প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা উত্তর প্রদেশকী বুলন্দশহরদা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবদা থমখিবা ৱারোল
25 JAN 2024 4:42PM by PIB Imphal
ভারত ইমানা য়াইফরে!
ভারত ইমানা য়াইফরে!
উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল আনন্দীবেন পতেল, মফমসিগী মীয়াম্না পাম্নবা মুখ্য মন্ত্রী, শ্রীমান য়োগী অদিত্যনাথজী, উপ-মুখ্য মন্ত্রী, বৃজেশ পাথকজী, কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী বি.কে. সিংহজী, উত্তর প্রদেশ ভারতিয় জনতা পার্তীগী প্রসিদেন্ত, শ্রীমান ভুপেন্দ্র চৌধুরীজী, অতোপ্পা মন্ত্রীশিং অমসুং বুলন্দশহরগী নুংশিরবা ইচিল ইনাওশিং!
অদোমগী মসিগুম্বা নুংশিবা অমসুং থাজবসিদগী হেন্না লাইবক ফবা পুন্সিদা করি লৈরিবগে। ঐহাক্না অদোমগী মীনুংশি অসিবু থাগৎচরি। অদোম্না মশিং য়াম্না লাক্তুনা ঐখোয়বু থৌজানবীরিবা অসিগীদমক্তা ঐহাক্না পুম্নমকপু থাগৎচরি।
জনুৱারী 22দা ভগৱান শ্রী রামগী দর্শন তৌবা ফংজবা অসি ঐহাক্কী লাইবক ফবনি অমসুং ঙসিগী থৌরমদা উত্তর প্রদেশকী মীয়ামনা শরুক য়াবীবগীদমক থাগৎচরি। বুলন্দশাহর অমসুং অপুনবা নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশকী মীয়ামবু রেলৱেজ, হায়ৱেজ, পেত্রোলিয়ম, পাইপলাইন, ৱাতর, সিৱেজ, মেদিকেল কোলেজ অমসুং ইন্দস্ত্রিএল তাউনশিপকী সেক্তরশিংদা লুপা করোর 19,000 হেনবগী ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক লমদমসিগী মীয়াম্বু থাগৎচরি।
রিজন অসিনা রাম কাজ অমসুং রাস্ত্র কাজ (রামগী থবক অমসুং জাতিগী থবক) অনিমক্তা মহাক্কী পুন্সি কত্থোকখিবা কল্যান সিংহগুম্বা মপারী অমা পীবিখি। লৈবাক অসিনা শ্রী কল্যান সিংহ অমসুং অয়োধ্যা ধামদা মহাকগুম্বা মীওইশিংগী মঙলান থুংহনখিবদা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই। ঐখোয়না শক্তি লৈবা লৈবাক অমসুং তশেংবা সোসিএল জস্তিস অমগী মহাক্কী মঙলান থুংহনবদা হেন্না ইনোৎ হাপলগনি।
অয়োধ্যাদা প্রান প্রতিস্থা থৌরম লোইশিনখিবগা লোয়ননা ঐখোয়না ‘রাস্ত্র প্রতিস্থা’ অসিবু মরু ওইনা লৌগদবনি অমসুং মসিবু অনৌবা পনখৈশিং তম্না পুখৎকদবনি। ঐখোয়না দেবতগী দেশ অমসুং রামদগী রাস্ত্রগী লম্বেলদা শাহৌ পীগদবনি। সরকারগী ফিরেপ অসি ভারতপু 2047 ফাওবদা ভিকসিৎ ভারত অমা ওইহনবনি। অচৌবা পান্দমশিং থুংহনবগী মতাংদা ওইরবদি, সবকা প্রয়াসকী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা মথৌ তাবা রিসোর্স পুম্নমক খোমজিন্নবা হোৎনসি। উত্তর প্রদেশ খোঙজেল য়াংনা চাউখৎহনবা অসি ভিকসিৎ ভারত শেমগৎপদা মরু ওই অমসুং এগ্রিকলচর, সাইন্স, এজুকেসন, ইন্দস্ত্রী অমসুং এন্তর্প্রাইজকী সেক্তরশিংদা শাহৌ পীবা মথৌ তাই। ঙসিগী থৌরম অসি মাইকৈ অসিদা অচৌবা খোঙথাং অমনি।
নীংতম্বা ফংলবা মতুংগী ভারত্তা চাউখৎ থৌরাং পুরকপদা লৈরিবা রিজনেল ইমবেলেন্সকী মতাংগী ওইনদি, মীশিং খ্বাইদগী য়াম্বা রাজ্য, উত্তর প্রদেশ অসি নাথৈবীদুনা লাক্লি। ঐহাক্না মমাংগী ‘লৈঙাকপগী’ ৱাখল্লোন অদু য়ানীংদে অমসুং মমাংদা শক্তিগীদমক খুন্নাইবু তোখাই তোখাই তাহনলমখিবা অসিনা রাজ্য অমসুং লৈবাক অসিদা চাউনা অমাংবা লাকহল্লি। করিগুম্বা লৈবাক্কী খ্বাইদগী চাউবা রাজ্যনা শোনবা তারবদি লৈবাক অসি করম্না শক্তি লৈবা ওইবা ঙমগনি?”
