Ministry of Panchayati Raj
PROPERTY CARDS
12 DEC 2023 1:33PM by PIB Delhi
The preparation and distribution of Property Cards on the basis of maps generated under SVAMITVA Scheme by the Survey of India is the responsibility of the respective State Government. As on 6th December 2023, 1.63 crores Property Cards have been prepared by the States. The State-wise and Year-wise data on Property Cards prepared by the States under the SVAMITVA scheme (Cumulative Data) is given below:
State/UT
Number of Property Cards
FY-2020-2021
FY-2021-2022
FY-2022-2023
Till 6th Dec'23
Andaman and Nicobar Islands
0
0
7,409
7,409
Andhra Pradesh
0
0
0
0
Chhattisgarh
0
0
17,556
17,556
Dadra Nagar Haveli Daman Diu
0
0
4,397
4,397
Goa
0
0
6,72,466
6,72,466
Gujarat
0
0
60,360
2,62,000
Haryana
2,39,037
11,85,012
25,15,646
25,15,646
Himachal Pradesh
0
0
1,200
1,200
Jammu and Kashmir
0
3,306
9,100
10,116
Karnataka
10,121
1,90,048
6,91,492
9,37,829
Ladakh
0
23
2,796
2,796
Madhya Pradesh
1,03,353
2,74,353
19,40,353
23,14,204
Maharashtra
23,000
2,35,868
8,16,838
18,66,661
Mizoram
0
0
420
1,155
Odisha
0
316
1,187
1,500
Punjab
0
0
5,347
15,231
Puducherry
0
0
2,801
2,801
Rajasthan
616
616
47,918
1,72,527
Uttar Pradesh
2,94,845
23,06,805
34,18,765
72,81,790
Uttarakhand
67,865
2,63,752
2,78,229
2,78,229
Total
7,38,837
44,60,099
1,04,94,280
1,63,65,513
As on 6th December 2023, drone flying has been completed in 2,88,942 villages. The State-wise data on Property Cards prepared by the States under the SVAMITVA scheme is given below:
States/UTs
Number of villages in which Drone Flying is completed
Andaman and Nicobar Islands
186
Andhra Pradesh
13,176
Arunachal Pradesh
2,197
Assam
900
Chhattisgarh
13,079
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
80
Delhi
31
Goa
410
Gujarat
12,372
Haryana
6,260
Himachal Pradesh
10,735
Jammu and Kashmir
4,053
Jharkhand
240
Karnataka
8,225
Kerala
203
Ladakh
232
Lakshadweep Islands
10
Madhya Pradesh
43,014
Maharashtra
36,819
Manipur
209
Mizoram
215
Odisha
2,435
Puducherry
96
Punjab
8,040
Rajasthan
27,366
Sikkim
1
Tamil Nadu
3
Telangana
5
Tripura
1
Uttar Pradesh
90,908
Uttarakhand
7,441
Total
2,88,942
As on 6th December 2023, Rs. 354.52 crores have been released under the SVAMITVA scheme. The year-wise data of funds released under the SVAMITVA scheme is given below:
Financial Year
Amount released
(in Rs.)
2020-21
79.65 crores
2021-22
139.99 crores
2022-23
105.00 crores
2023-24 (as on 06.12.2023)
29.88 crores
Total
354.52 crores
As per the Guidelines / Framework of the SVAMITVA scheme, the State Government shall be responsible for any future updation of rural abadi property data and conducting surveys on regular basis. The mechanism for future updation of Property data and maps of a State shall be decided by the State Government. The updation of property related data would be done as a part of regular data maintenance of State Revenue Department. It is the responsibility of State Revenue Department officials to update the Property Data.
