ ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ଆମକୁ ମିଳିମିଶି କାମ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ।
ସାଥୀମାନେ
ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ମୁଁ ରାମଲଲାଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ କହିଥିଲି ଯେ ଜୀବନର ପବିତ୍ରତା କାର‌୍ୟ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି, ଏବେ ଦେଶର ସମ୍ମାନକୁ ନୂଆ ଶିଖରକୁ ନେବାର ସମୟ ଆସିଛି। ଆମକୁ ଭଗବାନଙ୍କଠାରୁ ଦେଶକୁ ଏବଂ ରାମରୁ ଦେଶର ମାର୍ଗକୁ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିବାକୁ ପଡିବ । ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଭାରତକୁ ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ର ରେ ପରିଣତ କରିବା ହେଉଛି ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ । ଆଉ ଲକ୍ଷ୍ୟ ବଡ଼ ହେଲେ ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତ ଉପାୟ କୁ ଏକାଠି କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ, ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମିଳିମିଶି ପ୍ରୟାସ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ୟୁପିର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ବିନା ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ମଧ୍ୟ ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ । ଏଥିପାଇଁ ଆମକୁ ଚାଷ ଜମିଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଜ୍ଞାନ, ବିଜ୍ଞାନ, ଶିଳ୍ପ ଓ ଉଦ୍ୟୋଗ ପର‌୍ୟ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତ ଶକ୍ତିକୁ ଜାଗ୍ରତ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ଆଜିର ଏହି ଆୟୋଜନ ଏ ଦିଗରେ ଆଉ ଏକ ବଡ଼ ପଦକ୍ଷେପ ଅଟେ । ଏହା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ।
ସାଥୀମାନେ
ସ୍ୱାଧୀନତା ପରବର୍ତ୍ତୀ ଦଶନ୍ଧିରେ ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ବିକାଶ କେବଳ ଅଳ୍ପ କିଛି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସୀମିତ ରହିଥିଲା। ଦେଶର ଏକ ବଡ଼ ଭାଗ ବିକାଶରୁ ସୀମିତ ରଖାଯାଇଥିଲା । ଏଥିରେ ମଧ୍ୟ ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଜନସଂଖ୍ୟା ଥିବା ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶକୁ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇନଥିଲା। କାରଣ ଯେଉଁମାନେ ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି ଏଠାରେ ସରକାର ଚଳାଇଥିଲେ ସେମାନେ ଶାସକଙ୍କ ଭଳି ଆଚରଣ କରିଥିଲେ। ଲୋକଙ୍କୁ ବଞ୍ଚିତ ରଖିବା, ସମାଜକୁ ବିଭାଜିତ କରିବାର ଉପାୟ ସେମାନଙ୍କୁ କ୍ଷମତା ପାଇବାର ସବୁଠାରୁ ସହଜ ମାଧ୍ୟମ ମନେ ହେଉଥିଲା। ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶର ଅନେକ ପିଢ଼ିକୁ ଏହାର ମୂଲ୍ୟ ଦେବାକୁ ପଡିବ, କିନ୍ତୁ ଏହା ସହିତ ଦେଶକୁ ବିପୁଳ କ୍ଷତି ମଧ୍ୟ ସହିବାକୁ ପଡିଛି । ଯେତେବେଳେ ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ରାଜ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଦେଶ କିପରି ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହୋଇପାରିଲଥାନ୍ତା ? ଆପଣ ମୋତେ କୁହନ୍ତୁ, ଦେଶ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହୋଇପାରିବ କି? ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶକୁ ପ୍ରଥମେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ କି ନାହିଁ? ଏବଂ ମୁଁ ୟୁପିର ଜଣେ ସାଂସଦ ଅଟେ ଏବଂ ମୋର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଦାୟିତ୍ୱ ରହିଛି ।
ମୋ ପରିବାରଗଣ,
୨୦୧୭ରେ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ଗଠନ ହେବା ପରଠାରୁ ୟୁପି ପୁରୁଣା ଆହ୍ୱାନର ମୁକାବିଲା କରିଛି ଏବଂ ଅର୍ଥନୈତିକ ବିକାଶକୁ ଏକ ନୂତନ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେଇଛି । ଆଜିର କାର‌୍ୟ୍ୟକ୍ରମ ଆମ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ପ୍ରମାଣ। ଆଜି ଭାରତରେ ଦୁଇଟି ବଡ଼ ପ୍ରତିରକ୍ଷା କରିଡର ଉପରେ କାମ ଚାଲିଛି, ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ୟୁପିରେ, ପଶ୍ଚିମ ୟୁପିରେ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି । ଆଜି ଭାରତରେ ଜାତୀୟ ରାଜପଥର ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ହେଉଛି, ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ ପଶ୍ଚିମ ୟୁପିରେ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି ।
ଆଜି ଆମେ ୟୁପିର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅଂଶକୁ ଆଧୁନିକ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରୁଛୁ । ଭାରତର ପ୍ରଥମ ନମୋ ଭାରତ ଟ୍ରେନ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ପଶ୍ଚିମ ୟୁପିରେ ହିଁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। ୟୁପିର ଅନେକ ସହର ମେଟ୍ରୋ ସୁବିଧା ସହିତ ସଂଯୋଗ ହେଉଛି । ୟୁପି ମଧ୍ୟ ପୂର୍ବ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମ ଡେଡିକେଟେଡ୍ ଫ୍ରେଟ୍ କରିଡରର ଏକ ହବ୍ ପାଲଟିଛି ଏବଂ ସାଥିମାନେ , ଏହା ଏକ ବଡ଼ କଥା, ସାଥିମାନେ, ଏହାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଆଗାମୀ ଶତାବ୍ଦୀ ପାଇଁ ରହିବ, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଭାଗ୍ୟରେ ଆସିଛି । ଯେତେବେଳେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦର ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବା ପରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ନୂଆ ଶକ୍ତି, ନୂଆ ବିମାନ ମିଳିବାକୁ ଯାଉଛି।
ସାଥୀମାନେ
ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଯୋଗୁଁ ଆଜି ପଶ୍ଚିମ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ରୋଜଗାରର ଏକ ପ୍ରମୁଖ କେନ୍ଦ୍ର ପାଲଟିଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଦେଶରେ ୪ଟି ନୂଆ ଶିଳ୍ପ ସ୍ମାର୍ଟ ସିଟି ନିର୍ମାଣ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଅଛନ୍ତି। ନୂଆ ସହର ଯାହା ବିଶ୍ୱର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ନିବେଶ ଗନ୍ତବ୍ୟ ସ୍ଥଳ ସହିତ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱିତା କରିପାରିବ ଜ୍ଝ ପଶ୍ଚିମ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ଗ୍ରେଟର ନୋଏଡାରେ ଏକ ଶିଳ୍ପ ସ୍ମାର୍ଟ ସିଟି ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି । ଏବଂ ଆଜି ମୁଁ ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଟାଉନସିପ୍ କୁ ଉଦଘାଟନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛି । ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନ, ବାଣିଜ୍ୟ-ବ୍ୟବସାୟ-ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ହେଉଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ମୌଳିକ ସୁବିଧା ଏଠାରେ ବିକଶିତ ହୋଇଛି। ଏବେ ଏହି ସହର ସାରା ବିଶ୍ୱର ନିବେଶକଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ । ଏହା ଦ୍ୱାରା ୟୁପି, ବିଶେଷ କରି ପଶ୍ଚିମ ୟୁପିର ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷୁଦ୍ର, କ୍ଷୁଦ୍ର ଓ କୁଟୀର ଶିଳ୍ପ ଉପକୃତ ହେବ। ଏହାର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ହିତାଧିକାରୀ ହେବେ ଆମର କୃଷକ ପରିବାର, ଆମର କୃଷି ଶ୍ରମିକ । ଏଠାରେ କୃଷି ଭିତ୍ତିକ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ନୂଆ ସମ୍ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି ହେବ।
ସାଥୀମାନେ
ଆପଣ ଏହା ମଧ୍ୟ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ପୂର୍ବରୁ ଦୁର୍ବଳ ଯୋଗାଯୋଗ ଯୋଗୁଁ ଚାଷୀଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟ ଠିକ୍ ସମୟରେ ବଜାରରେ ପହଞ୍ଚି ପାରୁ ନଥିଲା । କୃଷକମାନଙ୍କୁ ଅଧିକ ମାଲ ପରିବହନ ମଧ୍ୟ ଦେବାକୁ ପଡ଼ୁଥିଲା । ଆଖୁ ଚାଷୀମାନେ କେତେ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିଲେ ତାହା ଆପଣଙ୍କଠାରୁ ଭଲ କିଏ ଜାଣେ? ଯଦି କୃଷକଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟ କୁ ବିଦେଶକୁ ରପ୍ତାନି କରିବାକୁ ପଡୁଥିଲା, ତେବେ ତାହା ମଧ୍ୟ କଷ୍ଟକର ଥିଲା । ୟୁପି ସମୁଦ୍ରଠାରୁ ବହୁ ଦୂରରେ ଥିବାରୁ ଶିଳ୍ପ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଗ୍ୟାସ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଉତ୍ପାଦକୁ ମଧ୍ୟ ଟ୍ରକରେ ଆଣିବାକୁ ପଡ଼ିଥିଲା। ଏହି ସବୁ ଆହ୍ୱାନର ସମାଧାନ ନୂତନ ବିମାନବନ୍ଦର ଏବଂ ନୂତନ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମାଲ ପରିବହନ କରିଡରରେ ରହିଛି । ଏବେ ୟୁପିରେ ନିର୍ମିତ ସାମଗ୍ରୀ, ୟୁପିର କୃଷକଙ୍କ ଫଳ ଓ ପନିପରିବା ବିଦେଶୀ ବଜାରରେ ସହଜରେ ପହଞ୍ଚିପାରିବ।
ମୋ ପରିବାରଗଣ,