2017দা উত্তর প্রদেশতা দবল-ইঞ্জিন সরকার শেমখিব, মদুদগী রাজ্য অসিনা অরিবা শীংনবশিং থেংননবা অনৌবা লম্বীশিং ফংখি অমসুং শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা শাহৌ পীখি অমসুং ঙসিগী থৌরম অসিনা সরকারগী ফিরেপকী খুদম ওইরি। নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশতা হন্দক্তা পাইখৎখিবা চাউখৎ থৌরাংশিংগী খুদম ওইনা ভারত্তা দিফেন্স কোরিদোর অনিগী মনুংদা অমা শেমগৎপা অমসুং অনৌবা নেস্নেল হায়ৱেজ কয়ামরুম শেমখ্রে। সরকার অসিনা মোদর্ন এক্সপ্রেসৱেজশিংগী খুত্থাংদা UPগী শরুক পুম্নমক্তা কন্নেক্তিবিতী শাহৌ পীরি, অহানবা নমো ভারত ত্রেন প্রোজেক্ত হৌখি, সহর কয়ামরুমদা মেত্রো কন্নেক্তিবিতী পাইখৎখি অমসুং রাজ্য অসিনা ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরশিংগী হব অমা ওইরক্লি। চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং অসিনা লাক্কদৌরিবা চহিচাশিংদা কান্নবা অদুমক পীরগনি। রিজন অসিনা জেৱর এয়রপোর্ত লোইশিনবগা লোয়ননা অনৌবা শক্তি অমসুং ফ্লাইৎ অমা লৈরগনি।
ঙসি সরকারগী খোঙথাংশিংনা নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশনা লৈবাক অসিদা থবক খ্বাইদগী পীরিবা রিজনশিংগী মনুংদা অমা ওইরক্লি। সরকার অসিনা মালেমগী থাক্কী ইন্দস্ত্রিএল স্মার্ত সিতী 4 শেমগৎলি। সহরশিং অসিগী মনুংদা নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশকী গ্রেতর নোইদা অমা য়াওরি। ঐহাক্না ঙসি মরু ওইবা তাউনশিপ অসি শঙ্গাখি। মসিনা রিজন অসিগী ইন্দস্ত্রী, অমসুং স্মোল এন্দ কোতেজ বিজিনেসশিংদা কান্নবা পীরগনি। তাউনশিপ অসিনা এগ্রো-বেজ ইন্দস্ত্রীগীদমক অনৌবা এভেন্যুশিং পীরগনি অমসুং লমদম অসিগী লৌমী অমসুং শিন্মীশিংদা চাউনা কান্নবা পীরগনি।
মমাংদা লৌউশিংউদা কন্নেক্তিবিতীগী অৱাৎপা লৈরম্বদগী অচৌবা অয়েৎপা কয়া লৈরম্মি। অনৌবা এয়রপোর্ত অমসুং অনৌবা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরদা মসিগী সোল্যুসন উবা ফংখি। চুগী মমলশিং হেনগৎহনবা অমসুং মন্দীদা পোৎ য়োনবগা লৌমীশিংগী একাউন্তশিংদা শেল হকথেংননা থুনমক চংহনবগীদমক দবল ইঞ্জিন সরকারবু ঐহাক্না থাগৎচরি। মতৌ অসুম্না ইথানোলদা মীৎয়েং চংবনা চু থারিবা লৌমীশিংদা শাহৌ অমা পীরি।
লৌমীশিংগী য়াইফনবা তৌবা হায়বনা সরকারগী খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইরি। সরকার অসিনা লৌমীশিংগীদমক চুঙ্গোই অমা শেম্নবা হোৎনরি অমসুং ভারতকী লৌমীশিংগীদমক অহোংবা মমলদা হারশিং ফংহন্নবা লুপা করোর কয়া চাদিং তৌরি। ভারতকী মপালদা য়ুরিয়া বেগ অমদা লুপা 3,000 পীরিবা অদু ভারত্তা লুপা 300দগী তানা ফংহল্লি। হার ভোরা অমগা অপীকপা বোত্তল অমগা মান্নরিবা নেনো য়ুরিয়া পুথোকপা ঙম্লে। মসিনা কঞ্জুম্পসন হন্থহল্লি অমসুং শেল তুংশিনবা ঙমহল্লি। সরকারনা পি.এম. কিসান সম্মান নিধি স্কিমগী মখাদা লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা লুপা করোর লাখ 2.75 ত্রান্সফর তৌখি।