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Lok Sabha today.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
প্রোপরতি কার্দশিং
12 DEC 2023 1:33PM by PIB Imphal
সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা শেম্বা মেপশিংদা য়ুম্ফম ওইবা প্রোপরতি কার্দশিং শেম্বা অমসুং য়েন্থোকপগী থবক মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা পাংথোক্কদবনি। দিশেম্বর ৬, ২০২৩ ফাওবদা, রাজ্যশিংনা প্রোপরতি কার্দ করোর ১.৬৩ শেমখ্রে। শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা রাজ্যশিংনা শেমখিবা প্রোপরতি কার্দশিং চহি-চহিগী ওইনা রাজ্যশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
রাজ্য/য়ু.তি
প্রোপরতি কার্দ মশিং
শেনবা চহি-2020-2021
শেনবা চহি--2021-2022
শেনবা চহি--2022-2023
6th Dec'23 ফাওবা
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
0
0
7,409
7,409
অন্ধ্র প্রদেস
0
0
0
0
ছতিসগর
0
0
17,556
17,556
দাদ্রা নাগর হাভেলি দমন দিয়ু
0
0
4,397
4,397
গৱা
0
0
6,72,466
6,72,466
গুজরাত
0
0
60,360
2,62,000
হরিয়ানা
2,39,037
11,85,012
25,15,646
25,15,646
হিমাচল প্রদেস
0
0
1,200
1,200
জম্মু অমসুং কাস্মির
0
3,306
9,100
10,116
কর্নাতকা
10,121
1,90,048
6,91,492
9,37,829
লাদাখ
0
23
2,796
2,796
মধ্য প্রদেস
1,03,353
2,74,353
19,40,353
23,14,204
মহারাস্ত্রা
23,000
2,35,868
8,16,838
18,66,661
মিজোরম
0
0
420
1,155
ওরিসা
0
316
1,187
1,500
পঞ্জাব
0
0
5,347
15,231
পুদুচেরি
0
0
2,801
2,801
রাজস্থান
616
616
47,918
1,72,527
উত্তর প্রদেস
2,94,845
23,06,805
34,18,765
72,81,790
উত্তরখন্দ
67,865
2,63,752
2,78,229
2,78,229
অপুনবা
7,38,837
44,60,099
1,04,94,280
1,63,65,513
দিশেম্বর ৬, ২০২৩ ফাওবদা, খুঙ্গং ২,৮৮,৯৪২দা মপুংফানা দ্রোনশিং পাইবা লোইশিনখ্রে। শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা রাজ্যশিংনা শেমখিবা প্রোপরতি কার্দশিংগী রাজ্যশিংগী ওইবা মশিং মখাদা পীরি:
রাজ্যশিং
দ্রোন পাইবা লোইশিনখ্রবা খুঙ্গংশিংগী মশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
186
অন্ধ্র প্রদেস
13,176
অরুনাচল প্রদেস
2,197
অসাম
900
ছতিসগর
13,079
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি, দমন অমসুং দিয়ু
80
দিল্লি
31
গৱা
410
গুজরাত
12,372
হরিয়ানা
6,260
হিমাচল প্রদেস
10,735
জম্মু অমসুং কাস্মির
4,053
ঝারখন্দ
240
কর্নাতকা
8,225
কেরলা
203
লাদাখ
232
লক্ষদ্বিপ
10
মধ্য প্রদেস
43,014
মহারাস্ত্রা
36,819
মনিপুর
209
মিজোরম
215
ওরিসা
2,435
পুদুচেরি
96
পঞ্জাব
8,040
রাজস্থান
27,366
সিক্কিম
1
তামিল নাদু
3
তেলঙ্গানা
5
ত্রিপুরা
1
উত্তর প্রদেস
90,908
উত্তরখন্দ
7,441
অপুনবা
2,88,942
দিশেম্বর ৬, ২০২৩ ফাওবদা, শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ৩৫৪.৫২ থাদোকখ্রে। শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা চহি-চহিগী ওইনা থাদোকখিবা শেনফমশিং মখাদা পীরি:
শেনবা চহি
থাদোকখিবা শেনফম
(লুপা)
2020-21
79.65 crores
2021-22
139.99 crores
2022-23
105.00 crores
2023-24 (as on 06.12.2023)
29.88 crores
অপুনবা
354.52 crores
শ্বামিতভা স্কিমগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না, খুঙ্গংগী অবাদি প্রোপরতি দেতা তুংদা নৌথোকহনবগী থৌদাং রাজ্য সরকারনা লৌগনি অমসুং চাংনাইনা সর্ভেশিং পাংথোক্কনি। রাজ্য অমগী প্রোপরতি দেতা অমসুং মেপশিং নৌথোকহনবগী থবকশিং রাজ্য সরকারনা লেপকনি। রাজ্যগী রেভিনিয়ু দিপার্তমেন্তগী চাং নাইনা দেতা শেমজিন-শাজিনবগী শরুক অমা ওইনা প্রোপরতিগা মরী লৈনবা দেতা নৌথোকহনগদবনি। প্রোপরতি দেতা নৌথোকহনবগী থৌদাং অসি রাজ্যগী রেভিনিয়ু দিপার্তমেন্তগী ওফিসিএলশিংনা লৌগদবনি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পঞ্চায়তি রাজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কাপিল মোরেশ্বর পতিলনা ফোঙদোকখিবনি।