ଗରିବ ଓ କୃଷକଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସହଜ କରିବା ପାଇଁ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି । ମୁଁ ଯୋଗୀଙ୍କ ସରକାରଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇବାକୁ ଚାହେଁ ଯେ, ସେମାନେ ନୂଆ କ୍ରସିଂ ଋତୁ ପାଇଁ ଆଖୁର ମୂଲ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିଛନ୍ତି । ଆଖୁ ଚାଷୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଗହମ ଓ ଧାନ ଚାଷୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ସମସ୍ତ ଚାଷୀଙ୍କୁ ନିଜ ଉତ୍ପାଦିତ ସାମଗ୍ରୀ ପାଇଁ ଟଙ୍କା ପାଇବାକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଅପେକ୍ଷା କରିବାକୁ ପଡୁଥିଲା। କିନ୍ତୁ ଆମ ସରକାର ଚାଷୀଙ୍କୁ ଏହି ପରିସ୍ଥିତିରୁ ବାହାର କରୁଛନ୍ତି। ବଜାରରେ ଶସ୍ୟ ବିକ୍ରି କରିବା ପରେ ଚାଷୀଙ୍କ ଟଙ୍କା ସିଧାସଳଖ ଚାଷୀଙ୍କ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ଯିବ ବୋଲି ସରକାର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି। ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ମଧ୍ୟ ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କ ସମସ୍ୟା କୁ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ଲଗାତାର ଚେଷ୍ଟା କରୁଛନ୍ତି । ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କ ପକେଟକୁ ଯେପରି ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ପହଂଚିବ ସେଥିପାଇଁ ଇଥାନଲ ତିଆରି ଉପରେ ଆମ ସରକାର ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛନ୍ତି । ଫଳରେ ଚାଷୀଙ୍କୁ ହଜାର ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅତିରିକ୍ତ ଟଙ୍କା ମିଳିଛି।
ସାଥୀମାନେ
କୃଷକଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଆମ ସରକାରଙ୍କ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକତା । ଆଜି ସରକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୃଷକ ପରିବାରକୁ ନେଇ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସୁରକ୍ଷାର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରୁଛନ୍ତି। କୃଷକମାନେ ଯେପରି ଶସ୍ତା ରେ ସାର ପାଇବେ ସେଥିପାଇଁ ଆମ ସରକାର ଗତ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଖର୍ଚ୍ଚ କରିଛନ୍ତି। ଆଜି ବିଶ୍ୱରେ ୟୁରିଆର ମୂଲ୍ୟ ୩ ହଜାର ଟଙ୍କା ପର‌୍ୟ୍ୟନ୍ତ ଥିବା ବେଳେ ଭାରତର କୃଷକମାନେ ୩୦୦ ଟଙ୍କାରୁ କମ୍ ପାଉଛନ୍ତି । ଆପଣମାନେ ଠିକ୍ ଭାବରେ ଶୁଣୁଛନ୍ତି କି, ଏହି ୟୁରିଆ ବ୍ୟାଗ୍ ବିଶ୍ୱରେ ତିନି ହଜାର ଟଙ୍କା ପର‌୍ୟ୍ୟନ୍ତ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ବେଳେ ଭାରତ ସରକାର ଆପଣଙ୍କୁ ସେହି ବ୍ୟାଗ୍ ୩୦୦ ଟଙ୍କାରୁ କମ୍ ମୂଲ୍ୟରେ ଦେଇଥାନ୍ତି । ଏବେ ଦେଶ ଆଉ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାମ କରିଛି, ନାନୋ ୟୁରିଆ ତିଆରି କରିଛି । ଏକ ବସ୍ତା ସାରର