Prime Minister's Office
List of Outcomes : State visit of H.E. Samia Suluhu Hassan, President of the United Republic of Tanzania to India (October 8-10, 2023)
09 OCT 2023 7:00PM by PIB Delhi
MoUs and Agreements exchanged
S.No.
Name of MoU/Agreement
Representative from Tanzanian side
Representative from Indian side
1. 1.
Memorandum of Understanding between the Ministry of Electronics and Information Technology of the Republic of India and the Ministry of Information, Communication and Information Technology of the United Republic of Tanzania on cooperation in the field of sharing successful digital solutions implemented at population scale for digital transformation
H.E. Nape M. Nnauye, Minister for Information, Communication and Information Technology of Tanzania
Dr. S. Jaishankar,
Minister of External Affairs of India
1. 2.
Technical Agreement between The Indian Navy of the Republic of India and Tanzania Shipping Agencies Corporation of the United Republic of Tanzania on Sharing White Shipping Information
H.E. Mr. January Y. Makamba,
Minister for Foreign Affairs and East African Cooperation of Tanzania
Dr. S. Jaishankar,
Minister of External Affairs of India
1. 3.
Cultural Exchange Programme between the Government of the Republic of India and the Government of the United Republic of Tanzania for the Years 2023-2027
H.E. January Y. Makamba,
Minister for Foreign Affairs and East African Cooperation of Tanzania
Dr. S. Jaishankar,
Minister of External Affairs of India
1. 4.
Memorandum of Understanding (MoU) between National Sports Council of Tanzania and Sports Authority of India on cooperation in the field of sports
H.E. Mr. January Y. Makamba,
Minister for Foreign Affairs and East African Cooperation of Tanzania
Dr. S. Jaishankar,
Minister of External Affairs of India
1. 5.
MoU between Jawaharlal Nehru Port Authority under Ministry of Ports, Shipping and Waterways of the Republic of India and Tanzania Investment Centre of the United Republic of Tanzania for setting up of an Industrial Park in Tanzania
H.E. Prof. Kitila A. Mkumbo,
Minister of State, Planning and Investment of Tanzania
Dr. S. Jaishankar,
Minister of External Affairs of India
1. 6.
MoU between Cochin Shipyard Ltd. and Marine Services Co. Ltd. on Cooperation in Maritime Industry
Amb. Ms. Anisa K. Mbega,High Commissioner of Tanzania to India
Shri Binaya Srikanta Pradhan, High Commissioner of India to Tanzania

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: য়ুনাইতেদ রিপব্লিক ওফ তঞ্জানিয়াগী রাস্ত্রপতি H.E. সমিয়া সুলুহু হসন্না ভারত্তা লাকখিবা লৈবাক্কী খোঙচৎ (ওক্তোবর 8-10, 2023)
09 OCT 2023 7:00PM by PIB Imphal
খুৎয়েক পীনখিবা MoU অমসুং য়ান-ৱারোলশিং
S.No.
MoU/য়ান-ৱারোলগী মমিং
তঞ্জানিয়াগী মাইকৈদগী য়াওখিবা মীহুৎশিং
ভারতকী মাইকৈদগী য়াওখিবা মীহুৎশিং
দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনগী মীশিংগী চাংদা য়েংলগা ইম্প্লিমেন্ত তৌখিবা দিজিতেল সোলুসনশিং মাইপাক্না শিয়র তৌবদা অমগা অমগা মতেং পাংনবগী লমদা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয় অমসুং য়ুনাইতেদ রিপব্লিক ওফ তঞ্জানিয়াগী ইনফোর্মেসন, কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেনদম ওফ অন্দর্সতেন্দিং।
তঞ্জানিয়াগী ইনফোর্মেন কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রী H.E. নাপে এম. নৌয়ে
ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর
হ্বাইৎ শিপ্পিং ইনফোর্মেসন শিয়রিং তৌনবা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী ইন্দিয়ন নেভী অমসুং য়ুনাইতেদ রিপব্লিক ওফ তঞ্জানিয়াগী তঞ্জানিয়া শিপ্পিং এজেন্সী কোর্পোরেসনগী মরক্তা তেক্নিকেল এগ্রীমেন্ত।
তঞ্জানিয়াগী ফোরেন এফিয়র্স অমসুং ইস্ত অফ্রিকা কোওপরেসনগী মন্ত্রী H.E. মিস্তর জনুৱারী ৱাই. মকম্বা
ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর
2023-2027গী ওইনা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং য়ুনাইতেদ রিপব্লিক ওফ তঞ্জানিয়াগী সরকারগী মরক্তা কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম।
তঞ্জানিয়াগী ফোরেন এফিয়র্স অমসুং ইস্ত অফ্রিকা কোওপরেসনগী মন্ত্রী H.E. মিস্তর জনুৱারী ৱাই. মকম্বা
ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর
স্পোর্তসকী লমদা অমগা অমগা মতেং পাংনবগী লদা কাউন্সিল ওফ তঞ্জানিয়া অমসুং স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংস (MoU)।
তঞ্জানিয়াগী ফোরেন এফিয়র্স অমসুং ইস্ত অফ্রিকা কোওপরেসনগী মন্ত্রী H.E. মিস্তর জনুৱারী ৱাই. মকম্বা
ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর
তঞ্জানিয়াদা ইন্দস্ত্রিএল পার্ক অমা লিংখৎনবগীদমক্তা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী পোর্তস, শিপ্পিং এন্দ ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়গী মখাদা জৱাহরলাল নেহরু পোর্ত ওথোরিতী অমসুং য়ুনাইতেদ রিপব্লিক ওফ তঞ্জানিয়াগী তঞ্জানিয়া ইনভেস্তমেন্ত সেন্তরগী মরক্তা MoU।
তঞ্জানিয়াগী প্লানিং অমসুং ইনবেস্তমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী H.E. প্রোফ. কিতিলা এ. কুম্বো
ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রী দা. এস. জয়শঙ্কর
1. .
মেরিতাইম ইন্দস্ত্রীদা অমগা অমগা মতেং পাংনবগী লমদা কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ অমসুং মেরিন সর্ভিসেস কো লিমিতেদকী মরক্তা MoU।
ভারত্তা লৈবা তঞ্জানিয়াগী হাই কম্মিস্নর এম্বাসেদর এম.এস. অনিসা কে. বেগা
তঞ্জানিয়াদা লৈবা ভারতকী হাই কম্মিস্নর, শ্রী বিনয় শ্রীকান্ত প্রধান