উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
২ অক্টোবৰৰ পৰা ৩১ অক্টোবৰ ২০২৩ লৈ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ত বিশেষ অভিযান ৩.০ কাৰ্যকলাপ
06 OCT 2023 6:03PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয় (এমডনাৰ) আৰু ইয়াৰ সংগঠনসমূহে স্বচ্ছতাৰ প্ৰতিষ্ঠানিকৰণৰ বিশেষ অভিযান ৩.০-ত অংশগ্ৰহণ কৰে। ২ অক্টোবৰ, ২০২৩ তাৰিখৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা ৩১ অক্টোবৰ ২০২৩ চনলৈ চলিব লগা অভিযানৰ ৰূপায়ণ পৰ্যায়ত চিনাক্ত কৰা লক্ষ্যবোৰ সফলতাৰে পূৰণ কৰিবলৈ মন্ত্ৰালয় সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰস্তুত। প্ৰচাৰৰ সময়ত, ভৌতিক সংসদৰ প্ৰশ্ন ফাইলৰ ডিজিটাইজেচন, স্ক্ৰেপ/আৰু অপ্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰীৰ নিষ্পত্তি, পেণ্ডেন্সি আঁতৰোৱা আৰু হ্ৰাস কৰাৰ ওপৰত বিশেষ মনোযোগ দিয়া হ'ব।
প্ৰচাৰৰ সময়ত সম্পন্ন কৰা মুখ্য কাৰ্যকলাপবোৰ হৈছে:
• চিনাক্ত কৰা পুৰণি ভৌতিক ৰেকৰ্ড/ফাইলবোৰ ই ৰেকৰ্ড ধাৰণ অনুসূচী অনুসৰি পুনৰীক্ষণ কৰা হ'ব।
• পিএমঅ'/এমপি/ৰাজ্য চৰকাৰ/আইএমচি আৰু ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু সংসদৰ আশ্বাসৰ পৰা সকলো অমীমাংসিত প্ৰসংগ নিষ্পত্তি কৰাৰ প্ৰয়াস কৰা হ'ব।
• প্ৰস্তুতি পৰ্যায়ত নিৰ্ধাৰিত স্ক্ৰেপ সামগ্ৰী আৰু অপ্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰীবোৰ জিএফআৰ-ত নিৰ্ধাৰিত প্ৰক্ৰিয়া অনুসৰি নিষ্পত্তি কৰা হ'ব।
• পৰিৱেশ-অনুকূল পদ্ধতিৰ প্ৰচাৰ কৰা হ'ব, বহনক্ষম ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ আৰু অত্যাৱশ্যকীয় প্ৰট'কল আৰু প্ৰণালী ৰূপায়ণ কৰিবলৈ সজাগতা সৃষ্টি কৰা হ'ব।
• আৱৰ্জনা সংকট আৰু ইয়াৰ ব্যৱস্থাপনা বুজাৰ বাবে কৰ্মশালাৰ আয়োজনৰ ব্যৱস্থা।

Ministry of Development of North-East Region
Special Campaign 3.0 activities in the Ministry of Development of North Eastern Region from 2nd October to 31st October 2023
06 OCT 2023 6:03PM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) and its Organizations are participating in Special Campaign 3.0 for Institutionalizations of Swachhata. The Ministry is completely geared up to successfully meet the identified targets during the implementation stage of the Campaign which began from 2nd October, 2023 and will last up to 31st October, 2023. During the campaign, special attention will be given to digitization of physical parliament question files, disposal of Scrap/and redundant Items, removing and minimizing pendency.
The main activities that will be carried out during the campaign are:
• The identified old physical records/files will be reviewed as per e record retention schedule.
• Efforts will be made to dispose of all pending references from PMO/MP/State Governments/IMC and Public Grievances and Parliament Assurances.
• The scrap material and redundant items indentified during the preparatory phase will be disposed of as per the prescribed procedure in GFR.
• Environment-friendly practices would be promoted, awareness will be created to embrace sustainable measures and implement essential protocols and mechanisms.
• Workshops are being organized for understanding the waste crisis and its management.