ଶକ୍ତିକୁ ଏକ ବୋତଲ ମଧ୍ୟରେ ସୀମିତ କରାଯାଇଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଚାଷୀଙ୍କ ଖର୍ଚ୍ଚ ମଧ୍ୟ କମିବ, ସଞ୍ଚୟ ହେବ। ସରକାର ପିଏମ୍ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧିର ୩ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା କୋଟି କୃଷକଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟକୁ ଟ୍ରାନ୍ସଫର କରିଛନ୍ତି।
ମୋ ପରିବାରଗଣ,
କୃଷି ଏବଂ କୃଷି ଭିତ୍ତିକ ଅର୍ଥନୀତି ଗଠନରେ ଆମର କୃଷକମାନଙ୍କ ଅବଦାନ ସର୍ବଦା ଅଭୂତପୂର୍ବ ରହିଛି । ଆମ ସରକାର ମଧ୍ୟ ସମବାୟ ର ପରିସରକୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବିସ୍ତାର କରୁଛନ୍ତି । ପ୍ୟାକ୍ସ ହେଉ, ସମବାୟ ସମିତି ହେଉ, କୃଷକ ଉତ୍ପାଦ ସଙ୍ଗଠନ ହେଉ କିମ୍ବା ଏଫପିଓ, ଏଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗାଁକୁ ନିଆଯାଉଛି। ଏହା କ୍ଷୁଦ୍ର କୃଷକମାନଙ୍କୁ ଏକ ବଡ଼ ବଜାର ଶକ୍ତି ରେ ପରିଣତ କରୁଛି । କ୍ରୟ-ବିକ୍ରୟ, ଋଣ, ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ଶିଳ୍ପ, ରପ୍ତାନି ହେଉ ପ୍ରତ୍ୟେକ କାର‌୍ୟ୍ୟ ପାଇଁ କୃଷକ ସମବାୟ ଅନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରାଯାଉଛି। କ୍ଷୁଦ୍ର ଚାଷୀଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସଶକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନେ ଏକ ବଡ଼ ମାଧ୍ୟମ ପାଲଟିଛନ୍ତି। କୃଷକମାନଙ୍କର ଅନ୍ୟତମ ପ୍ରମୁଖ ସମସ୍ୟା ହେଉଛି ସଂରକ୍ଷଣ ସୁବିଧାର ଅଭାବ । ଷ୍ଟୋରେଜ୍ ସୁବିଧା ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଆମ ସରକାର ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ଏହା ଅଧୀନରେ ସାରା ଦେଶରେ ଶୀତଳ ଭଣ୍ଡାରର ନେଟୱାର୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି ।
ସାଥୀମାନେ
କୃଷିକୁ ଆଧୁନିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ ସହ ଯୋଡ଼ିବା ଆମର ପ୍ରୟାସ। ଏଥିରେ ମଧ୍ୟ ଗାଁରେ ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତିର ମାଧ୍ୟମ ଏକ ବଡ଼ ଶକ୍ତି ହୋଇପାରିବ ଏବଂ ଆମେ ସେହି ଦିଗରେ କାର‌୍ୟ୍ୟ କରୁଛୁ । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦି ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ଏଥିସହିତ ମହିଳାଙ୍କ ସ୍ୱୟଂ ସହାୟକ ଗୋଷ୍ଠୀକୁ ଡ୍ରୋନ୍ ପାଇଲଟ୍ ଭାବେ ତାଲିମ ଦିଆଯାଉଛି, ସେମାନଙ୍କୁ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଆଯାଉଛି। ଭବିଷ୍ୟତରେ ଗ୍ରାମୀଣ ଅର୍ଥନୀତି ଓ ଚାଷ ପାଇଁ ଏହି ନମୋ ଡ୍ରୋନ୍ ଦିଦି ଏକ ବଡ଼ ଶକ୍ତି ହେବାକୁ ଯାଉଛନ୍ତି ।
ସାଥୀମାନେ