মসিদা নত্তনা, লৌমীশিংনা লৌউ-শিংউ অমসুং এগ্রো-ইকনোমীদা শরুক কয়া অমা তম্লি। ঐখোয়না হৌজিক কোওপরেতিবশিংগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎহল্লি। অদুগা PACশিং, কোওপরেতিব সোসাইতীশিং অমসুং FPOশিং অসিদি অপীকপা লৌমীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাংশিংনি। কোওপরেতিব বোদীশিং অসি সেল পর্চেস, লোনশিং, ফুদ প্রোসেসিং নত্ত্রগা এক্সপোর্তশিংগীদমক প্রমোৎ তৌরি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা স্তোরেজকা মরী লৈনবা স্কিম অমসু ঐখোয়না হৌদোক্লে। মসিগী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংবদা কোল্দ স্তোরেজকী নেৎৱার্ক অমা শেমগৎলি।
সরকারনা লৌউ-শিংউগী সেক্তর অসি মতমগা চুনবা ওইহন্নবা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। নারী শক্তিনা মসিগী খ্বাইদগী চাউবা মেদিয়ম ওইরগনি। নমো দ্রোন দিদি স্কিম অসিগী মখাদা নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং অসি দ্রোন পাইলোৎশিং ওইনবা ত্রেন তৌরি। ‘নমো দ্রোন দিদিনা তুংলমচৎতা খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন অমসুং লৌউ-শিংউগীদমক অচৌবা শক্তি অমা ওইরগনি।
অপীকপা লৌমীশিং অমসুং নুপীশিং শক্তি পীনবা হৌখিবা চহি 10 অসিদা পাইখৎখিবা মীয়ামগী য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিংগী ওইনা, পক্কা য়ুম, তোইলেৎ করোর কয়া শাখি, তোতি ঈশিংগী কন্নেক্সনশিং পীখি, লৌমী অমসুং শিন্মীশিংগীদমক পেন্সনগী খুদোংচাবশিং পীখি, ক্রোপ ফেলিয়রদা থোকপদা লৌমীশিংদা লুপা করোর লাখ 1.5 হেন্না পীখি, পি.এম. ক্রোপ ইন্সুরেন্স স্কিম, লেম্না রাসন পীবগী স্কিম অমসুং আয়ুশ্মান ভারত স্কিম কয়া হৌদোকখি। বেনিফিসরী অমত্তা সরকারগী স্কিমগী খুদোংচাবা ফংদবা তৌহনদবা অসি সরকারগী পান্দমনি অমসুং মসিগীদমক মোদীগী গরেন্তীগী গারীনা খুঙ্গং খুদিংমক য়ৌশিল্লি অমসুং উত্তর প্রদেশতা মীওই লাখ কয়ানা এনরোল তৌরি।
প্রজা খুদিংমক্না সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা ফংহনবা হায়বা অসি মোদীগী গরেন্তীনি। ঙসি লৈবাক অসিনা মোদীগী গরেন্তীবু গরেন্তী অমা হেক্তা থুংহন্নবা গরেন্তী ওইনা লৌরি। ঙসি সরকারগী স্কিমগী কান্নবশিংনা বেনিফিসরী খুদিংমক্তা য়ৌহন্নবা খোঙথাং খুদিংমক পাইখৎলি। মরম অসিনা মোদীনা সেচুরেসন ফংনবা গরেন্তী পীরি। মোদীনা বেনিফিসরী চাদা 100 য়ৌশিন্নবা হোৎনরি। মসিনা খেন্নবা লৈবা নত্ত্রগা শেঞ্জা-থুমজাগী ওইথোকপা য়াবা খুদিংমক লৌথোক্লি। মসি তশেংবা সেক্যুলরিজম অমসুং সোসিএল জস্তিসনি। খুন্নাই খুদিংমক্তা লৌমীশিং, নুপীশিং, নহারোলশিং অমসুং লায়রবশিংগী মঙলান অসি চপ মান্নৈ। সরকারগী পুকচেল শেংব খোঙথাংশিংনা মরম ওইরগা মীওই করোর 25না হৌখিবা চহি 10 অসিদা লায়রবদগী থোরকপা ঙমখি।
ঐগীদমক নখোয় অসি ঐগী ইমুং মনুংনি। নখোয়গী মঙলান অদু ঐগী ফিরেপনি। মোদীগীদমক লন অসি লৈবাক্কী মীচম মীয়ামদা শক্তি পীরবা মতমদা লেংদনা লৈগনি। মীপুম খুদিংমক, খুঙ্গংশিং, লায়রবা, নহা, নুপী নত্ত্রগা লৌমীশিং ওইরবদু শক্তি পীনবা কেম্পেন অসি মখা চত্থখিগনি।
