Prime Minister's Office
UP Vishwakarma thanks PM for One District One Product Scheme
08 JAN 2024 3:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Shri Lakshmi Prajapati from Gorakhpur in Uttar Pradesh whose family is engaged in the business of terracotta silk informed the Prime Minister about forming Lakshmi self-help group which includes 12 members and approximately 75 associates with a collective annual income of close to Rs 1 crore. Upon the Prime Minister’s enquiry about availing the benefits of One District One Product initiative, Shri Prajapati thanked the Chief Minister of the state for his vision towards the scheme and informed that every craftsman received a toolkit, power, and machines for producing soil without any cost, while they also get a chance to take part in various exhibitions organized at the national level.
Drawing comparisons from the previous governments about the implementation of various schemes, Shri Prajapati mentioned the benefits of toilets, PM Kisan Sammannidhi, ODOP and also highlighted the awareness created about such schemes via newspaper advertisements and on-ground government officers. Shri Prajapati informed that it is not just the Modi Ki Guarantee Vehicle that witnesses a huge rush of people when it visits the village, but the Prime Minister’s address on the occasion also becomes a huge crowd puller.
He informed that his terracotta silk products are sold in every metropolitan city including Bengaluru, Hyderabad, Lucknow, Delhi as well as the states of Maharashtra, Gujarat, Tamil Nadu etc.
Explaining the idea behind PM Vishwakarma Yojna, Prime Minister Modi said that it is a life-changing scheme which provides modern tools and technology to all the artists and craftsmen who work with their hands. He also urged Shri Prajapati to create awareness about PM Vishwakarma Yojna in his region. The Prime Minister underlined the government’s emphasis on Vocal for Local and One District One Product initiatives and expressed satisfaction with the people’s participation and involvement in making the schemes a success.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱান দিস্ত্রিক ৱান প্রদক স্কিমগীদমক য়ু.পি বিশ্বকর্মানা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
08 JAN 2024 3:20PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং লোকেল থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরিশিং থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
মখোয়গী ইমুং তেরাকোত্তা মুগাগী ললোন-ইতিক পাংথোকপা উত্তর প্রদেসকী গোরাখপুরদগী শ্রী লক্ষমী প্রজাপতিনা হায়খি মেম্বর ১২ লৈবা লক্ষমী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ শেম্লে অমসুং চাউরাক্না গ্রুপ ৭৫ গা থবক তৌমিন্নদুনা চহি অমদা লুপা করোর ১ রোমগী ইনকম লাক্লে। ৱান দিস্ত্রিক ৱান প্রদক ইনিসিয়েতিপকী কান্নবশিং ফংবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংবদা, স্কিম অসিগীদমক মহাক্না পায়খৎলিবা থবকশিংগীদমক শ্রী প্রাজপতিনা রাজ্য অদুগী চীফ মিনিস্তর থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্না হায়খি শেন অমতা তিংদনা লৈবাক-লৈহাও পুথোক্নবা ক্রাফসমেন খুদিংমক তুলকিত অমা, মৈ অমসুং মেছিনশিং ফংলে অমসুং জাতিগী থাক্তা পাংথোকপা তোঙান-তোঙানবা একজিবিসন শরুক য়ানবগী খুদোংচাবা অমশু ফংলে।
তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং পায়খৎপগী মতাংদা হান্নগী সরকারশিংগা চাংদম্নরদুনা, শ্রী প্রজাপতিনা হায়খি তোইলেতশিং, পি.এম কিষান সম্মানিধি, ও.দি.ও.পিগী কান্নবশিং ফংলে অমসুং অসিগুম্বা স্কিমশিং পাউ-চেশিংদা এদভরতাইজমেন্তশিং হাপতুনা অমসুং হকথেংননা থবক তৌরিবা ওফিসারশিংগী খুৎথাংদগী মীয়ামদা খঙহল্লে। মোদী কি গরেন্তি গারিনা খুঙ্গংদা থুংলবদা য়াম্লবা মীয়াম হুপচিল্লকপা উবা খক নত্তনা, থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংবা অসিশু মীয়াম পুন্নবা অচৌবা মরম অমা ওইরে।
মহাক্না হায়খি মহাক্কী তেরাকোত্তাগী মুগাগী পোৎথোকশিং বেঙ্গালুরু, হায়দ্রবাদ, লখনৌ, দিল্লি য়াওনা মেত্রো সিতি খুদিংমক অমসুং মহারাস্ত্রা, গুজরাত, তামিল নাদুনচিংবা রাজ্যশিংদা য়োল্লে।
পি.এম বিশ্বকর্মা য়োজনাগী মতাংদা শন্দোক্না তাক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসি খুৎনা থবক শুরিবা খুৎহৈবশিংদা মতমগা চুনবা অনৌবা খুৎলায়শিং অমসুং তেক্নোলোজি পীরিবা পুন্সিদা অহোংবা পুরকপা স্কিম অমনি। লমদম অসিদা পি.এম বিশ্বকর্মা য়োজনাগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহন্নবা মহাক্না শ্রী প্রজাপতিদা খঙহনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভোকেল ফোর লোকেল অমসুং ৱান দিস্ত্রিক ৱান প্রদক ইনিসিয়েতিপশিংদা সরকারনা মীৎয়েং চঙলে অমসুং মীয়াম্না স্কিম অসি শরুক য়াবা অমসুং স্কিম অসি মাইপাক্নবা হোৎনবদা অপেনবা ফাওই।