କୃଷକଙ୍କ ପାଇଁ ଆମ ସରକାର ପୂର୍ବରୁ ଯେତିକି କାମ କରିଛନ୍ତି, ସେତିକି କୌଣସି ସରକାର କରିନାହାନ୍ତି। ବିଗତ ୧୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଜନକଲ୍ୟାଣର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯୋଜନା ଆମର କ୍ଷୁଦ୍ର କୃଷକମାନଙ୍କୁ ସିଧାସଳଖ ଉପକୃତ କରିଛି । କୋଟି କୋଟି ପକ୍କା ଘର ନିର୍ମାଣ ହୋଇଛି, ତେଣୁ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀ ହେଉଛନ୍ତି କ୍ଷୁଦ୍ର ଚାଷୀ ଓ କୃଷି ଶ୍ରମିକ। ଗାଁର କୋଟି କୋଟି ଘରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଶୌଚାଳୟ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଗାଁର କୋଟି କୋଟି ଘରେ ଟ୍ୟାପ୍ ପାଣି ପହଞ୍ଚିଛି। କୃଷକ ପରିବାରର ମୋ ମା\' ଓ ଭଉଣୀମାନେ ଏଥିରୁ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଉପକୃତ ହୋଇଛନ୍ତି। ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ କୃଷକ ଓ କୃଷି ଶ୍ରମିକଙ୍କୁ ପେନସନ ର ସୁବିଧା ମିଳିଛି ।
ପିଏମ ଫସଲ ବୀମା ଯୋଜନା କୃଷକମାନଙ୍କୁ କଠିନ ସମୟରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି । ଫସଲ ନଷ୍ଟ ପାଇଁ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ଦେଢ଼ ଲକ୍ଷ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ଦିଆଯାଇଛି। ମାଗଣା ରାସନ ହେଉ କି ମାଗଣା ଚିକିତ୍ସା, ଅଧିକାଂଶ ହିତାଧିକାରୀ ହେଉଛନ୍ତି ମୋର କୃଷକ ପରିବାର ଓ ଗାଁର କୃଷି ଶ୍ରମିକ। ସରକାରଙ୍କ ଏହି ଯୋଜନାରୁ କୌଣସି ହିତାଧିକାରୀ ଯେପରି ବଞ୍ଚିତ ନ ହୁଅନ୍ତୁ, ସେଥିପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରୟାସ ରହିଛି। ଏଥିପାଇଁ ମୋଦିଙ୍କ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଗାଡି ଗାଁ ଗାଁ କୁ ଆସୁଛି । ୟୁପିର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକ ମଧ୍ୟ ଏହି ନିଶ୍ଚିତ ଗାଡି ସହିତ ଯୋଡ଼ି ହୋଇଛନ୍ତି।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଯେତେ ଶୀଘ୍ର ସମ୍ଭବ ତାଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସରକାରୀ ଯୋଜନାର ଲାଭ ପାଇବେ ବୋଲି ମୋଦୀ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଛନ୍ତି। ଆଜି ଦେଶ ମୋଦିଙ୍କ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟିକୁ ପୂରଣ କରିବାର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଭାବେ ବିବେଚନା କରୁଛି। କାରଣ ଆମ ସରକାର ଯାହା କହୁଛନ୍ତି ତାହା କରନ୍ତି। ସରକାରଙ୍କ ଏହି ଯୋଜନାର ଲାଭ ପ୍ରତ୍ୟେକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ଆଜି ଆମର ପୂରା ପ୍ରୟାସ । ସେଥିପାଇଁ ମୋଦି ଶତ ପ୍ରତିଶତ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଦେଉଛନ୍ତି। ସରକାର ଶତ ପ୍ରତିଶତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିଲେ କୌଣସି ଭେଦଭାବର ସୁଯୋଗ ଆଉ ହେବ ନାହିଁ। ଶତ ପ୍ରତିଶତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ସରକାର ପହଞ୍ଚିଲେ କୌଣସି ଦୁର୍ନୀତିର ସୁଯୋଗ ନାହିଁ। ଏବଂ ଏହା ହେଉଛି ପ୍ରକୃତ ଧର୍ମନିରପେକ୍ଷତା, ଏହା ହେଉଛି ପ୍ରକୃତ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ । ଗରିବ ମାନେ ଯେ କୌଣସି ସମାଜରେ ଥାଆନ୍ତୁ, ସେମାନଙ୍କର ଆବଶ୍ୟକତା ଓ ସ୍ୱପ୍ନ ସମାନ । କୃଷକ ଯେ କୌଣସି ସମାଜର ହୋଇଥାଉ , ତା\'ର ଆବଶ୍ୟକତା ଓ ସ୍ୱପ୍ନ ସମାନ । ନାରୀ ମାନେ ଯେ କୌଣସି ସମାଜର ହୋଇଥାନ୍ତେ, ସେମାନଙ୍କର ଆବଶ୍ୟକତା, ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱପ୍ନ ମଧ୍ୟ ସମାନ । ନିର୍ବିଶେଷରେ ସମାଜରେ ଯୁବପିଢ଼ିର ସ୍ୱପ୍ନ ଓ ଚ୍ୟାଲେଞ୍ଜ ସମାନ। ସେଥିପାଇଁ ମୋଦି ବିନା ଭେଦଭାବରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅସହାୟଙ୍କ ପାଖରେ ଶୀଘ୍ର ପହଞ୍ଚିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ।
ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି କେହି ନା କେହି ଗରିବି ହଟାଓ ସ୍ଲୋଗାନ ଦେଉଥିଲେ। ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ନାଁରେ କେହି ମିଛ କହୁଥିଲେ। କିନ୍ତୁ ଦେଶର ଗରିବ ଲୋକମାନେ ଦେଖିଲେ ଯେ କେବଳ କିଛି ପରିବାର ଧନୀ ହେଲେ, କିଛି ପରିବାରର ରାଜନୀତି ବିକଶିତ ହେଲା । ସାଧାରଣ ଗରିବ, ଦଳିତ ଓ ପଛୁଆ ମାନେ ଅପରାଧୀ ଓ ଦଙ୍ଗାକୁ ଭୟ କରୁଥିଲେ। କିନ୍ତୁ ଏବେ ଦେଶରେ ସ୍ଥିତି ବଦଳିବାରେ ଲାଗିଛି। ମୋଦି ଆପଣଙ୍କ ସେବାରେ ଆନ୍ତରିକତାର ସହ ନିୟୋଜିତ ଅଛନ୍ତି । ଫଳରେ ଆମ ସରକାରର ଗତ ୧୦ ବର୍ଷରେ ୨୫ କୋଟି ଲୋକ ଉପକୃତ ହୋଇଛନ୍ତି। ଏହି ସଂଖ୍ୟା ବହୁତ ବଡ଼... ୨୫୦ କୋଟି ଲୋକ ଦାରିଦ୍ର‌୍ୟରୁ ମୁକୁଳିଛନ୍ତି। ଯେଉଁମାନେ ବାକି ଅଛନ୍ତି ସେମାନେ ମଧ୍ୟ ଖୁବଶୀଘ୍ର ଦାରିଦ୍ର‌୍ୟକୁ ପରାସ୍ତ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି।
ସାଥୀମାନେ
ମୋ ପାଇଁ ଆପଣମାନେ ମୋ ପରିବାର। ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନ ହିଁ ମୋର ସଂକଳ୍ପ । ତେଣୁ ଯେତେବେଳେ ଆପଣଙ୍କ ଭଳି ଦେଶର ସାଧାରଣ ପରିବାର ସଶକ୍ତ ହେବେ, ସେତେବେଳେ ଏହା ମୋଦିଙ୍କ ସମ୍ପତ୍ତି ହେବ। ଗରିବ, ଯୁବକ, ମହିଳା ଓ କୃଷକଙ୍କ ସଶକ୍ତୀକରଣ ପାଇଁ ଏହି ଅଭିଯାନ ଜାରି ରହିବ।
ଆଜି ମୁଁ ଦେଖୁଥିଲି ଯେ କିଛି ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରସାରିତ ହେଉଥିଲା ଯେ, ଆଜି ମୋଦୀ ବୁଲନ୍ଦସହରରେ ନିର୍ବାଚନର ବିଗୁଲ ବଜାଇବେ । ମୋଦି ବିକାଶର ବିଗୁଲ ବଜାଇ ଚାଲିଛନ୍ତି । ସମାଜର ଶେଷ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ମୋଦି ବିଗୁଲ୍ ବଜାଇଛନ୍ତି। ନିର୍ବାଚନର ବିଗୁଲ ଉଡ଼ାଇବା ପାଇଁ ମୋଦିଙ୍କୁ ପୂର୍ବରୁ ଆବଶ୍ୟକତା ନଥିଲା କି ଆଜି ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ କି, ଭବିଷ୍ୟତରେ ମଧ୍ୟ ଆବଶ୍ୟକତା ପଡିବ ନାହିଁ । ମୋଦିଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ଜନସାଧାରଣ ବିଗୁଲ୍ ବଜାଇଛନ୍ତି। ଆଉ ଯେତେବେଳେ ଜନସାଧାରଣ ବିଗୁଲ ବଜାଇବେ, ମୋଦିଙ୍କୁ ସେହି ବିଗୁଲ ବଜାଇବାରେ ସମୟ ଖର୍ଚ୍ଚ କରିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ । ତାଙ୍କୁ ନିଜର ସମୟ ଜନତା-ଜନାର୍ଦ୍ଧନଙ୍କ ନିକଟରେ ବସି ସେବା ଭାବନାର ସହିତ ତାଙ୍କ ସମୟ ବିତାଉଛନ୍ତି ।
ପୁଣି ଥରେ ବିକାଶ ମୂଳକ କାର‌୍ୟ୍ୟ ପାଇଁ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନେକ ଅନେକ ଅଭିନନ୍ଦନ । ମୋ ସହିତ ପୂରା ଶକ୍ତିର ସହିତ କୁହନ୍ତୁ -
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ
ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ!