Ministry of Development of North-East Region
Special Campaign 3.0 activities in the Ministry of Development of North Eastern Region from 2nd October to 31st October 2023
06 OCT 2023 6:03PM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) and its Organizations are participating in Special Campaign 3.0 for Institutionalizations of Swachhata. The Ministry is completely geared up to successfully meet the identified targets during the implementation stage of the Campaign which began from 2nd October, 2023 and will last up to 31st October, 2023. During the campaign, special attention will be given to digitization of physical parliament question files, disposal of Scrap/and redundant Items, removing and minimizing pendency.
The main activities that will be carried out during the campaign are:
• The identified old physical records/files will be reviewed as per e record retention schedule.
• Efforts will be made to dispose of all pending references from PMO/MP/State Governments/IMC and Public Grievances and Parliament Assurances.
• The scrap material and redundant items indentified during the preparatory phase will be disposed of as per the prescribed procedure in GFR.
• Environment-friendly practices would be promoted, awareness will be created to embrace sustainable measures and implement essential protocols and mechanisms.
• Workshops are being organized for understanding the waste crisis and its management.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা 2023গী ওক্তোবর 2দগী ওক্তোবর 31 ফাওবা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 এক্তিবিতিশিং
06 OCT 2023 6:03PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.দোনর) অমসুং মসিগী ওর্গনাইজেসনশিংনা স্বচ্চতা ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0দা শরুক য়ারি। মন্ত্রালয়না কেম্পেনগী ইমপ্লিমেন্তেসন থাক্কী মতম মনুংদা লেপথোক্লবা তার্গেৎশিং মায় পাক্না ফংনবগীদমক মপুং ফানা থৌরাং তোরে, মদু 2023গী ওক্তোবর 2দগী হৌখি অমসুং 2023গী ওক্তোবর 31 ফাওবা চত্থগনি। কেম্পেন চত্থরিঙৈ মতম মনুংদা ফিজিকেল পার্লিয়ামেন্ত ক্বেসন ফাইলশিংগী দিজিতাইজেসন, স্ক্রেপ/ অমসুং কানদ্রবা পোৎলমশিংগী দিস্পোজেল, পন্দুনা লৈবশিং লৌথোকপা অমসুং হন্থহনবদা অখন্নবা পুক্নিং চংগনি।
কেম্পেন চত্থরিঙৈ মনুংদা পাংথোক্কদবা মরুওইবা থবক-থৌরমশিং অদুদি:
• মশক খংদোক্লবা অরিবা ফিজিকেল রেকোর্দশিং/ফাইলশিং ই রেকোর্দ রিতেন্সন সেদ্যুলগী মতুং ইন্না য়েংশিনগনি।
• পি.এম.ও./এম.পি./রাজ্য সরকারশিং/আই.এম.সি. অমসুং পব্লিক গ্রিভান্সেস অমসুং পার্লিয়ামেন্ত এসুরেন্সশিংদগী পেন্দিং রিফরেন্স পুম্নমক দিস্পোজ তৌনবা হোৎনগনি।
• প্রিপরেতরী ফেজ মতম মনুংদা মশক খংদোক্লবা স্ক্রেপ মেতরিয়েল অমসুং কানদ্রবা পোৎলমশিং জি.এফ.আর.দা প্রেসক্রাইব তৌবা প্রোসেদ্যুরগী মতুং ইন্না দিস্পোজ তৌগনি।
• এনভাইরনমেন্ত-ফ্রেন্দলী প্রেক্তিসশিং প্রমোত তৌগনি, সস্তেনেবল ওইবা খোংথাংশিং লৌখৎনবা অমসুং মরুওইবা প্রোতোকোলশিং অমসুং মেকানিজডমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা এৱার্নেস শেমগৎকনি।
• ৱেস্ত ক্রাইসিস অমসুং মসিগী মেনেজমেন্ত খংনবগীদমক ৱার্কশোপশিং পাংথোক্লি।