মোদীনা বুলন্দশহরদা য়াম্না চাউনা ভোত খোমগনি হায়না মীদিয়াগী মীওই খরনা হায়বা ঐহাক তারে। মোদীদি চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা খোলাও লাওবনি। মোদীদি খ্বাইদগী অকোনবা মীওইদা কান্নবা য়ৌহন্নবা খোল্লাও লাওবনি। মোদীনা ঙসি ফাওবদা ভোত খোম্বগী মথৌ তাদনা লাক্লি। ঐহাক্তি মীয়াম্না থাজবা অসিনা হেন্না পেঞ্জরে। মীয়াম্না থাজবা থম্বনিনা মোদীনা ভোত খোম্বগী মথৌ তাদ্রিবনি। ঐহাক্তি মীয়ামগীদমক্তা লাকপনি, মীয়ামগী সেবা তৌগনি।
অদুনা, অদোমসু ঐহাক্কা লোয়ননা হৌনা অমুক্তা লাওমিন্নসি।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of various development projects in Bulandshahr, Uttar Pradesh
25 JAN 2024 4:42PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Governor of Uttar Pradesh, Anandiben Patel ji, the esteemed Chief Minister of UP, Shri Yogi Adityanath Ji, Deputy Chief Minister Brajesh Pathak Ji, Union Minister Shri V.K. Singh Ji, State Bharatiya Janata Party President of Uttar Pradesh, Shri Bhupendra Chaudhary Ji, distinguished representatives, and my dear brothers and sisters of Bulandshahr!
The love and trust you have bestowed upon me are blessings beyond measure. Your overwhelming affection has deeply touched me. I noticed the presence of a considerable number of mothers and sisters, especially during this cooking time when they are the most occupied with work. It warms my heart to see them set aside their tasks to join us in such large numbers. My special greetings to all the women!
Having visited the sacred Ayodhya Dham on the 22nd to seek the blessings of Lord Shri Rama, I am now privileged to engage with the public here. Today, Western UP witnesses the inauguration of development projects exceeding Rs 19 thousand crore. These projects are related to rail lines, highways, petroleum pipelines, water and sewage facilities, medical colleges, and industrial cities. Additionally, initiatives for the cleanliness of Yamuna and Ram Ganga have been launched. Congratulations to all the residents (my family members) of Western Uttar Pradesh, including Bulandshahr, for these significant milestones.
Brothers and Sisters,
This region has gifted the nation a stalwart like Kalyan Singh Ji, who dedicated his life to the causes of Ram and the nation. Though he is no longer with us, his spirit must be rejoicing looking at the Ayodhya Dham. It is our good fortune that the country has realized Kalyan Singh Ji's dream, and that of many others. However, we must continue to work diligently to fulfil his vision of building a robust nation and achieving true social justice. Together, we can make strides towards this goal.
