Ministry of Coal
NLCIL Awards 2400 MW Thermal Power Project in Odisha to BHEL
Project to Come up in Jharsuguda District ; Environ-friendly latest Technology to be used
Tamil Nadu, Odisha, Kerala and Puducherry to be Benefitted with low cost Power
13 JAN 2024 11:34AM by PIB Delhi
NLC India Ltd, a Navratna Company under the Ministry of Coal, has awarded the EPC contract to BHEL to set up a Pit Head Green Field Thermal Power Project of 2,400 MW capacity (3 x 800 MW – Stage I) at Jharsuguda District in Odisha, after inviting competitive tenders under ICB route. The project is based on Ultra Super Critical Technology. The entire power of 2400 MW is tied up with the States of Tamil Nadu, Odisha, Kerala and Puducherry and PPAs to this effect already executed.
The contract scope includes engineering, manufacturing, supply, erection and commissioning of equipment such as boilers, turbine, generators, balance of plants, FGD and SCR for 3 X800 MW- 2400 MW Stage –I.
For this thermal project, the coal linkage is available from 20 million tonne per annum (MTPA) Talabira II& III mines of NLCIL which is already operational from 2020 in Jharsuguda and Sambalpur Districts of Odisha. The water required for the project is linked from Hirakud Reservoir and the power generated will be evacuated through ISTS and STU Network.
The project will come up with latest pollution control equipment like FGD and SCR to meet the MoEF guidelines. Boilers will be designed to suite the co firing of Bio mass as part of Green initiative in line with Ministry of Power guidelines along with Bio Mass handling systems.
The first unit of the project is scheduled for commissioning during the financial year 2028- 29. Being a Pit Head Thermal Project, the variable cost will be Competitive and NLC India, will be generating & providing low-cost power to its beneficiaries.

କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଓଡ଼ିଶାରେ ୨୪୦୦ ମେଗାୱାଟ୍ ତାପଜ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ଠିକା କାର୍ଯ୍ୟ ବିଏଚ୍‌ଇଏଲ୍ (ଭେଲ୍‌) କୁ ପ୍ରଦାନ କଲା ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ସିଆଇଏଲ
ଝାରସୁଗୁଡ଼ା ଜିଲ୍ଲାରେ ନିର୍ମାଣ ହେବ ପ୍ରକଳ୍ପ : ପରିବେଶ ଅନୁକୂଳ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବ
ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ଓଡ଼ିଶା, କେରଳ ଓ ପୁଡୁଚେରୀରେ କମ୍ ଖର୍ଚ୍ଚରେ ବିଜୁଳି ଉପଲବ୍ଧ ହେବ
13 JAN 2024 11:34AM by PIB Bhubaneswar
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନସ୍ଥ ନବରତ୍ନ କମ୍ପାନୀ ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ସି ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡ ଆଇସିବି ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରତିଯୋଗିତାମୂଳକ ଟେଣ୍ଡର ଆହ୍ୱାନ କରିବା ପରେ ଓଡ଼ିଶାର ଝାରସୁଗୁଡ଼ା ଜିଲ୍ଲାରେ ୨୪୦୦ ମେଗାୱାଟ କ୍ଷମତା (୩ x ୮୦୦ ମେଗାୱାଟ୍ - ପର୍ଯ୍ୟାୟ ୧) ବିଶିଷ୍ଟ ପିଟ୍ ହେଡ୍ ଗ୍ରୀନ୍ ଫିଲ୍ଡ ତାପଜ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ସ୍ଥାପନ କରିବାକୁ ବିଏଚଇଏଲ୍ (ଭେଲ୍‌) କୁ ଇପିସି ଠିକା କାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଅଲଟ୍ରା ସୁପର କ୍ରିଟିକାଲ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଉପରେ ଆଧାରିତ । ୨୪୦୦ ମେଗାୱାଟ୍ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ନିମନ୍ତେ ଚୁକ୍ତି ତାମିଲନାଡୁ, ଓଡ଼ିଶା, କେରଳ ଓ ପୁଡୁଚେରୀ ରାଜ୍ୟ ସହିତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ପିପିଏ ପୂର୍ବରୁ ନିଷ୍ପାଦିତ ହୋଇସାଇଛି ।
ବଏଲର, ଟର୍ବାଇନ୍‌, ଜେନେରେଟର, ପ୍ଲାଣ୍ଟର ସନ୍ତୁଳନ, ଏଫଜିଡି ଏବଂ ୩ x ୮୦୦ ମେଗାୱାଟ୍ - ୨୪୦୦ ମେଗାୱାଟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ -୧ ପାଇଁ ଏସସିଆର ଭଳି ଯନ୍ତ୍ରପାତିର ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ, ଉତ୍ପାଦନ, ଯୋଗାଣ, ନିର୍ମାଣ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ କରିବା ଏଥିରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ।
ଏହି ତାପଜ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଓଡ଼ିଶାର ଝାରସୁଗୁଡ଼ା ଓ ସମ୍ବଲପୁର ଜିଲ୍ଲାରେ ୨୦୨୦ରୁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହୋଇଥିବା ଏନ୍‌ଏଲ୍‌ସିଆଇଏଲର ବାର୍ଷିକ ୨୦ ନିୟୁତ ଟନ୍ (ଏମ୍‌ଟିପିଏ) କ୍ଷମତା ବିଶିଷ୍ଟ ତଳବିରା - ୨ ଓ ୩ ଖଣିରୁ କୋଇଲା ଯୋଗାଣ କରାଯିବ । ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଜଳ ହୀରାକୁଦ ଜଳଭଣ୍ଡାରରୁ ସଂଯୋଗ କରାଯାଇ ଉତ୍ପାଦିତ ବିଦ୍ୟୁତ୍‌କୁ ଆଇଏସ୍‌ଟି ଓ ଏସ୍‌ଟିୟୁ ନେଟୱାର୍କ ଜରିଆରେ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରାଯିବ ।
ଏମଓଇଏଫ୍ ଗାଇଡଲାଇନ (ପରିବେଶ ଏବଂ ଜଙ୍ଗଲ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା) ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଏଫଜିଡି ଏବଂ ଏସସିଆର ପରି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଦୂଷଣ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଉପକରଣ ଆଣିବ । ବାୟୋ ମାସ୍ ହ୍ୟାଣ୍ଡଲିଂ ସିଷ୍ଟମ ସହିତ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଗାଇଡଲାଇନ ଅନୁଯାୟୀ ସବୁଜ ପଦକ୍ଷେପର ଏକ ଅଂଶ ଭାବରେ ବାୟୋ ମାସ୍‌ର କୋ ଫାୟାରିଂ ପାଇଁ ବଏଲର ଡିଜାଇନ୍ କରାଯିବ ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ୟୁନିଟ୍ ୨୦୨୮ - ୨୯ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବ । ଏହା ପିଟ୍ ହେଡ୍ ତାପଜ ପ୍ରକଳ୍ପ ହୋଇଥିବାରୁ ଏହାର ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ମୂଲ୍ୟ ପ୍ରତିଯୋଗିତାମୂଳକ ହେବ ଏବଂ ଏନଏଲସି ଇଣ୍ଡିଆ କମ୍ ମୂଲ୍ୟରେ ବିଜୁଳି ଉତ୍ପାଦନ କରିବ ଏବଂ ଏହାର ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କୁ କମ୍ ମୂଲ୍ୟରେ ପ୍ରଦାନ କରିବ ।