Friends,
In Ayodhya, I articulated in the presence of Ramlala that Pran Pratishtha has happened, now Rashtra Pratishtha (glory of the nation) is required. We must transition from Dev (God) to Desh (the country) and from Ram to Rashtra (the nation). Our objective is to transform Bharat into a developed nation by the year 2047. Accomplishing such a lofty goal demands concerted effort and the pooling of all available resources. The rapid development of Uttar Pradesh is indispensable for achieving this, requiring the mobilization of every resource from agriculture to knowledge, science, industry, and enterprise. Today's event marks another significant and pivotal step in this direction.
Friends,
For decades after independence, development in Bharat was concentrated in only a few regions, leaving a substantial part of the country deprived. Uttar Pradesh, with the largest population in the country, did not receive the attention it warranted. This oversight persisted due to a prolonged period where those in governance here behaved akin to monarchs. Keeping people in poverty and fostering societal divisions seemed to them the easiest route to gaining political power. Numerous generations in Uttar Pradesh bore the brunt of this approach, causing significant harm to the nation as a whole. If the largest state in the country remained weak, how could the nation become strong? I ask you, can a nation become powerful without strengthening Uttar Pradesh? Should Uttar Pradesh be strengthened first or not? As an MP from UP, I bear a special responsibility.
My family members,
Since the formation of the double-engine government in 2017, Uttar Pradesh has revitalized economic development while confronting longstanding challenges. Today's event is a testament to our unwavering commitment. Two major defence corridors are currently under construction in Bharat, with one of them situated in Western UP. The country is witnessing swift progress in the construction of national highways, many of which are concentrated in Western UP.
We are now establishing modern expressways to connect every corner of UP. Bharat's first Namo Bharat train project has started in Western UP. Several cities in UP are now linked with the convenience of metro rail services. UP is emerging as a central hub for the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors, signifying a monumental achievement for the centuries to come – a destiny written in your favour. The completion of the Jewar International Airport will bestow newfound strength upon this region.
Friends,
Due to the government's efforts, Western Uttar Pradesh has now emerged as a significant centre for employment generation. The central government is preparing to construct four new industrial smart cities in the country, aiming to establish cities that can compete with the world's premier manufacturing and investment destinations. One of these industrial smart cities has been developed in Greater Noida in Western Uttar Pradesh, and today, I am privileged to inaugurate this crucial township. Every essential facility required for daily life, trade, and business has been meticulously developed here. This city is now open for investors from across the globe, benefiting small and cottage industries in Uttar Pradesh, particularly in Western UP. Our farming families and agricultural labourers will also reap substantial benefits from this development. New possibilities will be created for agro-based industries here.
Friends,
You are well aware that previously, due to inadequate connectivity, farmers faced challenges in getting their produce to the market on time. So, farmers incurred higher transportation costs. Sugarcane farmers, in particular, faced significant difficulties and you know that best. Exporting agricultural produce abroad was also a daunting task. Being far from the sea, UP had to transport gas and other petroleum products for industries via trucks. The resolution to these challenges lies in the establishment of new airports and dedicated freight corridors. Now, goods manufactured in UP and the fruits and vegetables of UP farmers will be able to reach foreign markets more efficiently.
My family members,
The double-engine government aims to simplify the lives of the poor and farmers. I congratulate Yogi Ji's government for increasing the price of sugarcane for the new crushing season. Previously, all farmers, including sugarcane, wheat, and paddy farmers, had to endure long waits to receive payment for their produce. However, our government is addressing this issue by ensuring that the money from selling produce in the market is directly deposited into the farmer's bank account. The Double Engine government is consistently working to alleviate the challenges faced by sugarcane farmers. To boost income for sugarcane farmers, our government is focusing on ethanol production, resulting in farmers receiving substantial additional revenue amounting to thousands of crores.
Friends,
The welfare of farmers remains the topmost priority for our government. Presently, the government is establishing a comprehensive security net around every farming family. Over the past years, our government has invested lakhs of crores of rupees to ensure farmers continue to have access to affordable fertilizers. Today, a bag of urea, which costs up to Rs 3,000 in the world market, is made available to Indian farmers for less than Rs 300. Let that sink in – this urea, priced at up to Rs 3,000 globally, is supplied to Indian farmers by the government for less than Rs 300. Furthermore, the nation has taken a significant stride by introducing Nano Urea, where one bottle possesses the efficacy of an entire bag of fertilizer. This not only reduces farmers' expenses but also promotes savings. Additionally, the government has disbursed Rs 3 lakh crore through the PM Kisan Samman Nidhi to the accounts of crores of farmers.
My family members,
The contribution of our farmers in building agriculture and agro-based economy has always been unprecedented. Our government is consistently broadening the scope of cooperation. Be it PACS, Cooperative Society, Farmer Product Association or FPO, these institutions are being taken to every village. These institutions are transforming small farmers into a formidable market force, actively participating in various aspects like purchasing and selling, obtaining loans, engaging in the food processing industry, and exporting. These cooperative institutions are proving to be an excellent means of empowering even the smallest farmers. Addressing the issue of inadequate storage facilities, our government has initiated the world's largest scheme to build storage facilities, creating a network of cold storage units across the country.
Friends,
Our endeavour is to integrate farming with modern technology, and in this pursuit, we recognize the immense potential of women in villages. The Central Government has launched the 'NAMO Drone Didi' Scheme, wherein women self-help groups are trained as drone pilots and provided with drones. In the future, these NAMO Drone Didis are poised to become a formidable force in the rural economy and farming sector.
Friends,
No government has undertaken as much work for the welfare of farmers before as ours has done. In the last 10 years, our small farmers have directly benefited from every public welfare scheme. Crores of pucca houses have been constructed, with small farmers and farm labourers being the primary beneficiaries. For the first time, toilets have been built in crores of houses in the villages and tap water has reached crores of houses in the villages. Mothers and sisters from farming families have reaped the maximum benefits. Furthermore, farmers and farm labourers now have access to pension facilities for the first time.
The PM Fasal Bima Scheme has proven instrumental in assisting farmers during challenging times. More than Rs 1.5 lakh crore has been given to farmers during crop failure. Whether it's free ration or free healthcare, the primary beneficiaries are the families and labourers in rural farming communities. Our commitment is to ensure that no eligible beneficiary is excluded from government schemes, and for this purpose, Modi's 'vehicle of guarantee' is reaching every village, connecting lakhs of people even in Uttar Pradesh.
Brothers & Sisters,
Modi's assurance pledges that every citizen in the country will promptly receive the benefits entitled to them under government schemes. Presently, the nation regards Modi's guarantee as a commitment fulfilled, as our government follows through on its promises. We are currently exerting maximum effort to ensure that the benefits of government schemes reach every eligible recipient. This is why Modi is providing a guarantee of saturation, ensuring a 100 percent commitment. When the government achieves full coverage of beneficiaries, there is no room for discrimination or corruption. This embodies true secularism and genuine social justice. Whatever the section of society, the needs of all the needy are alike. Whatever society a farmer belongs to, his needs and dreams are the same. Irrespective of which society women belong to, their needs and dreams are the same. Whatever society the youth belong to, their dreams and challenges are the same. That's why Modi wants to reach every needy quickly without any discrimination.
Post-independence, empty slogans of 'Garibi Hatao' (eradicate poverty) were raised for a long time. False claims were made in the name of social justice. But the poor of the country are a witness to the fact that only a certain group of families prospered and these families also flourished in the political arena. The common poor, Dalits, and backward communities lived in fear of crime and riots. However, the situation in the country is transforming. Modi is sincerely engaged in your service. In the ten years of our government's rule, a staggering 25 crore people have been lifted out of poverty, a monumental achievement. Those remaining are optimistic that they too will soon come out of poverty.
Friends,
To me, you are family, and your aspirations are my commitments. Therefore, when ordinary families across the country, like yours, become empowered, it becomes an asset for Modi. The ongoing campaign to empower everyone, including the rural poor, youth, women, and farmers, will persist.
Today, I noticed some journalists were saying that Modi would blow the bugle of Lok Sabha elections from Bulandshahr today. However, Modi focuses on blowing the bugle of development; working for the welfare of the poor. There is no necessity for Modi to sound the election bugle, nor will there be in the future. For Modi, the people themselves sound that bugle. When the people do so, Modi dedicates his time to serving them, prioritizing their needs with a spirit of service.
Congratulations to all of you once again for these development projects. Say aloud with me -
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Bharat Mata Ki - Jai!
Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.